Petitchef

Copane de curcan cu bere

Felul principal
4 porții
10 min
1 oră
Ușor
Foarte fragede...

Ingrediente

4

Preparare

  • Spălăm bine copanele.
  • Le condimentăm cu sare, piper și rozmarin.
  • Dacă folosiți rozmarin proaspăt este bine să dublați cantitatea- cel uscat fiind mult mai puternic la gust.
  • Le aranjăm într-o tavă de lut, ceramică sau yena.
    Le stropim cu zeama de la o lămâie și bere.
  • Acoperim și dăm la cuptor pentru fix o oră la 180 grade C.
    După o oră scoatem capacul și le vom lăsa să se rumenească pentru 30-40 minute.
  • Mărim focul la 220 grade.
    Se stropesc din 10 în 10 minute cu sosul din tavă.
  • Având un copan așa mare în farfurie, m-am gândit la o garnitură mai ușoară și anume o salată de castraveți murați.
    Potă bună!

Întrebări:



Video sugerat

YouTube


Comentarii (15):

04/05/2014

Azi am pregatit reteta, insa cu aripi in loic de copane si e ft ft gustoasa. De retinut insa k friptura a stat 2 ore in loc de una in etapa"acoperita" plus cele 20 min pt rumenire. Un deliciu

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
02/03/2014

Voi face cit de curind.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
John_, 14/05/2018

Reteta e o rasoleala. Berea daca o fi alta marca nu mai iese reteta? Oricum, pentru curcan este recomandat vinul, daca tot se doreste o asa zisa fragezire. De preferat cimbrul in locul rozmarinului. Un sos bun in tava se obtine din suc de portocale. Lamaia nu-si are rostul. Cuptorul se deschide doar de doua ori: o data sa se scoata folia si o data sa se intoarca pulpele.

(0) (1) Abuz
15/02/2015

E foarte bun

(0) (0) Abuz
05/03/2014

Delicioasa

(0) (0) Abuz
03/03/2014

Berea cine o da:))

(0) (0) Abuz
03/03/2014

Supeeer!

(0) (0) Abuz
03/03/2014

Trebie s afie grozava,saptamina viitoare le gatesc.
Multumesc pt reteta.

(0) (0) Abuz
02/03/2014

Delicios.. merita incercat.. ador carnea de curcan..

(0) (0) Abuz
borceamaria@yhoo.com, 02/03/2014

Trebuie sa fie o nebunie, chiar daca unora nu le place carnea de curcan, pt. ca oala de lut in special va da un gust grozav acestui preparat!

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Vin fiert - Petitchef
Vin fiert - Petitchef
4 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Briosa Leopard
Briosa Leopard
6 porții
4 h 10 m
Ușor
4.4 / 5
Rețetă Friptura de curcan cu suc de portocale
Friptura de curcan cu suc de portocale
6 porții
40 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Curcan in vin rosu cu legume si ciuperci
Curcan in vin rosu cu legume si ciuperci
3 porții
1 oră
Ușor
3.5 / 5
Rețetă Aripi de curcan la tavă
Aripi de curcan la tavă
6 porții
2 h 10 m
Ușor
4.1 / 5

Rețete

Articole conexe

Cum se bea un pahar de bere Cum se bea un pahar de bere Prajituri in haine de sarbatoare, aromele Craciunului! Prajituri in haine de sarbatoare, aromele Craciunului! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: