Petitchef

Copane de curcan cu bere

Felul principal
4 porții
10 min
60 min
Ușor
Foarte fragede...

Ingrediente

Numarul de porții: 4
4 copane curcan (aprox. 1.5 kg)

250 ml bere Pils

Zeama de la o lămâie

O linguriță rozmarin uscat

Sare

Piper

Preparare

  • Spălăm bine copanele.
  • Le condimentăm cu sare, piper și rozmarin.
  • Dacă folosiți rozmarin proaspăt este bine să dublați cantitatea- cel uscat fiind mult mai puternic la gust.
  • Le aranjăm într-o tavă de lut, ceramică sau yena.
    Le stropim cu zeama de la o lămâie și bere.
  • Acoperim și dăm la cuptor pentru fix o oră la 180 grade C.
    După o oră scoatem capacul și le vom lăsa să se rumenească pentru 30-40 minute.
  • Mărim focul la 220 grade.
    Se stropesc din 10 în 10 minute cu sosul din tavă.
  • Având un copan așa mare în farfurie, m-am gândit la o garnitură mai ușoară și anume o salată de castraveți murați.
    Potă bună!



Comentarii (15):

04/05/2014

Azi am pregatit reteta, insa cu aripi in loic de copane si e ft ft gustoasa. De retinut insa k friptura a stat 2 ore in loc de una in etapa"acoperita" plus cele 20 min pt rumenire. Un deliciu

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
02/03/2014

Voi face cit de curind.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
John_, 14/05/2018

Reteta e o rasoleala. Berea daca o fi alta marca nu mai iese reteta? Oricum, pentru curcan este recomandat vinul, daca tot se doreste o asa zisa fragezire. De preferat cimbrul in locul rozmarinului. Un sos bun in tava se obtine din suc de portocale. Lamaia nu-si are rostul. Cuptorul se deschide doar de doua ori: o data sa se scoata folia si o data sa se intoarca pulpele.

(0) (1) Abuz
15/02/2015

E foarte bun

(0) (0) Abuz
05/03/2014

Delicioasa

(0) (0) Abuz
03/03/2014

Berea cine o da:))

(0) (0) Abuz
03/03/2014

Supeeer!

(0) (0) Abuz
03/03/2014

Trebie s afie grozava,saptamina viitoare le gatesc.
Multumesc pt reteta.

(0) (0) Abuz
02/03/2014

Delicios.. merita incercat.. ador carnea de curcan..

(0) (0) Abuz
borceamaria@yhoo.com, 02/03/2014

Trebuie sa fie o nebunie, chiar daca unora nu le place carnea de curcan, pt. ca oala de lut in special va da un gust grozav acestui preparat!

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Vita stroganoff - simplu si rapid
Vita stroganoff - simplu si rapid
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Sangria alba (cu vin alb)
Sangria alba (cu vin alb)
6 porții
2h10m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cheesecakes vegan
Cheesecakes vegan
6 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Friptura de curcan cu suc de portocale
Friptura de curcan cu suc de portocale
6 porții
40 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Ciorba din gat de curcan
Ciorba din gat de curcan
6 porții
40 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Curcan la cuptor cu legume
Curcan la cuptor cu legume
4 porții
1h15m
Ușor
4.4 / 5

Rețete

Articole conexe

Carnea de curcan - O alternativa sanatoasa a consumului de carne!Carnea de curcan - O alternativa sanatoasa a consumului de carne!Cum se bea un pahar de bereCum se bea un pahar de bere15 retete cu carne de curcan15 retete cu carne de curcan

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: