Petitchef

Malai Kofta vegan: chifelute de naut cu sos indian

Malai Kofta - Chiftele din naut insotite de un sos de rosii / smantana de nuca de cocos.
Va lasam sa descoperiti o versiune vegana a acestui preparat, de origine din India ;-)
Incercati reteta si descoperiti cu usurinta noi arome ↓

Felul principal
3 porții
5 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

3

Kofta (chiftele):

sos de tomate/cocos:

Decor:

Preparare

  • Etapa 1 - Malai Kofta vegan: chifelute de naut cu sos indian
    Turnati un strop de ulei intr-o tigaie fierbinte si caliti spanacul. Cand s-a redus, luati tigaia de pe foc. Scurgeti bine spanacul si puneti-l deoparte.
  • Etapa 2 - Malai Kofta vegan: chifelute de naut cu sos indian
    Scurgeti nautul gatit. Puneti nautul scurs, faina, sarea, boia (sau chili), curcuma si spanacul in vasul unui chopper. Mixati totul: puteti lasa cateva bucati mai mari.
  • Etapa 3 - Malai Kofta vegan: chifelute de naut cu sos indian
    Faceti bilute de marimea bilelor de ping pong. Nu ezitati sa adaugati putina faina in functie de umiditatea aluatului.
  • Etapa 4 - Malai Kofta vegan: chifelute de naut cu sos indian
    Coaceti chiftelele timp de 20 de minute intr-un cuptor preincalzit la 200° C. Chiftelele ar trebui sa fie ferme.
  • Etapa 5 - Malai Kofta vegan: chifelute de naut cu sos indian
    Sosul de rosii / smantana de nuca de cocos:
    Incalziti putin ulei intr-o tigaie, adaugati condimentele si rumeniti-le 5 minute la foc mic. Amestecati din cand in cand pentru a preveni arderea lor. Tocati ceapa si usturoiul si adaugati-le in tigaie. Gatiti la foc mediu.

    Cand ceapa devine translucida, adaugati sosul de rosii si o lingurita de zahar (pentru a contrasta aciditatea sosului de rosii). Gatiti aproximativ 5 minute la foc mediu.

    Adaugati smantana de nuca de cocos. Dati focul mai mic si gatiti aproximativ 15 minute. Adaugati cateva picaturi de suc de lamaie.

    Adaugati chiftelele in sos si gatiti pentru cateva minute.
  • Etapa 6 - Malai Kofta vegan: chifelute de naut cu sos indian
    Serviti si adaugati cateva alune tocate deasupra, precum si coriandru proaspat, tocat. Puteti insoti chiftelele cu orez sau taiței. Simtiti-va liber sa adaugati cateva picaturi de samantana de cocos pentru a decora.

Echipamente de gătit

Blender


Poze

Malai Kofta vegan: chifelute de naut cu sos indian
Malai Kofta vegan: chifelute de naut cu sos indian - poza 2
Malai Kofta vegan: chifelute de naut cu sos indian - poza 3
Malai Kofta vegan: chifelute de naut cu sos indian - poza 4
Malai Kofta vegan: chifelute de naut cu sos indian - poza 5

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Curry cu năut
Curry cu năut
3 porții
35 min
Foarte ușor
Rețetă Supa de naut cu spanac
Supa de naut cu spanac
5 porții
50 min
Foarte ușor
3.9 / 5
Rețetă Salată de somon, năut și portocale
Salată de somon, năut și portocale
3 porții
19 min
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Naut prajit
Naut prajit
3 porții
20 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Taitei chinezesti cu naut si dovlecei
Taitei chinezesti cu naut si dovlecei
1 porții
20 min
Foarte ușor

Rețete

Articole conexe

Painea de casa, o paine fermecata! Painea de casa, o paine fermecata! Dulciuri cu malai Dulciuri cu malai Sriracha sos – sosul de ardei chili Sriracha sos – sosul de ardei chili

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează