Petitchef

Zarzavaturi la borcan pentru supe sau ciorbe

Altele
15 porții
90 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 15
2 kg morcovi

2 kg radacina telina

2 kg radacina patrunjel

2 kg ardei gras (poate sa fie 1 kg ardei gras si 1 kg gogosar )

2 kg rosii

2 kg ceapa alba

2 legaturi mari frunze telina

2 legaturi mari frunze patrunjel

220 g sare grunjoasa / 1 kg

Preparare

  • Zarzavatul se curata si se spala. Rosiile le oparim in apa fierbinte apoi le curatam de pielita. Ardeii ii curatam si spalam bine sa nu ramana urme de seminte.
  • Ceapa , ardeii si rosiile ii vom taia in felii subtiri . Morcovii, telina si patrunjelul ii vom rade prin razatoarea mica sau ii trecem prin masina de tocat carne. Frunzele de telina si patrunjel ii vom toca marunt.
  • Acestea fiind facute ,cantarim toate ingredientele impreuna . Pentru fiecare kilogram adaugam 220 gr sare ( in cazul meu a trebuit sa pun 3 kg sare la cantitatea obtinuta ).
  • Amestecam zarzavaturile cu sarea intr-un vas incapator si se lasa pana a doua zi . In acest rastimp e bine ca uneori sa mai amestecam . Se pun a doua zi zarzavaturile in borcane , se preseaza bine ca zeama sa se ridice , se capseaza si se aseaza in camara.
  • Amestecam zarzavaturile cu sarea intr-un vas incapator si se lasa pana a doua zi . In acest rastimp e bine ca uneori sa mai amestecam . Se pun a doua zi zarzavaturile in borcane , se preseaza bine ca zeama sa se ridice , se capseaza si se aseaza in camara.
  • Din acest zarzavat putem adauga cate o lingurita cu varf ,chiar si o lingura in toate ciorbele si supele dulci in loc de sare sau delikat . Se poate folosi cu brio in loc de Vegeta, Delikat, si la alte mancaruri.

Poze

Zarzavaturi la borcan pentru supe sau ciorbe, poza 1Zarzavaturi la borcan pentru supe sau ciorbe, poza 2Zarzavaturi la borcan pentru supe sau ciorbe, poza 3Zarzavaturi la borcan pentru supe sau ciorbe, poza 4Zarzavaturi la borcan pentru supe sau ciorbe, poza 5Zarzavaturi la borcan pentru supe sau ciorbe, poza 6Zarzavaturi la borcan pentru supe sau ciorbe, poza 7Zarzavaturi la borcan pentru supe sau ciorbe, poza 8Zarzavaturi la borcan pentru supe sau ciorbe, poza 9

Întrebări:




Comentarii:

27/09/2013

Foarte buna!este preferata mea de multi ani!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Salata greceasca sau horiatiki
Salata greceasca sau horiatiki
3 porții
30 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Harira, supa marocana
Harira, supa marocana
8 porții
1h40m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Verdeturi pentru ciorbe la borcan
Verdeturi pentru ciorbe la borcan
15 porții
30 min
Foarte ușor
1 / 5
Rețetă Zarzavat pentru ciorbe
Zarzavat pentru ciorbe
6 porții
20 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Zarzavat pentru ciorbe conservat
Zarzavat pentru ciorbe conservat
8 porții
4 ore
Ușor
3 / 5

Rețete

Articole conexe

Rucola sau salata de papadie?Rucola sau salata de papadie?Chicken Parmigiana pentru o masa in doi sau una in familie!Chicken Parmigiana pentru o masa in doi sau una in familie!Bunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenMâncăruri delicioase pentru postul CrăciunuluiMâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: