Petitchef

Rulada cu crema de cacao

Desert
8 porții
40 min
25 min
Ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 8

Ingrediente pentru blat:

4 oua

4 linguri zahar

4 linguri ulei

4 linguri lapte

7 linguri faina

1/2 lingurita praf de copt

un praf de sare


Ingrediente pentru crema de cacao:

1 litru lapte

5 linguri cacao

200 g zahar

4 linguri faina sau amidon de porumb(cu amidon iese mai fina)

1 ciocolata de orice fel pentru ornat

1 fiola esenta de rom

1 lingurita unt

Preparare

  • Un desert destul de rapid,si de efect as zice eu,tinand cont de timpul scurt in care este pregatit.
    Mod de preparare blat :

    Preincalzim cuptorul la 180 grade,si ne apucam de treaba.
    Separam albusurile de galbenusuri.

    Batem bat albusurile cu un praf de sare,

    iar galbensurile cu zaharul.Adaugam si uleiul,apoi laptele cremei de galbenusuri.La sfarsit cele 7 linguri de faina amestecata cu praful de copt.

    Mixam bine,apoi cu un tel sau o lingura de lemn o amestecam cu albusurile batute bat.

    Tapetam cu hartie de copt tava aragazului,si turnam compozitia.o nivelam delicat cu o lingura,astfel incat sa aiba o forma dreptunghiulara si egala in inaltime.

    Dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 15 minute.Inainte de a scoate tava,luam un servet curat si il udam,apoi il stoarcem bine.Scoatem tava si punem prosopul deasupra,iar cu o miscare ferma si cu ajutorul manusii bineinteles,rasturnam blatul pe prosop.Dezlipim cu atentie hartia de copt,si il lasam pe masa pana facem crema.

    Mod de preparare crema de cacao:

    Amestecam amidonul (sau faina) cu zaharul si cacaoa,iar cu un tel mixam bine in timp ce turnam cate putin laptele rece.
    Punem cratita pe foc mediu si amestecam cu telul,pana incepe sa se ingroase.Cand incep sa apara bulbuci la suprafata,inseamna ca e aproape gata.Mai lasam max 1-2 minute.Acum adaugam lingurita de unt si esenta de rom si o lasam la racit,amestecand din cand in cand,fiindca se formeaza crusta la suprafata.

    Cand e aproape rece,o intindem in mod egal peste blatul nostru,si incepem sa rulam.

    Pentru ornat,topim o ciocolata (eu am topit-o in cuptorul cu microunde la optiunea dezgheata,fiindca nu mai aveam timp sa o fac pe bain-marie).
    Cand e topita,luam cate o lingurita si o plimbam in zig-zag peste rulada.

    Dam rulada la frigider pentru 1-2 ore,dupa care o feliem si o servim.

Poze

Rulada cu crema de cacao, poza 1Rulada cu crema de cacao, poza 2



Comentarii (32):

29/01/2014

Incredibil de bun

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
01/12/2013

Bon!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
29/06/2013

A-si prefera sa o mananc in fiecare zi .....

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
30/10/2016

Bun

(0) (0) Abuz
dany_d2015
dany_d2015, 18/04/2015

A iesit minunat

(0) (0) Abuz
15/04/2015

Super

(0) (0) Abuz
25/02/2015

F.b.

(0) (0) Abuz
l2431225, 23/02/2015

Ff buna!!!

(0) (0) Abuz
elena.bica, 22/02/2015

Delicios

(0) (0) Abuz
20/02/2015

F.buna delicioasa!

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Rulada cu crema diplomat de cacao
Rulada cu crema diplomat de cacao
6 porții
3h25m
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Rulada cu crema de cacao
Rulada cu crema de cacao
6 porții
55 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Rulada cu crema de cacao
Rulada cu crema de cacao
8 porții
1h5m
Ușor
4.4 / 5
Rețetă Rulada portugheza cu portocale
Rulada portugheza cu portocale
12 porții
30 min
Ușor
4.4 / 5
Rețetă Desert crema vegana
Desert crema vegana
4 porții
20 min
Foarte ușor
3.3 / 5
Rețetă Crema cu alune (desert vegan si fara gluten)
Crema cu alune (desert vegan si fara gluten)
2 porții
15 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Cum sa faci supa crema!Cum sa faci supa crema!Crema de branzaCrema de branzaSupa crema - colectie de reteteSupa crema - colectie de retete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: