Petitchef

Cartofi dulci la cuptor, cu ghimbir si lime

Desert
4 porții
10 min
10 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
500 g cartofi dulci

1 lingura ulei de masline

1 bucatica ghimbir proaspat, ras fin

1 lime, coaja si sucul

sare si putin piper

Preparare

  • Preincalziti cuptorul la 180 gradeC. Tapetati o tava cu hartie de copt. Curatati cartofii de coaja si spalati si ii taiati in cuburi potrivite, toate cam de aceeasi marime. In asezati in tava, intr-un singur strat, ii stopiti cu uleiul de masline. Radeti coaja de lime, o adaugati, stoarceti si sucul de la ea. Adaugati ghimbirul ras fin, putina sare si piper. Dati la cuptor pana se rumenesc bine pe ambele parti.
  • Preincalziti cuptorul la 180 gradeC. Tapetati o tava cu hartie de copt. Curatati cartofii de coaja si spalati si ii taiati in cuburi potrivite, toate cam de aceeasi marime. In asezati in tava, intr-un singur strat, ii stopiti cu uleiul de masline. Radeti coaja de lime, o adaugati, stoarceti si sucul de la ea.
  • Adaugati ghimbirul ras fin, putina sare si piper. Dati la cuptor pana se rumenesc bine pe ambele parti.

Poze

Cartofi dulci la cuptor, cu ghimbir si lime, poza 1Cartofi dulci la cuptor, cu ghimbir si lime, poza 2



Comentarii (32):

09/02/2019

Super!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
19/11/2013

Da,foarte buna

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
03/11/2013

Excelent !!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
buggy39
buggy39, 08/03/2017

O reteta excelenta

(0) (0) Abuz
22/09/2016

Excelenta!

(0) (0) Abuz
18/01/2015

Excelenti!

(0) (0) Abuz
05/09/2014

Multumesc pentru reteta foarte bun rezultatul am facut pentru prima data, m-am mai uitat la ei in supermarket dar nu am indraznit, cam scumpi, am facut din doi cartofi mai rotunzi - sunt unii foarte tuguiati - cca 500 grame, la curatat coja foarte subtire, lamaie in loc de lima ghimbir ras fin un cubulet de 1 cm asa este gust care aminteste de dovleacul copt dar mult mai catifelat, aromat. succes

(1) (0) Abuz
31/03/2014

Sunt grozavi.

(0) (0) Abuz
17/02/2014

Buni buni

(0) (0) Abuz
29/01/2014

Cartofii dulci se pot consuma si cu coaja (bine spalati); sunt deliciosi !

(1) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Cartofi dulci prajiti
Cartofi dulci prajiti
4 porții
40 min
Foarte ușor
3.1 / 5
Rețetă Cartofi dulci cu rozmarin si nucsoara
Cartofi dulci cu rozmarin si nucsoara
4 porții
1h5m
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Tarta cu cartofi dulci
Tarta cu cartofi dulci
10 porții
1h15m
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Cartofi copti - petitchef
Cartofi copti - petitchef
4 porții
40 min
Foarte ușor
3.9 / 5
Rețetă Salata de linte si cartofi dulci
Salata de linte si cartofi dulci
4 porții
50 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Retete cu cartofi dulciRetete cu cartofi dulciLamaia vs LimeLamaia vs LimeTorturile – bijuterii dulci, pline de culoare!Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: