Petitchef

Prajitura Amareto

Desert
8 porții
25 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

8

Blatul :

Crema ganache:

Mousse de ciocolata:

Glazura:

Preparare

  • Se separa galbenusurile de albusuri, peste albusuri se pune sare si se bat cu mixerul, pana formeaza o spuma batoasa. Se adauga zaharul, apoi galbenusurile, praful de copt, si la urma faina mestecand de sus in jos, ca sa nu compromitem compozitia, apoi turnam intr-o tava de 30/40 ,care in prealabil, am pus o foaie de copt unsa cu ulei si o dam la cuptor intai la foc mic 15 minute ptr a creste , apoi la foc mediu inca 25 minute.Se lasa la racit.
  • Ciocolata se taie bucatele, si se pune pe bain marie, cu smantana si se topeste la foc potrivit , apoi se da la rece . Cand s-a racit se mixeaxa bine cu unt si es de rom.
  • Amidonul se amesteca cu zaharul intr-o craticioara,apoi se adauga ouale batute bine si se omogenizeaza.Se adauga laptele, apoi se pune la bain-marie si se lasa pana se ingroasa, amestecand continuu.Dupa ce s-a ingrosat se da deoparte.
  • Gelatina se pune in 60 ml apa rece si se dizolva pe bain marie. Ciocolata se topeste. Peste crema se adauga gelatina si ciocolata si se omogenizeaza.Se lasa sa se raceasca si cand este rece se adauga frisca batuta. Se adauga visine din compot si un pic de es de migdale.
  • Cacao, zaharul, frisca lichida, apa , se amesteca intr-un vas. A pus pe foc mestecand mereu pana ce a inceput s fiarb bine, dup care a lsat-o s fiarb 10 minute amestecand in continuare.
  • Cand a inceput sa dea pe afara am oprit-o, am strecurat-o, iar cand nu a mai fost clocotita, dar putin fierinte, am pus gelatina inmuiata in apa. Cand glazurati puneti prajitura pe gratar ca sa colectati glazura,eventual mai turnati deasupra inca o data. Glazura trebuie sa fie cam la 40grade cand incepeti sa glazurati.


Poze

Prajitura Amareto
Prajitura Amareto - poza 2
Prajitura Amareto - poza 3

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Prăjitură cu ciocolata și dovleac
Prăjitură cu ciocolata și dovleac
8 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura cu ciocolata, fara oua, lactoza, la microunde
Prajitura cu ciocolata, fara oua, lactoza, la microunde
6 porții
27 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Prajitura cu avocado si ciocolata - fara lactoza
Prajitura cu avocado si ciocolata - fara lactoza
6 porții
40 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Prajitura la microunde
Prajitura la microunde
6 porții
15 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura bounty-petitchef
Prajitura bounty-petitchef
8 porții
3 h 45 m
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Negresa – cea mai iubita prajitura de casa Negresa – cea mai iubita prajitura de casa Bunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de Halloween Bunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de Halloween

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează