Petitchef

Tort de zmeura cu coacaze negre si sos de ciocolata

Desert
8 porții
20 min
3 ore
Foarte ușor
Atat de tare ne-au placut torturile facute weekendurile trecute incat,daca tot am gasit niste minunate coacaze negre la Lidl, si la un pret decent m-am decis sa mai fac un tort,oarecum la fel (fructele si aroma fiind alta).

Pentru ca deja am experienta cu torturile de genul asta,pentru ca am tot facut am trecut la nivelul urmator as spune si pe aceste l-am facut in 2 straturi si cu 2 fructe,zmeura si coacaze negre.

Ingrediente

Numarul de porții: 8

Am folosit pentru blat:

5 oua

5 linguri de zahar

5 linguri faina

2 linguri ulei

3 plicuri zahar vanilat



Pentru crema:

250 gr zmeura

250 gr coacaze negre

300 gr zahar

2 plicuri zahar vanilat

400 ml iaurt 0% grasimi

400 ml frisca lichida

gelatina (in functie de cantitatea de lichid,gasiti indicatii pe ambalaj)

Preparare

  • Etapa 1 - Tort de zmeura cu coacaze negre si sos de ciocolata
    Blatul; Am separat albusurile de galbenus, si le-am batut spuma cu un praf de sare, galbenusurile le-am amestecat cu uleiul (ca o maioneza) si mai apoi le-am adaugat peste albusurile batute.

    Am adaugat pe rand zaharul,faina,si am amestecat pentru a omogeniza cat mai bine compozitia.

    Cea mai mare parte am pus-o in forma de tort,ce am pastrat am adaugat peste ea cacao pentru a face un blat marmorat.Am adaugat si compozitia cu cacao si am dat la cuptor.
  • Etapa 2 - Tort de zmeura cu coacaze negre si sos de ciocolata
    Crema: In 2 vase diferite, am pus in fiecare 150 gr zahar si cate 1 plic cu zahar vanilat cu putina apa, si am lasat pe foc pana cand s-a format un sirop si zaharul s-a topit complet, am adaugat apoi fructele, intr-un vas zmeura si in celalalt coacazele, am mai lasat sa fiarba 1-2 minute (fructele eu le-am zdrobit cu blenderul direct in vasul in care erau la foc), am adaugat in fiecare vas o cantitate egala de iaurt si mai apoi gelatina, dupa aproximativ 1 minut am stis focul si am dat vasele deoparte pentru a se raci.
  • Etapa 3 - Tort de zmeura cu coacaze negre si sos de ciocolata
    Dupa ce s-au racit,am batut si frisca si am adaugat-o in cantitati egale in fiecare crema. Intre timp blatul s-a copt si racit,am pus peste el crema de coacaze si l-am dat la frigier pentru aproximativ o ora… pana a format o pojghita deasupra care imi garanta ca nu se vor amesteca cremele daca o pun si pe cealalta. Am adaugat si crema de zmeura si am dat din nou la frigider.

    Intre timp pentru ca nu pastrasem frisca si pentru ornat, am facut un sos de ciocolata din putina smantana lichida adaugata la foc si ciocolata. Cand s-a infierbantat smantana, am adaugat ciocolata si am amestecat pana s-a omogenizat complet.

    Am decorat apoi tortul cu sos de ciocolata si cateva ciorchine de coacaze.

    Pofta mare!



Comentarii:

14/07/2013

Cea mai buna prajitura!

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
25/07/2013

E delicios

(0) (0) Abuz
16/07/2013

Super

(0) (0) Abuz
14/07/2013

Superrr

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tort cu mousse de zmeura si ciocolata alba
Tort cu mousse de zmeura si ciocolata alba
8 porții
55 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Tort cu ciocolata alba si zmeura
Tort cu ciocolata alba si zmeura
8 porții
55 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Tort padurea neagra - retata pas cu pas
Tort padurea neagra - retata pas cu pas
8 porții
3h20m
Dificil
4.8 / 5
Rețetă Tort cu mousse de ciocolata Petitchef
Tort cu mousse de ciocolata Petitchef
8 porții
25 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort cu ciocolata si caramel sarat
Tort cu ciocolata si caramel sarat
9 porții
10h55m
Foarte ușor
4.3 / 5

Rețete

Articole conexe

Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa!Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa!Secretele Coacazelor NegreSecretele Coacazelor NegreCiocolata neagra, dulcele permisCiocolata neagra, dulcele permis

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: