Petitchef

Ciorba de bob

Felul principal
6 porții
20 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Preparare

  • Spalam si curatam legumele. Taiem cuburi : cartofii, dovlecelul, morcovul,telina,pastarnacul,ardeiul gras, iar ceapa si verdeata le tocam fin.
  • Pastaile de bob le spalam si le rupem capetele apoi le taiem rondele mai mici. De la pastaile mai batrane vom folosi doar boabele din interior.
  • Punem 3 l de apa la fiert. Cand aceasta da in clocot punem toate legumele , orezul spalat, uleiul si un praf de sare. Bobul o sa-l punem cand morcovul si orezul au fiert pe jumatate.
  • Mai lasam sa fiarba 15-20 minute. si adaugam si borsul sau zeama de corcoduse Punem si vegeta si potrivim gustul de sare daca mai este nevoie. Oprim focul si adaugam verdeata. Servim ciorbica rece! cu ceapa alaturi.


Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Ciorba de pui
Ciorba de pui
2 porții
40 min
Foarte ușor
3.4 / 5
Rețetă Ciorba de dovlecei cu iaurt
Ciorba de dovlecei cu iaurt
4 porții
30 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Ciorba de cartofi cu tarhon
Ciorba de cartofi cu tarhon
5 porții
35 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Midii cu cartofi prajiti
Midii cu cartofi prajiti
2 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
3.3 / 5
Rețetă Gratin de orez cu rosii
Gratin de orez cu rosii
6 porții
45 min
Foarte ușor
4.3 / 5

Rețete

Articole conexe

Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Orezul, un aliment gustos și sănătos Orezul, un aliment gustos și sănătos Loboda si stevia, sanatatea din natura! Loboda si stevia, sanatatea din natura!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.