Petitchef

Ciorba de perisoare à la grec

Felul principal
4 porții
15 min
15 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
400 g. carnea tocata fin

un os de porc

2 linguri de orez



2 rosii

2 cartofi mici

1 telina mic

500 ml.

Bors

1 cub supa de legume

2 galbenusuri

100 g smantana

sare piper

frunze de leustean

Preparare

  • Se pune apa la fiert. Se adauga osul de porc. Se spumeaza si se lasa la foc linistit pana pregatim legumele.
  • Ceapa se taie marunt, morcovul, telima si cartofii se taie in cuburi. Rosiile se decojesc scufundandu-le in apa clocotita pentru cateva momente si apoi in apa rece. Se vor decoji usor. Se taie tot in cuburi mici. Se adauga la fiert impreuna cu cubul de legume. Se sareaza dupa gust.
  • Între timp se pregatesc perisoarele. Într-un castron, se amesteca carnea tocata cu orezul, sare si piper dupa gust. Când legumele sunt andante, dupa cca.15-20 minute, se fac perisoarele, cam de 2 cm în diametru si se adauga in supa.
  • Spre sfarsit se adauga si borsul, fiert separat si apoi adaugat in ciorba. Se face si un liezon dintr-un ou si 2 linguri de smantana, care se dilueaza cu supa si incet se adauga in ciorba, impreuna cu frunzele de leustean tocat.

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Ciorba de perisoare
Ciorba de perisoare
8 porții
1 oră
Ușor
4.6 / 5
Rețetă Ciorba cu perisoare din ciuperci
Ciorba cu perisoare din ciuperci
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Ciorba de perisoare cu varza acra
Ciorba de perisoare cu varza acra
6 porții
1h20m
Ușor
4.3 / 5
Rețetă Gratin de orez cu rosii
Gratin de orez cu rosii
6 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Chiftelute IKEA cu sos
Chiftelute IKEA cu sos
6 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.