Petitchef

Tort cu crema ganache de ciocolata

Felul principal
5 porții
10 ore
17 ore
Dificil
Foarte bun!

Ingrediente

Numarul de porții: 5

pentru blat:

6 oua

6 linguri zahar

6 linguri faina


pentru sirop:

3 linguri zahar

250 ml apa

1 plic capucino ciocolata


pentru crema:

500 ml frisca lichida

300 gr ciocolata amaruie

1 capucino ciocolata

1 esenta rom


pentru decor:

100 gr ciocolata amaruie

Preparare

  • Etapa 1 - Tort cu crema ganache de ciocolata
    Punem frisca intr-un vas impreuna cu ciocolata rupta cubulete , pliculetul de capucino si romul.
    Punem pe foc deasupra unui vas cu apa fierbinte (bain marie) astfel incat fundul vasului in care este ciocolata sa nu atinga apa.
  • Etapa 2 - Tort cu crema ganache de ciocolata
    Amestecam pana se dizolva complet ciocolata . Dam compozitia obtinuta , dupa ce s-a racorit , la frigider cateva ore (daca va grabiti puteti baga la congelator). Compozitia trebuie sa se intareasca .
  • Etapa 3 - Tort cu crema ganache de ciocolata
    Preparam blatul astfel: batem ouale cu zaharul pana se topeste zaharul si adaugam faina. Impartim compozitia in trei (sau puneti tot odata si taiati apoi blatul in trei) si cocem pe rand in forma de tort tapetata cu hartie de copt.


    Preparam siropul astfel: caramelizam intr-o craticioara zaharul si stingem cu cele 250 ml apa. Lasam pe foc pana se dizolva caramelul si apoi cat este fierbinte adaugam pliculetul de capuccino.


    Punem primul blat pe un platou, punem forma de tort reglabila in jurul lui si insiropam cu o treime din sirop.
  • Etapa 4 - Tort cu crema ganache de ciocolata
    Crema o scoatem de la frigider si o batem bine cu mixerul pana devine ca o smantana mai groasa. Punem un rand de crema peste primul blat, apoi din nou blat, sirop, crema .Ultimul blat l-am pus cu fundul in sus ca sa fie cat mai drept, am insiropat si am pus si deasupra un strat de crema.
  • Etapa 5 - Tort cu crema ganache de ciocolata
    Pentru decor am facut aschii de ciocolata : am topit 100 gr ciocolata amaruie la bain-marie apoi cat a fost calda am intins-o cu o spatula pe o bucata de sticla . Am lasat sa se intareasca si am razuit-o apoi cu ajutorul unui cutit zimtat.Am repartizat-o apoi uniform pe suprafata tortului.

Poze

Tort cu crema ganache de ciocolata, poza 1
Tort cu crema ganache de ciocolata, poza 2

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Tort cu nuca si crema de ciocolata (craciun 2008)
Tort cu nuca si crema de ciocolata (craciun 2008)
2 porții
55 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort cu crema ganache
Tort cu crema ganache
6 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort cu crema de ciocolata (reteta video)
Tort cu crema de ciocolata (reteta video)
13 porții
1 oră
Ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort Iepuras
Tort Iepuras
16 porții
1h25m
Ușor
4.2 / 5
Rețetă Tort cu mousse de ciocolata Petitchef
Tort cu mousse de ciocolata Petitchef
8 porții
25 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort cu ciocolata si caramel sarat
Tort cu ciocolata si caramel sarat
9 porții
10h55m
Foarte ușor
4.6 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.