Petitchef

Frigarui din legume si carne de porc

Cand aveti pofta de ceva nou si doriti sa va rasfatati putin, incercati frigarui pregatite la tava. Sunt minunate si merg cu orice sos si alaturi de orice garnitura doriti.

Felul principal
5 porții
1 oră
1 oră
Ușor

Ingrediente

5

Preparare

  • Pentru inceput am luat o bucata de carne de porc, pulpa fara os am avut eu, si am sectionat felii groase cam de 1 centimetru, iar apoi am taiat cu cutitul cuburi din fiecare felie iarasi cam de 1 centimetru.

    Ca sa fie carnea frageda si gustoasa, am lasat cubuletele de carne la marinat in zeama stoarsa de la o lamaie, impreuna cu mirodenii. Pentru marinata am folosit busuioc proaspat uscat, maghiran, mult chilli, piper alb si sare.

    Desigur, daca nu gustati mancarurile picante, atunci puneti in loc de chilli boia dulce. Am lasat carnea la marinat o ora si am dat la frigider in timpul acesta.
  • Intre timp am pregatit legumele ce aveau sa stea mandre pe tepusa alaturi de carnea de porc marinata.

    Am ales pentru frigaruile mele dovlecei zucchini, ardei capia, ciuperci Champignon si nu se putea sa lipseasca ceapa.

    Dovleceii si ardeiul capia i-am taiat cubulete, ciupercilor le-am scos piciorusele, iar ceapa am taiat-o circular astfel ca am obtinut niste inele pline.
  • Cand am considerat ca marinada mea a fost gata, am scos carnea de la frigider si m-am apucat sa construiesc frigaruile: intr-o o tepusa am infipt un cubulet de dovlecel, apoi un patratel de ardei capia, urmat de o bucatica de carne, un inel de ceapa si o ciupercuta.

    Dupa care am repetat operatiunea pana am umplut o tepusa, iar apoi cu fiecare tepusa imparte am procedat la fel.
  • Dupa ce frigaruile au fost pregatite am uns tava in care urma sa le pun la cuptor cu putin ulei – din motive de sanatate, cum am mai precizat si in alte randuri, evit uleiul rafinat de floarea soarelui.

    Eu am folosit ulei de porumb. Am asezat frigaruile in tava si peste ele am tras un praf de sare si altul de mirodenii.

    Am turnat putina apa si am taiat o rosie felii rotunde pe care le-am asezat si pe ele in tava. Am dat la cuptor pentru o ora la foc mic si am scos cand carnea si legumele erau frumos rumenite.


Poze

Frigarui din legume si carne de porc
Frigarui din legume si carne de porc - poza 2
Frigarui din legume si carne de porc - poza 3

Întrebări:




Comentarii (22):

Troia, 20/05/2017

Este genial

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
08/06/2014

Brr, ce pleonasm: "ciuperci Champignon", champignon fiind echivalentul generic francez pentru ciuperci. Văd ce că termenul se poartă prin televiziunile "culte" de la noi, alea care spun "doisprezece femei". Mă rog, româniispun că sunt un popor francofon (!?) când li se pare lor că dă bine. Bine că nu au spus în limba ce cred ei că ar fi franceză " mushrumsuri Champignon". Mai bine ar fi spus, aşa cum spun francezii despre acest tip de ciuperci, ciuperci pariziene adică, corect," champignons de Paris".
Reţeta e OK (în galică sau gaelică) sau în vreţi voi! Am făcut-o şi îmi place mult.
Succes!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
14/02/2014

Excelent

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
12/07/2015

Niste frigarui excelente

(0) (0) Abuz
09/06/2014

Super

(0) (0) Abuz
08/06/2014

Busuiocul este proaspat sau uscat?

(0) (0) Abuz
24/09/2013

Multumesc pentru idee

(0) (0) Abuz
22/09/2013

Parcă mi-e și poftă. fenia Driva

(0) (0) Abuz
22/09/2013

Arata bine

(0) (0) Abuz
miron Lucia, 22/09/2013

Cred ca este foarte bun am sa fac si eu

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 3

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Frigarui apertiv cu mozzarella, prosciutto si rosii uscate
Frigarui apertiv cu mozzarella, prosciutto si rosii uscate
8 porții
15 min
Foarte ușor
3.9 / 5
Rețetă Frigarui de pui marinate intr-un sos de iaurt si lamaie
Frigarui de pui marinate intr-un sos de iaurt si lamaie
6 porții
2 h 15 m
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Frigarui aperitiv din cartofi si bacon afumat
Frigarui aperitiv din cartofi si bacon afumat
4 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Frigarui aperitiv cu pepene, sunca, rozmarin
Frigarui aperitiv cu pepene, sunca, rozmarin
2 porții
15 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Frigărui de fructe cu ciocolată
Frigărui de fructe cu ciocolată
3 porții
15 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Frigarui de pui cu ardei
Frigarui de pui cu ardei
3 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
4.6 / 5

Articole conexe

Am plecat la colindat, la piftii de degustat... Am plecat la colindat, la piftii de degustat... Supa-enciclopedia culinara! Supa-enciclopedia culinara! „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează