Petitchef

Bogracs la ceaun

Felul principal
6 porții
20 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
1 kg carne vita

1 kg carne porc

6 bucati ceapa

6 bucati rosii

2 ardei iuti

1 kg legume

1.5 kg cartofi

2 bucati ardei gras

sare,

delikat,

boia,

chimen macinat si 1 tub pasta de gulyas

l linguri untura


Pentru galuscute:

2 oua

1 lingura rasa untura

faina

sare

apa

Preparare

  • Portionam intai carnea. Ceapa o curatam si o taiem marunt. Legumele se curata si se taie felii. Rosiile le oparim in apa fierbinte si indepartam pielita, apoi le taiem felii sau cubulete. Cartofii se curata si se tau cubulete.
  • Punem in ceaun circa 6 linguri mari de untura si pe untura incinsa calim ceapa taiata si ardeii taiati marunt .Adaugam intai carnea de vita (caprior) peste, condimentam cu sare, piper, delikat si adaugam si rosiile taiate. Amestecam si lasam sa dea cateva clocote impreuna, dupa care punem atata apa cat sa acopere carnea si lasam sa fiarba.
  • Cand carnea e fiarta de jumate si apa a scazut adaugam si carnea de porc portionata. Lasam sa se caleasca impreuna cateva minute apoi adaugam legumele feliate.
  • Le calim impreuna cu carnea dupa care adaugam pasta de gulyas, 1 lingura boia, 1 lingurita de chimen macinat. Amestecam bine toate aceste ingrediente cu carnea si adaugam apa cat sa acopere cu 2 palme carnea.
  • Lasam sa fiarba mai departe si adaugam ardeii iuti feliati. Gustam si daca mai e nevoie condimentam cu sare sau delikat. In momentul in care carnea e fiarta adaugam cartofii taiati cubulete .
  • In timpul cat cartofii fierb pregatim galuscutele pentru bogracs in felul urmator. Intr-un vas punem 2 oua, 1/2 lingurita sare, 7-8 linguri faina si le amestecam. Adaugam 1 lingura rasa de untura cu care amestecam bine si punem atata apa cat sa obtinem un aluat nu prea gros dar nici prea subtire care sa curga prea tare.
  • Cu aparatul de rupt galuscute le rupem direct in ceaun cand cartofii sunt fierti si lasam sa fiarba cateva clocote. Se serveste fierbinte.



Comentarii:

14/09/2016

Daca tu faci carnea de vita in 20 de minute, te pupa stelele michelin

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Harira, supa marocana
Harira, supa marocana
8 porții
1h40m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Burger
Burger
4 porții
30 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Bogracs
Bogracs
2 porții
1h30m
Ușor
4.1 / 5
Rețetă Reteta bogracs
Reteta bogracs
12 porții
3h15m
Ușor
4.8 / 5
Rețetă Gulyas la ceaun
Gulyas la ceaun
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.9 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: