Petitchef

Sarmalute cu sos de menta

Felul principal
4 porții
30 min
2 ore
Ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4

Ingrediente sarmalute:

20 foi de spanac elvetian/spanac obisnuit/frunze vita de vie/ varza dulce

*eu am folosit 40 de foi de spanac elvetian pentru a face sarmalele mai mici, asa-mi plac mie...stiu ca ia mult timp....dar dupa munca si rasplata!

2 ceapa alba medie

450 grame carne macinata de oaie

4 linguri de patrunjel tocat

4 linguri de menta tocata

2 linguri de marar

1 lingura de cimbru uscat

4-5 linguri sos de rosii

piper, sare dupa gust

5 linguri de orez


Ingrediente sos de menta:

100 ml smantana

100 ml iaurt

2 linguri de menta tocata

2 catei de usturoi*

sare, dupa gust

* eu am folosit partea alba de la 2 fire de usturoi verde

Preparare

  • Prepararea sarmalutelor:
    Am tocat marunt ceapa si am asezat-o intr-un bol. Peste ceapa am pus carnea, ierburile tocate, sosul de rosii, 1 lingura de sare si 1 lingurita de piper, proaspat macinat. Am amestecat bine toate ingredientele cu mana.
    Intr-un vas am pus apa la fiert, cand a inceput sa dea in clocot am luat, pe rand, cate o frunza de spanc si am imbaiat-o cateva secunde, atat cat sa se inmoaie putin. Am asezat frunza de spanac pe un fund de lemn, i-am indepartat codita. Cu dosul de fund al unui cutitas am presat nervurile pronuntate ale frunzei, pentru a face mai usoara plierea ei.
    In mijlocul frunzei am pus putin din amestecul de carne si am rulat sarmaluta....
    Am repetat aceeasi pasi cu restul de frunze pana ce am terminat tot amestecul...in total 35 de sarmalute...
    Pe fundul unui vas adanc am asezat 4 frunze de spanac si mai apoi toate sarmalutele, in straturi ....
    Optional, intre straturi se poate turna si putin ulei.
    Am turnat apa peste sarmalute, cat sa le acopere. Am asezat o farfurie intoarsa peste ele si am dat vasul la cuptor, la o temperatura de 190 de grade, fara a acoperi insa vasul, vreme de doua ceasuri ...
    Se servesc fierbinti cu sos de iaurt cu menta si cui ii place si cu paine!
    La asa o bunatate mi-am cam fript si dej'tele...

    Prepararea sosului:
    Toate ingredientele le-am pus untr-un bol si le-am amestecat bine pana am obtinut o pasta cremoasa.

Poze

Sarmalute cu sos de menta, poza 1Sarmalute cu sos de menta, poza 2Sarmalute cu sos de menta, poza 3



Comentarii:

nina46
nina46, 07/01/2012

Ce tot aberezi cu spanac elvetian, noi suntem in ROMANIA soro !

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Sarmalute de pui
Sarmalute de pui
2 porții
30 min
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Sarmalute cu nuci si cu seminte de dovleac
Sarmalute cu nuci si cu seminte de dovleac
8 porții
1h25m
Ușor
4.5 / 5
Rețetă Sarmalute cu pui in foaie de varza
Sarmalute cu pui in foaie de varza
2 porții
40 min
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Sirop de menta facut in casa
Sirop de menta facut in casa
20 porții
24h10m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Clapon cu castane
Clapon cu castane
12 porții
2h35m
Ușor
5 / 5
Rețetă Supa rece de mazare cu menta
Supa rece de mazare cu menta
2 porții
20 min
Foarte ușor
3 / 5

Rețete

Articole conexe

Romesco - sos spaniol de ardei rosiiRomesco - sos spaniol de ardei rosiiCateva idei culinare cu frunze de mentaCateva idei culinare cu frunze de mentaSriracha sos – sosul de ardei chiliSriracha sos – sosul de ardei chili

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: