Petitchef

Prajitura amareto

Desert
8 porții
25 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 8

Blatul :

10 oua,

10 lg zahar,

10 lg faina

1 praf de copt ,

1 z, zanilat


Crema ganache:

400 g ciocolata neagra

400 ml smantana

50 g unt, z. vanilat, es rom


Mousse de ciocolata:

2 oua

4 linguri zahar

2 linguri amidon

360 ml lapte

100 g ciocolata  neagra

60 ml apa rece

240 ml smantana pentru frisca

15 g gelatina

es migdale


Glazura:

450 g zahar,

150 g cacao

300 ml  smantana dulce

350 ml apa

15 g gelatina

Preparare

  • Se separa galbenusurile de albusuri, peste albusuri se pune sare si se bat cu mixerul, pana formeaza o spuma batoasa. Se adauga zaharul, apoi galbenusurile, praful de copt, si la urma faina mestecand de sus in jos, ca sa nu compromitem compozitia, apoi turnam intr-o tava de 30/40 ,care in prealabil, am pus o foaie de copt unsa cu ulei si o dam la cuptor intai la foc mic 15 minute ptr a creste , apoi la foc mediu inca 25 minute.Se lasa la racit.
  • Ciocolata se taie bucatele, si se pune pe bain marie, cu smantana si se topeste la foc potrivit , apoi se da la rece . Cand s-a racit se mixeaxa bine cu unt si es de rom.
  • Amidonul se amesteca cu zaharul intr-o craticioara,apoi se adauga ouale batute bine si se omogenizeaza.Se adauga laptele, apoi se pune la bain-marie si se lasa pana se ingroasa, amestecand continuu.Dupa ce s-a ingrosat se da deoparte.
  • Gelatina se pune in 60 ml apa rece si se dizolva pe bain marie. Ciocolata se topeste. Peste crema se adauga gelatina si ciocolata si se omogenizeaza.Se lasa sa se raceasca si cand este rece se adauga frisca batuta. Se adauga visine din compot si un pic de es de migdale.
  • Cacao, zaharul, frisca lichida, apa , se amesteca intr-un vas. A pus pe foc mestecand mereu pana ce a inceput s fiarb bine, dup care a lsat-o s fiarb 10 minute amestecand in continuare.
  • Cand a inceput sa dea pe afara am oprit-o, am strecurat-o, iar cand nu a mai fost clocotita, dar putin fierinte, am pus gelatina inmuiata in apa. Cand glazurati puneti prajitura pe gratar ca sa colectati glazura,eventual mai turnati deasupra inca o data. Glazura trebuie sa fie cam la 40grade cand incepeti sa glazurati.

Poze

Prajitura Amareto, poza 1Prajitura Amareto, poza 2Prajitura Amareto, poza 3





Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura kinder pingui
Prajitura kinder pingui
8 porții
40 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Prajitura cu capsuni
Prajitura cu capsuni
8 porții
55 min
Foarte ușor
2.5 / 5
Rețetă Prajitura excelent
Prajitura excelent
8 porții
60h30m
Ușor
4.1 / 5
Rețetă Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
8 porții
1h20m
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Prajitura rasturnata cu ananas
Prajitura rasturnata cu ananas
10 porții
1h5m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Chec cu ciocolata si pere
Chec cu ciocolata si pere
6 porții
1 oră
Foarte ușor
4.6 / 5

Rețete

Articole conexe

Turta dulce, prajitura Craciunului!Turta dulce, prajitura Craciunului!Panettone - o prajitura traditionala de Craciun, inventata dintr-o gresealaPanettone - o prajitura traditionala de Craciun, inventata dintr-o gresealaNegresa – cea mai iubita prajitura de casaNegresa – cea mai iubita prajitura de casa

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: