Petitchef

Ciorba de bob

Felul principal
6 porții
20 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
300-400g cu pastai  de bob



un ardei gras



4-5 linguri ulei

o jumatate dovlecel

2 cartofi

o bucata mica de telina

putin pastarnac

o cescuta orez

500 ml bors sau zeama de corcoduse-  pentru - acrit

sare, vegeta

Preparare

  • Spalam si curatam legumele. Taiem cuburi : cartofii, dovlecelul, morcovul,telina,pastarnacul,ardeiul gras, iar ceapa si verdeata le tocam fin.
  • Pastaile de bob le spalam si le rupem capetele apoi le taiem rondele mai mici. De la pastaile mai batrane vom folosi doar boabele din interior.
  • Punem 3 l de apa la fiert. Cand aceasta da in clocot punem toate legumele , orezul spalat, uleiul si un praf de sare. Bobul o sa-l punem cand morcovul si orezul au fiert pe jumatate.
  • Mai lasam sa fiarba 15-20 minute. si adaugam si borsul sau zeama de corcoduse Punem si vegeta si potrivim gustul de sare daca mai este nevoie. Oprim focul si adaugam verdeata. Servim ciorbica rece! cu ceapa alaturi.

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Ciorba de legume cu afumatura
Ciorba de legume cu afumatura
4 porții
35 min
Foarte ușor
2.9 / 5
Rețetă Ciorba de pui
Ciorba de pui
2 porții
40 min
Foarte ușor
3.4 / 5
Rețetă Ciorba de fasole boabe
Ciorba de fasole boabe
4 porții
45 min
Foarte ușor
3.6 / 5
Rețetă Midii cu cartofi prajiti
Midii cu cartofi prajiti
2 porții
1h10m
Foarte ușor
3.4 / 5
Rețetă Risotto super cremos cu ciuperci
Risotto super cremos cu ciuperci
2 porții
1h45m
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.