Petitchef

Tort Punch

Desert
8 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

8

BLAT din:

UMPLUTURA:

1 blat din:

DECOR:

Preparare

  • Se face un blatul. Se bat albusurile cu un praf de sare pana se obtine o spuma tare. Se adauga lingurile de zahar, galbenusurile, lingura de ulei si de apa rece. Se bat in continuare pana se omogenizeaza compozitia, apoi se va turna intr-o forma de tort de 23 diametri. Cand este gata se scoate pe un gratar si se lasa sa se raceasca.
  • Se face al doilea blat din 4 oua. Se repeta procedeul de mai sus. Se lasa si acesta la racit. Cand s-a racit se taie in felii si apoi in cubulete de cate 1 cm. O parte din ele se faramiteaza. Acesta reprezinta baza pentru unplutura.
  • Bucatile de blat se impart in doua boluri. Intr-un bol se rastoarna gemul de caise, in celalalt bol gemul de mure, sau orice alt gem. Se adauga si sirop, dupa nevoi, in functie de cat de fluid este gemul. Ideea , este sa scoatem doua nuante de umplutura.
  • Pentru asta in afara de gemuri de culori diferite si siropul trebuie sa fie de nuante diferite. A folosit acelasi fel de sirop din apa, zahar si esenta de vanilie. Lipsa de timp.
  • Nu uitati de rom , ca acestai da si numele de punch. Apoi se adauga nuca tocata si stafidele, impartite egal in ambele boluri.
  • Primul blat se taie pe jumatate si se aseaza prima jumatate in forma cu pereti detasabili, captusita cu folie de plastic. Nu-i nevoie sa insiropa,m ca-si va trage sirop de la umplutura. Adaugam prima umplutura cu caise si o presam spre marginile laterale.
  • In centru adaugam pe cea cu gem de mure. Se preseaza, se niveleaza si se inchide cu a doua jumatate de blat. Daca veti avea doua nuante de umplutura, cand veti taia tortul se va vedea frumos. Se acopera cu folia si se da la rece. Pentru decor, folositi serbet de casa sau cumparat de la supermarket. A cumparat doar 400 g., dar trebuiesc 600 g ca sa iasa mai gros. Serbetul este tare, asa ca se topeste pe bain-marie cu 120 g unt. Se intinde pe tort, cat mai rapid ca se intareste repede si nu mai are aspect.

Rețete inrudite

YouTube

Tort iepuras


Poze

Tort Punch
Tort Punch - poza 2
Tort Punch - poza 3
Tort Punch - poza 4

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tort iepuras
Tort iepuras
16 porții
1 h 25 m
Ușor
4.3 / 5
Rețetă Tort cu capsune
Tort cu capsune
10 porții
3 h 20 m
Ușor
4.8 / 5
Rețetă Tort cu nuca de cocos petitchef
Tort cu nuca de cocos petitchef
8 porții
55 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Tort cifra
Tort cifra
6 porții
2 h 12 m
Ușor
5 / 5
Rețetă Tort donut
Tort donut
8 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort cu ciocolata si caramel sarat
Tort cu ciocolata si caramel sarat
9 porții
10 h 55 m
Foarte ușor
4.6 / 5

Articole conexe

Torturi festive de sărbători Torturi festive de sărbători Cake pops sau tort-acadele Cake pops sau tort-acadele Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează