Petitchef

Friptura de gluten cu sos de rosii

Felul principal
4 porții
15 min
15 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4

gluten:

500 g faina alba

275 ml apa calduta


supa:

legume uscate

oregano, busuioc, cimbru uscat

foaie de dafin

1 ceapa mare


sare


sos:

3 rosii proaspete

3-4 catei de usturoi

3 lg ulei de masline

sare

vegeta BIO

patrunjel uscat

Preparare

  • Ingredientele pt gluten se amesteca si se framanta bine, vreo 10 minute. Aluatul rezultat trebuie sa fie elastic. Se pune intr-un bol si se acopera cu folie. Se lasa la dospit 1 ora.
  • Dupa o ora aluatul creste un picut, se dezvolta glutenul si devine mai maleabil. Il punem intr-o sita si dam drumul la un jet de apa calduta spre rece si framantam bine aluatul sub apa 15 minute.
  • Aluatul e gata cand apa care iese din el este limpede si f curata! In primele minute aluatul se sfarma, o sa vi se para ca nu are cum sa se formeze o bila compacta dar dupa cam 10 minute devine foarte elastic si compact! Vezi aici, pas cu pas.
L Lifestyle blog





Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Friptura de porc cu sos de vin rosu
Friptura de porc cu sos de vin rosu
4 porții
45 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Friptura de pui cu cartofi si usturoi in sos de rosii
Friptura de pui cu cartofi si usturoi in sos de rosii
4 porții
35 min
Foarte ușor
3.6 / 5
Rețetă Rosii umplute - simplu si gustos
Rosii umplute - simplu si gustos
6 porții
1h25m
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Sos de branza pentru tacos
Sos de branza pentru tacos
2 porții
15 min
Foarte ușor

Rețete

Articole conexe

Romesco - sos spaniol de ardei rosiiRomesco - sos spaniol de ardei rosiiFriptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati!Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati!Friptura de miel de PasteFriptura de miel de Paste

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: