Petitchef

Tarta cu visine, crema de lamaie si bezea

Desert
6 porții
30 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
Aluat

o cană de făină

o jumătate de pachet de unt

6 linguri de zahăr tos

un ou

o lingura de mac

Crema

3 galbenusuri

zeama de la o lamaie

coaja de la o lamaie

70 gr unt

200 gr lapte

8 linguri de zahar


Albusuri si zahar pentru bezea

Preparare

  • Amestecati ingredientele pentru aluat, dupa care dati la frigider minimum 30 de minute (eu de obicei il las peste noapte) dupa care il asezati in tava. Mai dati la frigider pentru 20 de minute, timp in care dati drumul la cuptor sa se incinte. Intepati aluatul cu furculita, din loc in loc, si asezati hartie pergament peste si boabe de fasole, ca sa nu se umfle aluatul.Dati la cuptor pentru aprox. 12 minute.
    Crema. Am frecat galbenusurile cu zahar pana s-au facut spuma, am adaugat zeama si coaja de lamaie si laptele. Le-am fiert cam 5 minute la bain marie, cu atentie sa nu se taie crema. Dupa ce a inceput sa se ingroasa, am dat-o de pe foc si am amestecat untul. Se pun visinele (eu am avut congelate, deci trebuie lasate sa se dezghete si sa se scurga de zeama, in prealabil) si peste ele se adauga crema.
    Albusurile ramase (de la cele trei oua) se bat bat cu sapte linguri rase de zahar. Se aseaza bezeaua peste tarta si se da la cuptor pentru 10 minute.

Poze

Tarta cu visine, crema de lamaie si bezea, poza 1Tarta cu visine, crema de lamaie si bezea, poza 2Tarta cu visine, crema de lamaie si bezea, poza 3



Comentarii (21):

26/07/2014

Probabil ca la crema era necear si faina ca la budinca, altfel nu s a legat.E pacatde atitea ingrediente bune daca nu dati corect reteta!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
31/07/2013

Bezeaua nepatrunsa

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
21/03/2015

Cuptorul nu se "incinte" se incalzeste, sau se incinge..Bezeaua nu se intareste in 10 minute.. In rest, reteta este interesanta !

(0) (0) Abuz
01/04/2014

Excelenta !...

(0) (0) Abuz
22/06/2013

Uuuuuuuuaaaaaaaaaaaaaaaa

(0) (0) Abuz
04/06/2013

Este o reteta foarete buna

(0) (0) Abuz
23/04/2013

SUPERRRRR.................

(0) (0) Abuz
21/04/2013

Simpla si buna

(0) (0) Abuz
27/02/2013

Crema se ingroasa doar cu cele 3 galbenuse
sau lipseste ceva (amidon sau faina) din reteta?

(0) (0) Abuz
27/02/2013

Arata superb

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tarta de visine
Tarta de visine
8 porții
55 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Tarta cu visine si bezea
Tarta cu visine si bezea
6 porții
40 min
Ușor
4.6 / 5
Rețetă Tarta cu visine
Tarta cu visine
8 porții
55 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tarta cu capsuni si crema de patiserie
Tarta cu capsuni si crema de patiserie
10 porții
1 oră
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Tarta de zmeura cu crema de migdale
Tarta de zmeura cu crema de migdale
10 porții
40 min
Foarte ușor
2.9 / 5
Rețetă Tarta crème brûlée- un desert elegant
Tarta crème brûlée- un desert elegant
8 porții
1h50m
Ușor
1.3 / 5

Rețete

Articole conexe

Cum sa faci supa crema!Cum sa faci supa crema!Crema de branzaCrema de branzaSupa crema - colectie de reteteSupa crema - colectie de retete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: