Petitchef

Cozonaci foarte pufosi

Desert
8 porții
2 ore
45 min
Dificil
Extraordinar de buni

Ingrediente

Numarul de porții: 8
1kg faina

50g drojdie (eu am incercat si cu drojdie uscata 20 de grame si a iesit la fel de bun)

250g zahar

500ml lapte de 3,5% grasime

200g grasime, ulei si unt topit


INGREDIENTE UMPLUTURI:

crema de mac preparat cu albusurile ramase de la aluat(se bat albusurile spuma cu doua linguri de zahar dupa care se adauga macul)

nuca preparata cu albusurile ramase de la aluat(se bat albusurile spuma cu doua linguri de zahar dupa care se adauga nuca si optional o lingura de cacao)

rahat

5 galbenusuri

1 lingurita rasa de sare

arome coaja rasa de lamaie, portocala, esenta de rom, vanilie, fiecare dupa gust

Preparare

  • Intr-un castron mai mare se cerne faina.
    Se incalzeste laptele in care se dizolva zaharul si vanilia.
  • MAIAUA se face din drojdie cu putina faina si cateva linguri din laptele preparat deja, care nu trebuie sa fie fierbinte.

    Atentie! Daca faceti maiaua cu drojdie uscata,din laptele preparat la punctul 2 se iau 5 linguri care se adauga peste drojdie, se amesteca si se lasa la crescut.Dupa aceea se toarna peste faina.

    Se presara peste maia o mana de faina si se lasa la loc cald,vreme 10-15 minute, ca sa creasca, pana se "crapa faina"
  • Galbenusurile se freaca cu sarea, coaja de lamaie si portocala.

    Se adauga maiaua, restul de lapte caldut si galbenusurile frecate spuma
  • Se amesteca cu mana si se framanta usurel,ajutandu-va de grasimea care trebuie sa fie calduta.

    Pe masura ce aluatul se leaga, se inmoaie mana in grasime(nu se toarna in aluat) pana ce se incorporeaza toata.
  • Se framanta bine, vreme de 30 minute, impaturind aluatul, laundu-l la pumni, etc

    Se acopera castronul cu un servet si se puna la crescut, in loc cald si ferit de curent,
    cam o ora si jumatate.
  • Dupa ce a crescut se imparte in doua pentru doi cozonaci.

    Se ruleaza, se umple cu umplutura si se pune in tava.
  • Se mai lasa la crescut cam 40 de min cam pana cand ajunge la inaltimea tavii si chiar o depaseste.

    Se unge cu galbenus de ou si se presara cu zahar.

    Se introduce la cuptor la 180 grade timp de 40-45 de minute.



Comentarii (21):

25/12/2013

Good

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
19/12/2013

Super frumosi si bunii

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
07/11/2013

Foarte foarte bun

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
08/04/2015

Invata Acum Gratis Sa Faci Bani Pe Net!
Ai nevoie de bani? Nu astepta sa vina ei la tine! Vezi GRATIS
un video de 10 minute cum sa faci bani. www.thepiratetrader.ro/aff051.html

(0) (0) Abuz
aura-simona_p2013
aura-simona_p2013, 12/02/2015

FOARTE BUN COZONACUL.,ESTE DELICIOS.

(0) (0) Abuz
18/04/2014

Nemaipomeniti sunt,adevarati cozonaci

(0) (0) Abuz
18/04/2014

Super

(0) (0) Abuz
15/04/2014

N-am inteles nimic, e o brambureala cu ingredientele.............cine a postat reteta trebuia sa verifice ...............

(0) (0) Abuz
15/04/2014

Super

(0) (0) Abuz
04/02/2014

SUNT FOARTE BUNIIIII!

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Cozonaci
Cozonaci
4 porții
1h40m
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Cozonaci cu nuca
Cozonaci cu nuca
2 porții
2h30m
Dificil
4.3 / 5
Rețetă Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
8 porții
1h20m
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Ciocolata de casa_petitchef
Ciocolata de casa_petitchef
20 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Moelleux ciocolata-vanilie
Moelleux ciocolata-vanilie
10 porții
1h10m
Foarte ușor
4.9 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: