Petitchef

Cheesecake cu briosa

Desert
8 porții
20 min
8 ore
80 min
Foarte ușor
Cand iubesti cheesecake-urile si briosa, dar mai ales sa nu poti alege intre aceste doua retete, cel mai bine este sa le combinati! Un rezultat absolut delicios!
Trebuie doar sa urmati pasii si explicatiile noastre detaliate de mai jos.

Ingrediente

Numarul de porții: 8

Friganele cu briosa :

400 ml lapte

2 oua

2 linguri de zahar

1/2 lingurita extract de vanilie

briosa (sau paine alba feliata)


Cheesecake :

450 gr crema de branza

280 gr smantana grasa

130 gr zahar

25 gr de faina

1,5 lingurita zeama de lamaie

1 lingurita extract de vanilie

3 oua


Pentru ungere:

unt

zahar

Materiale

Forma patrata 23 cm x 23 cm
hartie de copt

Preparare

  • Etapa 1 - Cheesecake cu briosa
    Cheesecake:
    Bateti crema de branza pentru a o face cremoasa. Adaugati smantana, zaharul, faina, sucul de lamaie si extractul de vanilie. Amestecati bine. La final, adaugati ouale si amestecati pana obtineti o textura omogena.
  • Etapa 2 - Cheesecake cu briosa
    Friganelele :
    Cu un tel, combinati laptele, ouale, zaharul si vanilia.
  • Etapa 3 - Cheesecake cu briosa
    Taiati felii din briosa (puteti folosi o briosa deja feliata sau felii de paine alba) si inmuiati-le in amestecul anterior.
  • Etapa 4 - Cheesecake cu briosa
    Asezati feliile de briosa inmuiate pe fundul unei tavi patrate acoperita cu hartie pergament.
  • Etapa 5 - Cheesecake cu briosa
    Turnati amestecul de crema de banza peste feliile de briosa.
  • Etapa 6 - Cheesecake cu briosa
    In cele din urma, acoperiti stratul de cheesecake cu briose inmuiate. Introduceti in cuptorul preincalzit la 140° C timp de 1 h si 5 minute.
  • Etapa 7 - Cheesecake cu briosa
    Scoateti cheesecake-ul din cuptor si ungeti-l cu unt topit si presarati cu zahar. Puneti iar in cuptor timp de 15 minute la 140° C. Pentru a obtine un strat auriu frumos, puneti cuptorul in modul gratar (200° C) timp de 2 min, si urmariti cu atentie coacerea!
  • Etapa 8 - Cheesecake cu briosa
    Scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca la temperatura camerei timp de 8 ore (curaj, il veti manca curând!)
    Scoateti din tava si taiati in cuburi.
  • Etapa 9 - Cheesecake cu briosa
    Turnati sirop de artar, miere sau caramel!

Video

YouTube

Observații:

* Nu ezitati sa aromatizati compozitia pentru friganele.

Poze

Cheesecake cu briosa, poza 1Cheesecake cu briosa, poza 2Cheesecake cu briosa, poza 3Cheesecake cu briosa, poza 4Cheesecake cu briosa, poza 5Cheesecake cu briosa, poza 6Cheesecake cu briosa, poza 7

Întrebări:






Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Cheesecake cu sos de afine/ blueberry cheesecake
Cheesecake cu sos de afine/ blueberry cheesecake
6 porții
55 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Cheesecake cu zmeura (fructe de padure)
Cheesecake cu zmeura (fructe de padure)
8 porții
55 min
Foarte ușor
3.9 / 5
Rețetă Cheesecake de Paște
Cheesecake de Paște
15 porții
5 ore
Ușor
4 / 5
Rețetă Cheesecake cu lamaie fara coacere
Cheesecake cu lamaie fara coacere
10 porții
3h30m
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: