Petitchef

Curcan la cuptor

Felul principal
6 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Preparare

  • Curcanul se spala foarte bine in cateva ape.
    Legumele se curata si se taie in bucati mari.
    Se condimenteaza curcanul pe interior si exterior.
  • Pielea de pe pieptul curcanului se desprinde usor cu ajutorul unei spatule , si se introduce sub piele pachetul de unt. Nu uitati sa-l legati de picioare sa nu fuga prin tava. Cu o parte din legume se umple curcanul, iar restul se pun in tava.
  • Langa legume in tava punem un pahar cu apa si acoperim cu folie curcanul. Il dan la cuptor la 200 grade pentru 2 ore. Dupa 2 ore scoatem folia, punem paharul cu vin si lasam la foc mic adica 160-170 grade.
  • Trebuie uns foarte des cu sosul din tava, cam o data la 15 minute. Secretul curcanului este ca trebuie lasat la cuptor 1 ora per kg, cum curcanul meu a avut 6 kg, l-am tinut 6 ore in cuptor.

Rețete inrudite

YouTube


Poze

Curcan la cuptor, poza 1
Curcan la cuptor, poza 2

Întrebări:




Comentarii (35):

23/11/2016

Great

(0) (0) Abuz
18/04/2014

Excelent

(0) (0) Abuz
22/02/2014

Super

(0) (0) Abuz
19/02/2014

Arata senzational !!! felicitari pentru rabdare...

(0) (0) Abuz
16/02/2014

VERY GOOD:D

(0) (0) Abuz
30/12/2013

Am sa o incerc azi, binenteles cu rezultatul maine!

(0) (0) Abuz
23/12/2013

Foarte bun!

(0) (0) Abuz
20/12/2013

Arata excelent! Felicitari!

(0) (0) Abuz
19/12/2013

Excelent

(0) (0) Abuz
19/12/2013

Cam mult timp

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 4

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Curcan la cuptor
Curcan la cuptor
4 porții
50 min
Foarte ușor
3.6 / 5
Rețetă Curcan la cuptor cu cartofi si cascaval
Curcan la cuptor cu cartofi si cascaval
4 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Curcan la cuptor cu legume
Curcan la cuptor cu legume
4 porții
1 h 15 m
Ușor
4.5 / 5
Rețetă Dovleac umplut la cuptor
Dovleac umplut la cuptor
3 porții
1 oră
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Linte cu pulpa de porc
Linte cu pulpa de porc
4 porții
2 h 15 m
Foarte ușor
3.8 / 5

Rețete

Articole conexe

Cartofii - fel de mancare sau garnitura? Cartofii - fel de mancare sau garnitura? Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! 15 retete cu carne de curcan 15 retete cu carne de curcan

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.