Petitchef

Tort bradut de craciun

Desert
8 porții
30 min
1 oră
Ușor

Ingrediente

8

blat:

crema:

decor:

Preparare

  • Se separa albusurile de galbenusuri
    se freaca galbenusurile cu zaharul si se adauga treptat uleiul
    albusurile se bat spuma tare cu zaharul vanilat,apoi se adauga "maioneza" de galbenusuri,se amesteca usor
    se adauga faina usor,se incorporeaza bine
  • Se pune pe tava de cuptor hartie de copt ,se toarna aluatul si se da la cuptor pana se face auriu (aproximativ 30 minute)
  • Se pregateste crema:
    se topeste ciocolata,apoi se ia de pe foc si se adauga mascarpone
    se amesteca bine pana la omogenizare
    atentie! crema trebuie facuta cand se scoate blatul pentru ca se intareste cand incepe sa se raceasca
  • Se scoate blatul,se indeparteaza foaia de copt , se lasa sa se raceasca apoi se taie in 2 - 3 pe verticala
    se decupeaza o foaie de hartie in forma de brad si se aseaza deasupra blatului. se taie blatul in forma bradului
  • Se intinde crema pe toate blaturile tortului inclusiv pe deasupra
  • Se imbraca tortul bine in ciocolata,apoi se aseaza stelutele dejur imprejur formand conturul bradului
  • Se poate orna dupa dorinta fiecaruia


Poze

tort bradut de craciun
tort bradut de craciun - poza 2
tort bradut de craciun - poza 3

Întrebări:




Comentarii (15):

27/12/2014

Super!!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
30/12/2014

Idea formei este interesanta.multumim si sarbatori cu bine.

(0) (0) Abuz
27/12/2014

Delicios

(0) (0) Abuz
27/12/2014

Excelent!!

(0) (0) Abuz
27/12/2014

Special ptr. sarbatori.

(0) (0) Abuz
27/12/2014

De sezon.

(0) (0) Abuz
Theodora, 27/12/2013

Ok

(0) (0) Abuz
27/12/2013

Crema se intinde peste blatul NEINSIROPAT? nu e prea ..uscat?

(0) (0) Abuz
25/12/2013

Blatul se taie transversal ! bebe !

(0) (0) Abuz
21/12/2013

Superb

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tort cu clătite în stil tiramisu, cu cafea și cacao
Tort cu clătite în stil tiramisu, cu cafea și cacao
8 porții
1 h 30 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort despacito
Tort despacito
8 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Tort exotic cifra - cu mango si fructul pasiunii
Tort exotic cifra - cu mango si fructul pasiunii
8 porții
1 h 2 m
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tort padurea neagra - reteta pas cu pas
Tort padurea neagra - reteta pas cu pas
8 porții
3 h 20 m
Dificil
4.8 / 5
Rețetă Tort zebra, desert exotic
Tort zebra, desert exotic
8 porții
1 h 25 m
Foarte ușor
4.5 / 5

Articole conexe

Torturi festive de sărbători Torturi festive de sărbători O masa de Craciun spectaculoasa! O masa de Craciun spectaculoasa! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează