Petitchef

Tort cu crema tiramisu si blat pandispan

Desert
6 porții
30 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
6 oua

12 linguri zahar

12 linguri faina

1 praf de copt

6 linguri lapte

7 oua


2 plicuri praf de frisca

1 gelatina

esenta de vanilie

esenta de rom

cafea+lapte

8 linguri zahar pudra

200 g ciocolata

120 g unt

4 linguri ulei

100 ml frisca lichida

Preparare

  • Se separa galbenusurile de albusuri.Albusurile se bat spuma cu sase linguri de zahar.
    Galbenusurile se freaca cu restul de sase linguri de zahar apoi se adauga treptat laptele, praful de copt stins cu otet si faina si se amesteca bine.
  • Se adauga albusurile peste galbenusuri , se amesteca bine , dupa care se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
    Se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 45 min aprox. Pana cand scobitoarea iese curata din el.
  • Se separa galbenusurile de albusuri. Albusurile se bat spuma , apoi se adauga prafurile de frisca si se bate pana devine ca o frisca teapana.
    Galbenusurile se freaca cu zaharul pana isi dubleaza cantitatea. Se adauga mascarpone si se amesteca pana devine o crema omogena. Se adauga esenta de vanilie.
  • Gelatine se pune intr-o cana cu un pic de apa rece. Se amesteca bine apoi se toarna peste ea un pic de apa fiarta. Se amesteca bine si se adauga peste galbenusuri.
    Se amesteca galbenusurile cu albusurile.
  • Se prepara cafeaua si se amesteca cu lapte apoi se adauga esenta de rom.
    Se taie blatul in trei pe orizontala si se aseaza pe rand, intr-o tava cu pereti desmontabili. Se insiropeaza cu cafeaua , iar peste primul rand de blat se toarna jumatate din crema de mascarpone.
  • Se pune al doilea rand de blat , se toarna restul de crema peste care se pune ultimul rand de blat. Daca crema este prea moala se pune tortul un pic la frigider dupa fiecare rand de crema pusa.
    Se pune tortul la frigider pana se prepara glazura de ciocolata.200 gr ciocolata120 gr unt4 linguri ulei100 ml frisca lichida.
  • Se topesc toate ingredientele la foc mic sau in bain marie. Important e sa nu fiarba.
    Se scoate tortul din frigider se pune pe un gratar suprapus pe o tava si se toarna ciocolata peste tort astfel incat sa acopere tot tortul.
    Se orneaza cu royal icing sau glace ii mai zic , si trandafiri din pasta de lapte praf.

Poze

Tort cu crema tiramisu si blat pandispan, poza 1Tort cu crema tiramisu si blat pandispan, poza 2Tort cu crema tiramisu si blat pandispan, poza 3



Comentarii (13):

30/06/2015

F.BUN

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
24/06/2015

Super bun

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
05/11/2013

Foarte gustoasa ,si arata foarte bine,pt. ca am facut-o si eu.
:)

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
17/10/2013

Deliciossssss :x

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
19/02/2014

Superrr

(0) (0) Abuz
22/01/2014

Deliciosssssss......))))

(0) (0) Abuz
19/12/2013

Frumos si gustos

(0) (0) Abuz
03/06/2013

O sa ancerc si eu arata foarte bine

(0) (0) Abuz
30/04/2013

Excelent

(0) (0) Abuz
16/02/2013

Foarte delicios

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tort de post cu blat de mere si crema caramel
Tort de post cu blat de mere si crema caramel
4 porții
1h40m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Tort cu crema tiramisu si blat pandispan
Tort cu crema tiramisu si blat pandispan
4 porții
1h45m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Tort tiramisu cu crema de vanilie
Tort tiramisu cu crema de vanilie
8 porții
55 min
Foarte ușor
2.5 / 5
Rețetă Tort padurea neagra - retata pas cu pas
Tort padurea neagra - retata pas cu pas
8 porții
3h20m
Dificil
4.8 / 5
Rețetă Tort iepuras
Tort iepuras
16 porții
1h25m
Ușor
4 / 5
Rețetă Tort cu mousse de ciocolata Petitchef
Tort cu mousse de ciocolata Petitchef
8 porții
25 min
Foarte ușor
4.6 / 5

Rețete

Articole conexe

Cum sa faci supa crema!Cum sa faci supa crema!Crema de branzaCrema de branzaCake pops sau tort-acadeleCake pops sau tort-acadele

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: