Petitchef

Cozonac cu nuca si stafide (2)

Altele
6 porții
15 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6

ALUAT:

1 kg faina

50 g drojdie

250 g zahar

500ml lapte de 3,5% grasime - uneori mai adaug inca doua-trei linguri,daca simt ca alualtul este prea vartos, ideal este sa fie spre moale

200g grasime, ulei si unt topit

5 galbenusuri

1 lingurita rasa de sare

arome

coaja rasa de lamaie, portocala, esenta de rom, vanilie, fiecare dupa gust


UMPLUTURA:

3 albusuri

3 linguri de zahar

-100 gr stafide

200 gr nuca macinata

2 linguri cacao

Preparare

  • Intr-un castron mai mare se cerne restul de faina, de doua ori, asa, ca sa fie faina mai pufoasa se incalzeste laptele in care se dizolva zaharul si vanilia MAIAUA, din drojdie cu putina faina si cateva linguri din laptele preparat deja, care nu trebuie sa fie fierbinte.
  • Se presara peste maia o mana de faina si se lasa la loc cald,vreme 10-15 minute, ca sa creasca, pana se "crapa faina" galbenusurile le freaca cu sare, coaja de lamaie si portocala se adauga maiaua, restul de lapte caldut si galbenusurile frecate foarte bine se amesteca cu mana si se incepe sa se framante usurel, ajutandu-va de grasimea care trebuie sa fie calduta.
  • Pe masura ce aluatul se leaga, se inmoaie mana in grasime, nu se toarna in aluat, pana ce se incorporeaza toata se framanta foarte bine, vreme de 30 minute.
  • Modelare:
    Iau aluatul crescut si il impart in doua pentru cei doi cozonaci. Se intind cele doua parti de aluat ca foi se acupera cu crema si apoi se ruleaza.
  • Crema:
    Albusurile se bat spuma cu zaharul si se incorporeaza in ele restul ingredinetelor de umplutura. Dupa ce au fost rulate cu crema, se pun in tavi si se mai lasa la crescut cam 30 min 9depinde ce tavi aveti la noi nu au mers laste 40 min ca avem tavi mici de chec.
  • Se ung cu galbenus de ou amestecat cu lapte. Se coc in tavi tapetate cu hartie de copt unsa cu unt, la 180 C, cam 40-45 minute.

Poze

Cozonac cu nuca si stafide (2), poza 1
Cozonac cu nuca si stafide (2), poza 2

Întrebări:




Comentarii:

17/04/2014

O reteta se pare simpla dar un cozonac f. gustos

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
02/05/2013

Am sa-l fac si eu ,sper sa se primeasca ....

(0) (0) Abuz
04/03/2013

ESTE FOARTE BUN!

(0) (0) Abuz
23/12/2012

Felicitari!

(0) (0) Abuz
13/04/2012

FOARTE BUN BRAVO.

(0) (0) Abuz
12/04/2012

Fff bunnnn

(0) (0) Abuz
29/03/2012

ARATA MINUNAT, CRED CA SUNT SI FT GUSTOSI

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Cozonac moldovenesc cu nuca si stafide
Cozonac moldovenesc cu nuca si stafide
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Cozonac moldovenesc cu nuca si stafide
Cozonac moldovenesc cu nuca si stafide
8 porții
2h10m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Cozonac pufos cu nuca si stafide
Cozonac pufos cu nuca si stafide
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Ciocolata de casa_petitchef
Ciocolata de casa_petitchef
20 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tarta cu vanilie si caramel
Tarta cu vanilie si caramel
10 porții
3h40m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Buturuga cu lamaie si merengue
Buturuga cu lamaie si merengue
6 porții
2h12m
Ușor

Rețete

Articole conexe

Nuca tigru – o pseudo nuca cu proprietati realeNuca tigru – o pseudo nuca cu proprietati realeRetete de cozonacRetete de cozonacPainea de casa, o paine fermecata!Painea de casa, o paine fermecata!„La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza„La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.