Petitchef

Zarzavaturi la borcan pentru supe sau ciorbe

Altele
15 porții
90 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 15
2 kg morcovi

2 kg radacina telina

2 kg radacina patrunjel

2 kg ardei gras (poate sa fie 1 kg ardei gras si 1 kg gogosar )

2 kg rosii

2 kg ceapa alba

2 legaturi mari frunze telina

2 legaturi mari frunze patrunjel

220 g sare grunjoasa / 1 kg

Preparare

  • Zarzavatul se curata si se spala. Rosiile le oparim in apa fierbinte apoi le curatam de pielita. Ardeii ii curatam si spalam bine sa nu ramana urme de seminte.
  • Ceapa , ardeii si rosiile ii vom taia in felii subtiri . Morcovii, telina si patrunjelul ii vom rade prin razatoarea mica sau ii trecem prin masina de tocat carne. Frunzele de telina si patrunjel ii vom toca marunt.
  • Acestea fiind facute ,cantarim toate ingredientele impreuna . Pentru fiecare kilogram adaugam 220 gr sare ( in cazul meu a trebuit sa pun 3 kg sare la cantitatea obtinuta ).
  • Amestecam zarzavaturile cu sarea intr-un vas incapator si se lasa pana a doua zi . In acest rastimp e bine ca uneori sa mai amestecam . Se pun a doua zi zarzavaturile in borcane , se preseaza bine ca zeama sa se ridice , se capseaza si se aseaza in camara.
  • Amestecam zarzavaturile cu sarea intr-un vas incapator si se lasa pana a doua zi . In acest rastimp e bine ca uneori sa mai amestecam . Se pun a doua zi zarzavaturile in borcane , se preseaza bine ca zeama sa se ridice , se capseaza si se aseaza in camara.
  • Din acest zarzavat putem adauga cate o lingurita cu varf ,chiar si o lingura in toate ciorbele si supele dulci in loc de sare sau delikat . Se poate folosi cu brio in loc de Vegeta, Delikat, si la alte mancaruri.

Poze

Zarzavaturi la borcan pentru supe sau ciorbe, poza 1
Zarzavaturi la borcan pentru supe sau ciorbe, poza 2
Zarzavaturi la borcan pentru supe sau ciorbe, poza 3
Zarzavaturi la borcan pentru supe sau ciorbe, poza 4
Zarzavaturi la borcan pentru supe sau ciorbe, poza 5
Zarzavaturi la borcan pentru supe sau ciorbe, poza 6
Zarzavaturi la borcan pentru supe sau ciorbe, poza 7
Zarzavaturi la borcan pentru supe sau ciorbe, poza 8
Zarzavaturi la borcan pentru supe sau ciorbe, poza 9

Întrebări:




Comentarii:

27/09/2013

Foarte buna!este preferata mea de multi ani!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Verdeturi pentru ciorbe la borcan
Verdeturi pentru ciorbe la borcan
15 porții
30 min
Foarte ușor
1 / 5
Rețetă Zarzavat pentru ciorbe
Zarzavat pentru ciorbe
6 porții
20 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Zarzavat pentru ciorbe conservat
Zarzavat pentru ciorbe conservat
8 porții
4 ore
Ușor
5 / 5
Rețetă Harira, supa marocana
Harira, supa marocana
8 porții
1h40m
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Salata greceasca sau horiatiki
Salata greceasca sau horiatiki
3 porții
30 min
Foarte ușor
4.8 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.