Petitchef

Tort cu mousse de ciocolata si nuci

Desert
4 porții
1 oră
1 oră
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Intr-un vas punem 100 g zahar la caramelizat.Cand incepe sa se aureasca,turnam 200 ml apa rece (atentie la aburi!) si lasam sa se topeasca. Din siropul rezultat vom folosi 3 linguri la blat,iar restul pentru insiropat.
  • Separam ouale.Albusurile le mixam bine impreuna cu un praf de sare.Adaugam zaharul si mixam in continuare pana obtinem o spuma tare,ca pentru bezea.
  • Galbenusurile le amestecam cu uleiul,zaharul vanilat si siropul de zahar ars si le turnam peste albusuri.Daca spuma de albusuri are consistenta corecta,amestecul de galbenusuri va ramane la suprafata.Adaugam faina amestecata cu praful de copt si cacaoa.
  • La sfarsit nuca macinata.Turnam compozitia intr-o tava ( 26 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul incins la 180 de grade,pentru 30-35 de minute.
  • Topim ciocolata impreuna cu 100 ml de frisca.Cand s-a racorit punem gelatina si omogenizam.Restul de frisca o batem bine.Adaugam peste ciocolata si amestecam usor.Dupa ce s-a omogenizat adaugam si nuca macinata.
  • Topim ciocolata impreuna cu untul,frisca si coniacul.Lasam sa se raceasca.Blatul copt si racit il taiem in 3 parti. Insiropam fiecare parte si umplem cu crema.Pastram cateva linguri de crema pentru a finisa marginile ce vor fi "imbracate" cu nuca.Acoperim cu glazura de ciocolata si ornam cu frisca si jumatati de nuca.


Poze

Tort cu mousse de ciocolata si nuci
Tort cu mousse de ciocolata si nuci - poza 2
Tort cu mousse de ciocolata si nuci - poza 3
Tort cu mousse de ciocolata si nuci - poza 4
Tort cu mousse de ciocolata si nuci - poza 5
Tort cu mousse de ciocolata si nuci - poza 6
Tort cu mousse de ciocolata si nuci - poza 7
Tort cu mousse de ciocolata si nuci - poza 8
Tort cu mousse de ciocolata si nuci - poza 9

Întrebări:




Comentarii:

28/10/2016

Am facut de 2 ori acest tort, iese o bunatate!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
08/04/2016

A

(0) (0) Abuz
24/03/2016

.... deliciu si vis.....

(0) (0) Abuz
01/10/2013

Dragutzzz...cat de cat..

(0) (0) Abuz
27/06/2013

Arata ft bine si am sa o fac ,va spun cum a iesit va multumesc pt retetele nemaipomenite

(0) (0) Abuz
30/12/2012

Nu mi-a iesit bine crema,poate frisca a fost de vina sau gelatina ....nu stiu, dar sper ca maine cand am sa o gust sa imi placa

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tort cu mousse de ciocolata petitchef
Tort cu mousse de ciocolata petitchef
8 porții
25 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tort simplu de ciocolată
Tort simplu de ciocolată
8 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort cu ciocolata si caramel sarat
Tort cu ciocolata si caramel sarat
9 porții
10 h 55 m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort padurea neagra - reteta pas cu pas
Tort padurea neagra - reteta pas cu pas
8 porții
3 h 20 m
Dificil
4.8 / 5
Rețetă Tort iepuras
Tort iepuras
16 porții
1 h 25 m
Ușor
4.3 / 5

Articole conexe

Torturi festive de sărbători Torturi festive de sărbători Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează