Petitchef

Ciorba de curcan

Altele
8 porții
20 min
1 oră
Ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 8
3 gaturi de curcan

1\4 spate de curcan

2 morocvi

1 ardei rosu

o ceapa medie

1 radacina patrunjel

1 telina mica

2 cartofi

2 cesti orez

sare, piper

patrunjel, marar verde

Preparare

  • Se taie gaturile si spatele de curcan in bucati, se spala, se dau cu sare si piper. Se taie ceapa solzisori si se caleste in pun ulei, apoi se adauga ardeiul taiat cubulete. Se lasa putin sa se dinstuiasca impreuna. Intre timp se curata morcovul, patrunjelul si telina si se dau pe razatoare, adaugandu-se peste ceapa si ardei. Cand s-au dinstuit toate la un loc se adauga carnea si se pune apa lasandu-se sa fiarba. Cand incepe sa se inmoaie carnea se adauga caryofii taiati cubulete. Se gusta si se adauga sare si piper dupa gust. Dupa ce a fiert carnea si cartofii se adauga orezul si verdeata tocata marunt. Se mai lasa aproximativ 5 minute sa fiarba, se acopera cu un capac si se opreste focul.
    Se serveste cu ardei iute, o lingurita de smantana si paine prajita.

    Detalii suplimentare gasiti pe:
    http://gatindcumira.blogspot.com

Poze

Ciorba de curcan, poza 1Ciorba de curcan, poza 2



Comentarii (26):

cristian_g2017_1, 06/06/2017

3 gaturi curcan? 200g sau 1kg? spate curcan?? n-am auzit, poate de pui! a se dinstui? invat cu drag o noua limba straina! DEX: dinstuí (dinstuiésc, dinstuít), vb. – (Olt.) A pune fund la un butoi. Sb. dance „fund de butoi” (Scriban). Draga petitChef, mai termina cu novicii!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
07/06/2017

Mare ti-e gradina Doamne! Dupa ce ca e o reteta de tot rasul, trebuie sa suport si exprimarea agramata. (a fiert carnea si cartofii!)

(0) (0) Abuz
18/04/2015

Carnea trebuie fiarta inainte iar orezul nu are nici o seansa sa se fiarba in 5 min.

(0) (0) Abuz
elena.bica, 10/01/2015

Delicios

(0) (0) Abuz
10/01/2015

Foarte buna

(0) (0) Abuz
07/01/2015

Tare gustoasa!

(0) (0) Abuz
07/01/2015

Eu o fac fara cartofi si eventual o dreg la final cu smantana sau ou.

(0) (0) Abuz
05/01/2015

F.buna,sanatoasa

(0) (0) Abuz
costi1960
costi1960, 04/01/2015

Si de acrit...?

(0) (0) Abuz
04/01/2015

Deci se fierbe carnea in primul rand,orezul se pune cu legumele ,si ultimii cartofii ,legumele nu se calesc neaparat.

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Midii cu cartofi prajiti
Midii cu cartofi prajiti
2 porții
1h10m
Foarte ușor
Rețetă Ciorba de curcan
Ciorba de curcan
2 porții
40 min
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Ciorba de curcan cu zeama de varza si leustean
Ciorba de curcan cu zeama de varza si leustean
3 porții
35 min
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Ciorba din gat de curcan
Ciorba din gat de curcan
6 porții
40 min
Foarte ușor
4.6 / 5

Rețete

Articole conexe

Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Carnea de curcan - O alternativa sanatoasa a consumului de carne!Carnea de curcan - O alternativa sanatoasa a consumului de carne!Ciorba de miel – are gust special doar la masa de PasteCiorba de miel – are gust special doar la masa de Paste

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: