Petitchef

Ciorba de cartofi cu tarhon

Felul principal
5 porții
15 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 5
4 - 5 cartofi



1 telina mica


200 ml suc de rosii

3 linuguri ulei

1 legatura patrunjel

1 legatura tarhon proaspat sau tarhon in otet


optional:

1 ou,

3 linguri iaurt

sare dupa gust

Preparare

  • Tocammorcovul, telina, pastarnacul si ceapa si le inabusim in ulei cateva minute, adaugam putina sare, dupa care adaugam aproximativ 2 - 3 litri de apa.
  • Cand zarzavaturile sunt aproape fierte, punem cartofii taiati cubulete si lasam sa fiarba 15 - 20 de minute, pana cand sunt fierti.
  • Adaugam sucul de rosii si batem oul cu iaurtul. Luam 1-2 polonice de ciorba fierbinte pe care le turnam peste ou, iaurt si amestecam.
  • Turnam amestecul in oala, stingem focul si potrivim de sare. Daca preferati ciorba mai acra, puteti adauga zeama de la o lamaie sau cateva linguri de otet.
  • Pentru ca am avut tarhonul in otet, am pus vreo 2 linguri din acest otet.
  • Presaram patrunjelul si tarhonul tocate marunt, si avem o ciorbita aromata, care are doar 35 calorii la 100 de grame.

Poze

Ciorba de Cartofi cu Tarhon, poza 1Ciorba de Cartofi cu Tarhon, poza 2

Întrebări:




Comentarii:

Machilleos, 27/11/2019

Total greșit sa pui cartofii după ce fierb legumele, cartofii se pun odată cu toate legumele la fiert, poți sa le calesti pe toate impreuna prima data și apoi pui apa eu acresc cu bors si nu cu otet, folosesc oțet la ciorba radauteana si la ciorbă de burta.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
Diana Lucia, 28/11/2019

Autoarea blog-ului are dreptate. Morcovul, telina si pastarnacul se fierb mai greu, de aceea cartofii taiati cubulete - care se fierb in maxcimum 15-20 de minute dupa care se pot sfarama daca sunt tinuti prea mult la fiert - se pun cand radacinoasele s-au fiert pe trei sferturi. Am o singura nedumerire: de ce nu puneti si ardei gras - verde si/sau rosu, si o rosie proaspata in loc de bulion? Ambele dau un plus de savoare ciorbei.

(0) (0) Abuz
19/10/2016

F buna

(0) (0) Abuz
19/10/2016

De ce nu pui cartofii impreuna cu zarzavatul la fiert ?, mai raman din calitatile zarzavatului.
Daca se pune otet se estompeaza gustul tarhonului, care in acest fel este cel mai important.

(0) (0) Abuz
19/10/2016

Este o ciorba usor de facut si buna

(0) (0) Abuz
19/10/2016

Foarte buna gust excelent si se poate aromatiza dupa gustul fiecaruia

(0) (0) Abuz
ungur_t2016, 19/10/2016

Imi place foarte mult aceasta reteta,o sa ogatesc si eu

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Midii cu cartofi prajiti
Midii cu cartofi prajiti
2 porții
1h10m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Salata de linte si cartofi dulci
Salata de linte si cartofi dulci
4 porții
50 min
Foarte ușor
3.6 / 5
Rețetă Cartofi duchess - reteta pas cu pas
Cartofi duchess - reteta pas cu pas
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Ciorba de cartofi cu afumatura si tarhon
Ciorba de cartofi cu afumatura si tarhon
4 porții
40 min
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Ciorba de cartofi noi cu tarhon
Ciorba de cartofi noi cu tarhon
6 porții
40 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Ciorba de cartofi cu tarhon
Ciorba de cartofi cu tarhon
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.3 / 5

Rețete

Articole conexe

Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!12 retete de Cartofi copti12 retete de Cartofi coptiPiureuri de legume care inlocuiesc cu succes piureul de cartofiPiureuri de legume care inlocuiesc cu succes piureul de cartofiCiorba de miel – are gust special doar la masa de PasteCiorba de miel – are gust special doar la masa de Paste

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: