Petitchef

Tort cu crema tiramisu si blat pandispan

Desert
4 porții
60 min
45 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
6 oua

12 linguri zahar

12 linguri faina

1 praf de copt

6 linguri lapte

7 oua


2 plicuri praf de frisca

1 gelatina

esenta de vanilie

esenta de rom

cafea+lapte

8 linguri zahar pudra

Preparare

  • Se separa galbenusurile de albusuri.Albusurile se bat spuma cu sase linguri de zahar.
    Galbenusurile se freaca cu restul de sase linguri de zahar apoi se adauga treptat laptele, praful de copt stins cu otet si faina si se amesteca bine.
  • Se adauga albusurile peste galbenusuri , se amesteca bine , dupa care se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
    Se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 45 min aprox. Pana cand scobitoarea iese curata din el.
  • Se separa galbenusurile de albusuri. Albusurile se bat spuma , apoi se adauga prafurile de frisca si se bate pana devine ca o frisca teapana.
    Galbenusurile se freaca cu zaharul pana isi dubleaza cantitatea. Se adauga mascarpone si se amesteca pana devine o crema omogena. Se adauga esenta de vanilie.
  • Gelatine se pune intr-o cana cu un pic de apa rece. Se amesteca bine apoi se toarna peste ea un pic de apa fiarta. Se amesteca bine si se adauga peste galbenusuri.
    Se amesteca galbenusurile cu albusurile.
    Se prepara cafeaua si se amesteca cu lapte apoi se adauga esenta de rom.
  • Se taie blatul in trei pe orizontala si se aseaza pe rand, intr-o tava cu pereti desmontabili. Se insiropeaza cu cafeaua , iar peste primul rand de blat se toarna jumatate din crema de mascarpone. Se pune al doilea rand de blat , se toarna restul de crema peste care se pune ultimul rand de blat. Daca crema este prea moala se pune tortul un pic la frigider dupa fiecare rand de crema pusa.
    Se pune tortul la frigider pana se prepara glazura de ciocolata.200 gr ciocolata120 gr unt4 linguri ulei100 ml frisca lichida.
  • Se topesc toate ingredientele la foc mic sau in bain marie. Important e sa nu fiarba.
    Se scoate tortul din frigider se pune pe un gratar suprapus pe o tava si se toarna ciocolata peste tort astfel incat sa acopere tot tortul.
    Se orneaza cu royal icing sau glace ii mai zic eu , si trandafiri din pasta de lapte praf.

Poze

Tort cu crema tiramisu si blat pandispan, poza 1Tort cu crema tiramisu si blat pandispan, poza 2Tort cu crema tiramisu si blat pandispan, poza 3

Întrebări:




Comentarii:

03/02/2013

EXCELENT, NICE. :)

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tort zebra, desert exotic
Tort zebra, desert exotic
8 porții
1h25m
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Tort cu ciocolata si caramel sarat
Tort cu ciocolata si caramel sarat
9 porții
10h55m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Tort Donut
Tort Donut
8 porții
1h10m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Tort cu crema tiramisu si blat pandispan
Tort cu crema tiramisu si blat pandispan
6 porții
1 oră
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Tort de post cu blat de mere si crema caramel
Tort de post cu blat de mere si crema caramel
4 porții
1h40m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Tort cu budinca de cocos si crema tiramisu
Tort cu budinca de cocos si crema tiramisu
6 porții
55 min
Foarte ușor
4.1 / 5

Rețete

Articole conexe

Cum sa faci supa crema!Cum sa faci supa crema!Crema de branzaCrema de branzaCake pops sau tort-acadeleCake pops sau tort-acadeleSupa crema - colectie de reteteSupa crema - colectie de retete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: