Petitchef

Zarzavaturi la borcan pentru supe sau ciorbe

Altele
15 porții
1 h 30 m
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

15

Preparare

  • Zarzavatul se curata si se spala. Rosiile le oparim in apa fierbinte apoi le curatam de pielita. Ardeii ii curatam si spalam bine sa nu ramana urme de seminte.
  • Ceapa , ardeii si rosiile ii vom taia in felii subtiri . Morcovii, telina si patrunjelul ii vom rade prin razatoarea mica sau ii trecem prin masina de tocat carne. Frunzele de telina si patrunjel ii vom toca marunt.
  • Acestea fiind facute ,cantarim toate ingredientele impreuna . Pentru fiecare kilogram adaugam 220 gr sare ( in cazul meu a trebuit sa pun 3 kg sare la cantitatea obtinuta ).
  • Amestecam zarzavaturile cu sarea intr-un vas incapator si se lasa pana a doua zi . In acest rastimp e bine ca uneori sa mai amestecam . Se pun a doua zi zarzavaturile in borcane , se preseaza bine ca zeama sa se ridice , se capseaza si se aseaza in camara.
  • Amestecam zarzavaturile cu sarea intr-un vas incapator si se lasa pana a doua zi . In acest rastimp e bine ca uneori sa mai amestecam . Se pun a doua zi zarzavaturile in borcane , se preseaza bine ca zeama sa se ridice , se capseaza si se aseaza in camara.
  • Din acest zarzavat putem adauga cate o lingurita cu varf ,chiar si o lingura in toate ciorbele si supele dulci in loc de sare sau delikat . Se poate folosi cu brio in loc de Vegeta, Delikat, si la alte mancaruri.

Rețete inrudite

YouTube

Poze

Zarzavaturi la borcan pentru supe sau ciorbe, poza 1
Zarzavaturi la borcan pentru supe sau ciorbe, poza 2
Zarzavaturi la borcan pentru supe sau ciorbe, poza 3
Zarzavaturi la borcan pentru supe sau ciorbe, poza 4
Zarzavaturi la borcan pentru supe sau ciorbe, poza 5
Zarzavaturi la borcan pentru supe sau ciorbe, poza 6
Zarzavaturi la borcan pentru supe sau ciorbe, poza 7
Zarzavaturi la borcan pentru supe sau ciorbe, poza 8
Zarzavaturi la borcan pentru supe sau ciorbe, poza 9

Întrebări:




Comentarii:

27/09/2013

Foarte buna!este preferata mea de multi ani!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Verdeturi pentru ciorbe la borcan
Verdeturi pentru ciorbe la borcan
15 porții
30 min
Foarte ușor
1 / 5
Rețetă Zarzavat pentru ciorbe
Zarzavat pentru ciorbe
6 porții
20 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Zarzavat pentru ciorbe conservat
Zarzavat pentru ciorbe conservat
8 porții
4 ore
Ușor
5 / 5
Rețetă Salata greceasca sau horiatiki
Salata greceasca sau horiatiki
3 porții
30 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Sos Bolognez vegetarian pentru spaghete
Sos Bolognez vegetarian pentru spaghete
4 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Rucola sau salata de papadie? Rucola sau salata de papadie? Loboda si stevia, sanatatea din natura! Loboda si stevia, sanatatea din natura! Varza de Bruxelles - ori o iubesti, ori o urasti! Varza de Bruxelles - ori o iubesti, ori o urasti!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei