Petitchef

Tarta cu capsuni si crema de ricotta

Desert
8 porții
20 min
20 min
Ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 8
ngredientele sunt pentru 2 forme mici si una cu diametrul de 24 cm.


Blatul:

1. 240 gr faina

2. 120 gr unt

3. 4 linguri de zahar

4. 4 galbenusuri

5. un strop de sare


Umplutura:

1. 400 gr branza Ricotta

2. 200 gr branza de vaci cremoasa

3. 4 linguri zahar fin

4. esenta de portocala

5. aprox. 500 gr capsuni

6. aprox. 60 gr afine

7. 2 plicuri jeleu transparent

Preparare

  • E perioada capsunilor parfumate, asa ca trebuie "exploatate" la maxim! :)


    Pentru blat se amesteca toate ingredientele reci si se framanta rapid cu buricele degetelor (mainile le poti tine putin sub un jet de apa rece) pana devine un aluat de tarta omogen pe care il pui in folie alimentara si il lasi la frigider macar o ora.

    Pe blatul de lucru tapetat cu faina intinzi foaia de aluat, o rulezi pe facalet si o derulezi in forma (daca nu este antiaderenta, o ung cu putin unt inainte). Acoperi iar cu folie de plastic si mai lasi la rece 30 min.
    Intepi aluatul din loc in loc cu furculita (de siguranta poti taia si un cerc de foaie de copt si acoperi aluatul cu greutati - linte sau fasole uscata, pentru a nu se deforma) si il pui la cuptorul preincalzit la 190 de grade pentru aprox. 25 min, pana se rumeneste un pic.

    Intre timp, pentru umplutura, amesteci branza Ricotta cu branza de vaci, zaharul si esenta. Aluatul il scoti si il lasi sa se raceasca pe un gratar apoi il umpli cu crema si nivelezi.

    Ornezi cu capsuni taiate si cu afine, apoi prepari jeleul conform cu indicatiile de pe pachet. Eu am avut capsuni congelate care au lasat suc, astfel ca am preparat jeleul cu 200 ml zeama de capsuni si zahar. Tarta o lasi la frigider macar 1-2 ore inainte de a o servi. Pofta buna!


    Nota: reteta inspirata din Reader's Digest.

Poze

Tarta cu capsuni si crema de Ricotta, poza 1Tarta cu capsuni si crema de Ricotta, poza 2



Comentarii:

02/01/2015

Delicios

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
12/11/2016

Arata foarte bine!

(0) (0) Abuz
04/04/2014

Asa da

(0) (0) Abuz
31/07/2013

Binisor

(0) (0) Abuz
11/06/2013

Vreau si eu

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tarta cu crema de vanilie si capsuni
Tarta cu crema de vanilie si capsuni
3 porții
40 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Tarta cu capsuni si crema mascarpone
Tarta cu capsuni si crema mascarpone
4 porții
3h30m
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tarta cu crema de vanilie si capsuni
Tarta cu crema de vanilie si capsuni
10 porții
55 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Tarta cu capsuni si crema de patiserie
Tarta cu capsuni si crema de patiserie
10 porții
1 oră
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Tarta de zmeura cu crema de migdale
Tarta de zmeura cu crema de migdale
10 porții
40 min
Foarte ușor
2.9 / 5
Rețetă Tarta crème brûlée- un desert elegant
Tarta crème brûlée- un desert elegant
8 porții
1h50m
Ușor
1.3 / 5

Rețete

Articole conexe

Cum sa faci supa crema!Cum sa faci supa crema!Crema de branzaCrema de branzaRicotta - urda italianaRicotta - urda italiana

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: