Petitchef

Tort de bezea cu ciocolata

Desert
10 porții
20 min
35 min
Foarte ușor
532 Kcal

Ingrediente

10

Pentru foile de bezea avem nevoie de:

Pentru crema, vom folosi:

Preparare

  • Se incince cuptorul la 125o C. Se bat albusurile cu un praf de sare pana cand se obtine o spuma tare. Se adauga treptat zaharul tos si zeama de lamaie si se mixeaza in continuare pana cand se topeste tot zaharul. Se tapeteaza cu hartie de copt trei tavi si pe fiecare se traseaza cu un creion cu cerc cu diametrul de 22-24 cm.
  • Se intinde bezeaua in interiorul acestor cercuri si se niveleaza frumos cu un cutit. Se introduc tavile in cuptor pentru o ora si jumatate, chiar doua ore. Dupa 30 de minute se intredeschide usa cuptorului si se fixeaza asa cu un prosop de bucatarie.
  • Foile de bezea trebuie numai sa se usuce si sa ramana albe, nu trebuie sa devina maronii. De aceea si temperatura cuptorului nu trebuie sa fie ridicata.
  • Ouale se bat cu zaharul pana cand isi dubleaza volumul, apoi se pun pe baie de aburi si se mixeaza in continuare, pana se ingroasa.
  • Se adauga in ploaie cacaua si se amesteca pana la omogenizare. Se lasa compozitia de oua sa se raceasca. Untul, la temperatura camerei, se spumeaza si in el se adauga esenta de rom si crema de oua, care este racita complet. Se mixeaza pana se obtine o crema pufoasa.
  • Montarea tortului:
    Pe un carton alimentar si cu ajutorul unui inel de tort se aseaza straturi de bezea crema. Ultima foaie de bezea, care trebuie sa fie si cea mai frumoasa si cea mai dreapa, se aseaza pe tort cu fundul in sus, ca sa avem o fata a tortului cat mai dreapta. Se imbraca usor marginile tortului cu crema si se indreapta, atat cat permit foile de bezea.
  • A glasat acest tort in oglinda de ciocolata, l-a invelit in fasii de ciocolata si l-am decorat cu ornamente din pasta de zahar si ciocolata plastica. In final, l-a nins cu zahar pudra.

Informații nutriționale:

pentru 1 porție / pentru 100 g

Nutriție:

Calorii: 532Kcal
  • Carbo: 70.2g
  • Grăsimi: 24.5g
  • Grăsimi sat.: 14.9g
  • Proteine: 7.1g
  • Fibre: 1g
  • Zahăr: 68.9g
  • ProPoints: 15
  • SmartPoints: 28
Informații nutriționale pentru 1 porție (153g)


Poze

Tort de bezea cu ciocolata
Tort de bezea cu ciocolata - poza 2
Tort de bezea cu ciocolata - poza 3
Tort de bezea cu ciocolata - poza 4
Tort de bezea cu ciocolata - poza 5

Întrebări:




Comentarii (25):

21/12/2013

Super buna

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
08/01/2017

Incercati sa adaugati in crema esenta de migdala in loc de rom ! Va garantez un gust ,... senzational !

(0) (0) Abuz
29/12/2013

Excelenta

(0) (0) Abuz
29/12/2013

Excelent

(0) (0) Abuz
29/12/2013

Ft bun

(0) (0) Abuz
27/12/2013

E f delicios

(0) (0) Abuz
22/12/2013

Felicitari!

(0) (0) Abuz
08/12/2013

Este așa cum o țin minte din copilarie

(0) (0) Abuz
05/12/2013

Excelent

(0) (0) Abuz
21/11/2013

F. bun

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 3

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tort cu mousse de ciocolata petitchef
Tort cu mousse de ciocolata petitchef
8 porții
25 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tort cu ciocolata si caramel sarat
Tort cu ciocolata si caramel sarat
9 porții
10 h 55 m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort simplu de ciocolată
Tort simplu de ciocolată
8 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort padurea neagra - reteta pas cu pas
Tort padurea neagra - reteta pas cu pas
8 porții
3 h 20 m
Dificil
4.8 / 5
Rețetă Tort despacito
Tort despacito
8 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
4.9 / 5

Articole conexe

Torturi festive de sărbători Torturi festive de sărbători Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează