Petitchef

Tort cu ciocolata si portocale

Desert
8 porții
25 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 8

Blat :

3 oua mari

½ cana ulei

250 g faina

1 plic praf de copt stins cu putina zeama de l- amaie

Esenta de rom

Esenta de vanilie

1 borcan de 400 g gem

1 lingurita coaja de portocala

1 lingurita coaja de lamaie

Suc de ananas pentru insiropat


Crema de portocale :

4 galbenusuri

- 7 linguri potrivite de zahar

150 ml zeama de portocale

Esenta de portocale


Crema de ciocolata :

200 g ciocolata

200 ml frisca lichida

Cateva linguri de cognac


Glazura :

120 g ciocolata cu lapte

60 g ciocolata amaruie

180 ml frisca lichida

Preparare

  • Blatul :
    A folosit gem de gutui, zmeura si magiun de prune mai acrisor. Amestecam toate ingredientele cu telul dupa care o incorporam treptat si pe aceasta. Se bat albusurile cu un praf de sare si cateva picaturi de otet pret de 1 minut la viteza mica apoi 2 minute la viteza medie si in final inca 2 minute la viteza maxima.
  • Blatul :
    A folosit gem de gutui, zmeura si magiun de prune mai acrisor. Amestecam toate ingredientele cu telul dupa care o incorporam treptat si pe aceasta. Se bat albusurile cu un praf de sare si cateva picaturi de otet pret de 1 minut la viteza mica apoi 2 minute la viteza medie si in final inca 2 minute la viteza maxima.
  • Crema de portocale :
    Punem pe baie de aburi galbenusurile impreuna cu zaharul si amestecam continuu pana se dizolva cristalele.
  • Se adauga apoi zeama de portocale, esenta si se amesteca aproximativ 10 minute pana la ingrosare. Crema va fi de consistenta unei budinci sau chiar mai groasa. Se lasa pe masa pana la racire cand se va introduce la frigider.
  • Ganache de ciocolata :
    Punem smantana impreuna cu cognacul si ciocolata bucatele intr-o cratita de teflon la foc foarte mic. Amestecam pana la dizolvarea ciocolatei. Lasam sa se raceasca dupa care punem ½ din cantitatea de crema la frigider. Dupa ce s-a racit bine se amesteca cele doua creme pana iese o crema fina.
  • Montare blat :
    Asezam primul blat insiropat pe un grilaj, ungem blatul cu crema de ciocolata, asezam al doilea blat, punem crema de portocale si deasupra ultimul blat.
  • Glazura :
    Topim ciocolata in smantana pe foc mic dupa care o turnam cu miscari circulare in centrul tortului lasand sa se prelinga si pe margini. Daca nu se scurge complet ne putem folosi de o spatula cu care sa intindem crema peste tot. Se lasa pe masa pana la racire cand se introduce in frigider. Se orneaza dupa preferinta.

Poze

Tort cu ciocolata si portocale, poza 1
Tort cu ciocolata si portocale, poza 2
Tort cu ciocolata si portocale, poza 3
Tort cu ciocolata si portocale, poza 4
Tort cu ciocolata si portocale, poza 5

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Tort alb cu visine si ciocolata
Tort alb cu visine si ciocolata
10 porții
1h5m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort de ciocolata cu portocale
Tort de ciocolata cu portocale
6 porții
50 min
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Tort Iepuras
Tort Iepuras
16 porții
1h25m
Ușor
4.2 / 5
Rețetă Tort cu mousse de ciocolata Petitchef
Tort cu mousse de ciocolata Petitchef
8 porții
25 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort cu ciocolata si caramel sarat
Tort cu ciocolata si caramel sarat
9 porții
10h55m
Foarte ușor
4.6 / 5

Rețete

Articole conexe

Torturi festive de sărbătoriTorturi festive de sărbătoriCea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa!Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa!Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare!Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare!Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti!Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.