Petitchef

Tort de ciocolata cu mousse de banane

Desert
6 porții
15 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Pentru blat:

Pentru crema:

Pentru glazura:

Preparare

  • Blatul:
    Laptele se pune pe foc; ciocolata se rupe bucatele si se pune intr-un vas; cand incepe sa fiarba laptele se ia de pe foc si se toarna peste ciocolata;se lasa sa se topeasca. Intre timp, punem cele 5 oua intr-un vas al mixerului si se bat pana isi tripleza volumul, se adauga zaharul si se mai bat 1 minute.
  • Faina se cerne impreuna cu praful de copt , cacaua si sarea intr-un alt vas. Amestecam in compozitia cu ciocolata pana se omogenizeaza si adaaugam putin din amestecul de faina(1-2 linguri) ca sa se mai ingroase, apoi adaugam alternativ faina si ciocolata in jumatate din ouale batute, putin cate putin, amestecand cu o lingura de jos in sus pana la omogenizare, apoi adaugam si restul de spuma si omogenizam.
  • Compozitia o turnam intr-o forma de tort cu peretii detasabili, pe care am tapetat-o cu hartie de copt; se coace la foc mediu pana cand o scobitoare introdusa in centru iese curata(20-25min). Se lasa la racit, apoi se taie in 2 si inainte de a aseza crema se insiropeaza putin cu un sirop din apa si zahar.
  • Crema:
    Galbenusurile se pun pe baie de aburi cu zaharul si laptele. Se amesteca pana se topeste zaharul si copozitia s-a ingrosat putin. Cele 2 plicuri de gelatina se pun la inmuiat intr-o cana cu apa. Dupa ce luam crema de pe foc, in apa fierbinte punem cana cu gelatina si amestecam cu o lingurita pana se topeste, apoi o turnam peste galbenusuri si amestecam bine.Compozitia se lasa pana ajunge la temperatura camerei.
  • Bananele se paseaza cu o lingura de frisca lichida pana ce va avea o consistenta cremoasa, apoi se amesteca in crema de galbenusuri. Frisca se bate bine cu esenta de vanilie si se inglobeaza in crema de banane si se amesteca usor, de jos in sus cu o lingura. Se adauga ciocolata maruntita si se toarna peste blat, dupa care se da la frigider pentru cateva ore intr-o forma detasabila.
  • Glazura:
    Ciocolata alba si neagra se topesc separat pe baie de aburi.Taie o foaie de hartie de copt, cam de grosimea partii laterale a tortului si destul de lunga ca sa il cuprinda si deseneaza cu un creion ornamente florale. Ciocolata topita se pune intr-un cornet din hartie de copt si se pune pe hartia pregatita, urmarind linia desenului. Se lasa pana ce se intareste bine. Untu se amesteca cu zaharul pudra, apoi se amesteca si cacaua, crema de branza, se bate bine, apoi se adauga si frisca batuta cu intaritor.
  • Glazura se aseaza pe tort si se aranjeaza mai bine sau mai fugitiv; depinde de rabdarea fiecaruia si de cat de perfect vrei sa iti iasa. Foaia de copt cu ornamentele de ciocolata se ia cu grija si se lipeste pe marginea laterala a tortului, apoi se desprinde uror, avand grija ca ornamentele sa ramana imprimate. In final, tortul se pudreaza cu cacao in partea superioasra si se mai spriteaza cateva rozete de glazura.


Poze

Tort de ciocolata cu mousse de banane
Tort de ciocolata cu mousse de banane - poza 2
Tort de ciocolata cu mousse de banane - poza 3

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tort cu mousse de ciocolata petitchef
Tort cu mousse de ciocolata petitchef
8 porții
25 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tort cu ciocolata si caramel sarat
Tort cu ciocolata si caramel sarat
9 porții
10 h 55 m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort simplu de ciocolată
Tort simplu de ciocolată
8 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort padurea neagra - reteta pas cu pas
Tort padurea neagra - reteta pas cu pas
8 porții
3 h 20 m
Dificil
4.8 / 5
Rețetă Tort despacito
Tort despacito
8 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
4.9 / 5

Articole conexe

Torturi festive de sărbători Torturi festive de sărbători Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează