Petitchef

COZONACI FOARTE PUFOSI

Extraordinar de buni

Desert
8 porții
2 ore
45 min
Dificil

Ingrediente

8

INGREDIENTE UMPLUTURI:

Preparare

  • Intr-un castron mai mare se cerne faina.
    Se incalzeste laptele in care se dizolva zaharul si vanilia.
  • MAIAUA se face din drojdie cu putina faina si cateva linguri din laptele preparat deja, care nu trebuie sa fie fierbinte.

    Atentie! Daca faceti maiaua cu drojdie uscata,din laptele preparat la punctul 2 se iau 5 linguri care se adauga peste drojdie, se amesteca si se lasa la crescut.Dupa aceea se toarna peste faina.

    Se presara peste maia o mana de faina si se lasa la loc cald,vreme 10-15 minute, ca sa creasca, pana se "crapa faina"
  • Galbenusurile se freaca cu sarea, coaja de lamaie si portocala.

    Se adauga maiaua, restul de lapte caldut si galbenusurile frecate spuma
  • Se amesteca cu mana si se framanta usurel,ajutandu-va de grasimea care trebuie sa fie calduta.

    Pe masura ce aluatul se leaga, se inmoaie mana in grasime(nu se toarna in aluat) pana ce se incorporeaza toata.
  • Se framanta bine, vreme de 30 minute, impaturind aluatul, laundu-l la pumni, etc

    Se acopera castronul cu un servet si se puna la crescut, in loc cald si ferit de curent,
    cam o ora si jumatate.
  • Dupa ce a crescut se imparte in doua pentru doi cozonaci.

    Se ruleaza, se umple cu umplutura si se pune in tava.
  • Se mai lasa la crescut cam 40 de min cam pana cand ajunge la inaltimea tavii si chiar o depaseste.

    Se unge cu galbenus de ou si se presara cu zahar.

    Se introduce la cuptor la 180 grade timp de 40-45 de minute.

Rețete inrudite

YouTube

Buturuga tiramisu


Întrebări:




Comentarii (24):

Elena, 09/07/2022

Am facut aluatul la robot, am folosit 200 gr de nuca pt umplutura si am pus 3 pachetele de drojdie uscata ( 21 grame in total). Timp de dospire cam 3 ore ,aluatul si-a triplat volumul. Au iesit imensi si deliciosi!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
25/12/2013

Good

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
19/12/2013

Super frumosi si bunii

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
07/11/2013

Foarte foarte bun

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
Camelia, 26/04/2021

Gălbenușurile sunt trecute la ingrediente pentru umplutura????

(1) (0) Abuz
codrutza_i2015
codrutza_i2015, 24/12/2020

Cita nuca trebuie pusa? Ar trebui trecut la ingrediente

(0) (0) Abuz
petrovici_s2020, 20/04/2020

Verifica reteta, nu se intelege nimic, trebuie sa deduci!

(0) (0) Abuz
aura-simona_p2013
aura-simona_p2013, 12/02/2015

FOARTE BUN COZONACUL.,ESTE DELICIOS.

(0) (0) Abuz
18/04/2014

Nemaipomeniti sunt,adevarati cozonaci

(1) (0) Abuz
18/04/2014

Super

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 3

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Negresa de post - petitchef
Negresa de post - petitchef
10 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Ciocolata de casa_petitchef
Ciocolata de casa_petitchef
20 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Briosa leopard
Briosa leopard
6 porții
4 h 10 m
Ușor
4.6 / 5
Rețetă Cum se face un sos sangria?
Cum se face un sos sangria?
4 porții
25 min
Foarte ușor
Rețetă Domuri cu nucă de cocos și ciocolată
Domuri cu nucă de cocos și ciocolată
6 porții
7 h 40 m
Ușor
5 / 5
Rețetă Gogosi pufoase - petitchef
Gogosi pufoase - petitchef
20 porții
1 h 10 m
Ușor
4.2 / 5

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează