Petitchef

Cozonac cu nuca si stafide (2)

Altele
6 porții
15 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

ALUAT:

UMPLUTURA:

Preparare

  • Intr-un castron mai mare se cerne restul de faina, de doua ori, asa, ca sa fie faina mai pufoasa se incalzeste laptele in care se dizolva zaharul si vanilia MAIAUA, din drojdie cu putina faina si cateva linguri din laptele preparat deja, care nu trebuie sa fie fierbinte.
  • Se presara peste maia o mana de faina si se lasa la loc cald,vreme 10-15 minute, ca sa creasca, pana se "crapa faina" galbenusurile le freaca cu sare, coaja de lamaie si portocala se adauga maiaua, restul de lapte caldut si galbenusurile frecate foarte bine se amesteca cu mana si se incepe sa se framante usurel, ajutandu-va de grasimea care trebuie sa fie calduta.
  • Pe masura ce aluatul se leaga, se inmoaie mana in grasime, nu se toarna in aluat, pana ce se incorporeaza toata se framanta foarte bine, vreme de 30 minute.
  • Modelare:
    Iau aluatul crescut si il impart in doua pentru cei doi cozonaci. Se intind cele doua parti de aluat ca foi se acupera cu crema si apoi se ruleaza.
  • Crema:
    Albusurile se bat spuma cu zaharul si se incorporeaza in ele restul ingredinetelor de umplutura. Dupa ce au fost rulate cu crema, se pun in tavi si se mai lasa la crescut cam 30 min 9depinde ce tavi aveti la noi nu au mers laste 40 min ca avem tavi mici de chec.
  • Se ung cu galbenus de ou amestecat cu lapte. Se coc in tavi tapetate cu hartie de copt unsa cu unt, la 180 C, cam 40-45 minute.


Poze

Cozonac cu nuca si stafide (2)
Cozonac cu nuca si stafide (2) - poza 2

Întrebări:




Comentarii:

17/04/2014

O reteta se pare simpla dar un cozonac f. gustos

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
02/05/2013

Am sa-l fac si eu ,sper sa se primeasca ....

(0) (0) Abuz
04/03/2013

ESTE FOARTE BUN!

(0) (0) Abuz
23/12/2012

Felicitari!

(0) (0) Abuz
13/04/2012

FOARTE BUN BRAVO.

(0) (0) Abuz
12/04/2012

Fff bunnnn

(0) (0) Abuz
29/03/2012

ARATA MINUNAT, CRED CA SUNT SI FT GUSTOSI

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Domuri cu nucă de cocos și ciocolată
Domuri cu nucă de cocos și ciocolată
6 porții
7 h 40 m
Ușor
5 / 5
Rețetă Chec cu nuca si ciocolata
Chec cu nuca si ciocolata
6 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Flan cu nuca de cocos
Flan cu nuca de cocos
8 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Prajitura cu dovleac placintar si nuca de cocos
Prajitura cu dovleac placintar si nuca de cocos
20 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Bomboane de casa cu nuca de cocos
Bomboane de casa cu nuca de cocos
6 porții
1 oră
Ușor
5 / 5
Rețetă Chec apertiv cu bacon, branza de capra și nucă
Chec apertiv cu bacon, branza de capra și nucă
6 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Nuca tigru – o pseudo nuca cu proprietati reale Nuca tigru – o pseudo nuca cu proprietati reale „La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza „La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza Vinul fiert, o bautura traditionala de vacanta! Vinul fiert, o bautura traditionala de vacanta!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează