Petitchef

Tort cu crema ganache de ciocolata

Foarte bun!

Felul principal
5 porții
10 ore
17 ore
Dificil

Ingrediente

5

pentru blat:

pentru sirop:

pentru crema:

pentru decor:

Preparare

  • Etapa 1 - Tort cu crema ganache de ciocolata
    Punem frisca intr-un vas impreuna cu ciocolata rupta cubulete , pliculetul de capucino si romul.
    Punem pe foc deasupra unui vas cu apa fierbinte (bain marie) astfel incat fundul vasului in care este ciocolata sa nu atinga apa.
  • Etapa 2 - Tort cu crema ganache de ciocolata
    Amestecam pana se dizolva complet ciocolata . Dam compozitia obtinuta , dupa ce s-a racorit , la frigider cateva ore (daca va grabiti puteti baga la congelator). Compozitia trebuie sa se intareasca .
  • Etapa 3 - Tort cu crema ganache de ciocolata
    Preparam blatul astfel: batem ouale cu zaharul pana se topeste zaharul si adaugam faina. Impartim compozitia in trei (sau puneti tot odata si taiati apoi blatul in trei) si cocem pe rand in forma de tort tapetata cu hartie de copt.


    Preparam siropul astfel: caramelizam intr-o craticioara zaharul si stingem cu cele 250 ml apa. Lasam pe foc pana se dizolva caramelul si apoi cat este fierbinte adaugam pliculetul de capuccino.


    Punem primul blat pe un platou, punem forma de tort reglabila in jurul lui si insiropam cu o treime din sirop.
  • Etapa 4 - Tort cu crema ganache de ciocolata
    Crema o scoatem de la frigider si o batem bine cu mixerul pana devine ca o smantana mai groasa. Punem un rand de crema peste primul blat, apoi din nou blat, sirop, crema .Ultimul blat l-am pus cu fundul in sus ca sa fie cat mai drept, am insiropat si am pus si deasupra un strat de crema.
  • Etapa 5 - Tort cu crema ganache de ciocolata
    Pentru decor am facut aschii de ciocolata : am topit 100 gr ciocolata amaruie la bain-marie apoi cat a fost calda am intins-o cu o spatula pe o bucata de sticla . Am lasat sa se intareasca si am razuit-o apoi cu ajutorul unui cutit zimtat.Am repartizat-o apoi uniform pe suprafata tortului.


Poze

Tort cu crema ganache de ciocolata
Tort cu crema ganache de ciocolata - poza 2

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tort cu mousse de ciocolata petitchef
Tort cu mousse de ciocolata petitchef
8 porții
25 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tort cu ciocolata si caramel sarat
Tort cu ciocolata si caramel sarat
9 porții
10 h 55 m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort simplu de ciocolată
Tort simplu de ciocolată
8 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort despacito
Tort despacito
8 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Tort iepuras
Tort iepuras
16 porții
1 h 25 m
Ușor
4.3 / 5

Articole conexe

Torturi festive de sărbători Torturi festive de sărbători Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează