Petitchef

Friptură de porc cu rozmarin

Felul principal
4 porții
15 min
1 h 30 m
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Carnea se spală bine. De preferat să alegem o cărniță cu ceva grăsime pe ea.
    Se condimentează cu sare, piper și salvie.
    Se leagă bine cu o sfoară, să-și păstreze forma la cuptor.
    Se introduce rozmarinul ușor pe sub sfoară, un fir deasupra și unul dedesubt.
    Se aranjează carnea într-o tavă unsă cu puțin ulei sau unt, de preferat o tavă cu capac.
  • Cartofii se spală bine și se taie fiecare în sferturi, apoi se aranjează pe lângă carne.
    Usturoiul se curăță și se zdrobește un pic cu lama unui cuțit.
    Se pune în tavă usturoiul și firul de rozmarin.
    Se stropește totul cu puțin ulei, se acoperă și se dă la cuptor pentru o oră la 180 grade C.
  • După ce a stat o oră în cuptor se scoate capacul și se mai lasă încă 30 minute să se rumenească.
  • Când este gata, se scoate pe un platou și se înlătură sfoara.
    Aranjăm cartofii alături.


Poze

Friptură de porc cu rozmarin
Friptură de porc cu rozmarin - poza 2

Întrebări:




Comentarii (22):

Nicolae
Nicolae, 01/01/2015

Super...

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
01/01/2015

F.buna...

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
29/12/2013

Foarte delicioasa

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
29/12/2015

Pentru cine a postat in 03/10/2014, 16:23:
Du-te si gateste la o unitate militara! O sa-ti astupe soldatii toate gaurile!

(2) (0) Abuz
09/01/2015

Foarte,foarte buna

(0) (0) Abuz
29/12/2014

Un picut dar foarte putin mai gras doar un pic si daca reteta este simpla nu inseamna ca nu-i si bunaaa!!!

(0) (0) Abuz
wald_alex, 29/12/2014

CARTOFII NU SE PUN PUTIN MAI TARZIU????? TIMPUL DE PREPARARE FATA DE CARNE ESTE DIFERIT.

(0) (0) Abuz
29/12/2014

Excelenta, excelenta, excelenta!!!

(0) (0) Abuz
29/12/2014

O reteta super tare

(0) (0) Abuz
03/10/2014

Gatesc asa ceva la domiciliu oricand,... taxa : un futai

(1) (3) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 3

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Friptura orloff
Friptura orloff
7 porții
1 h 15 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cum să gătești o friptură de porc la cuptor?
Cum să gătești o friptură de porc la cuptor?
4 porții
1 h 38 m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Pulpa de miel in sare cu rozmarin
Pulpa de miel in sare cu rozmarin
4 porții
2 h 30 m
Ușor
4.3 / 5
Rețetă Frigarui aperitiv cu pepene, sunca, rozmarin
Frigarui aperitiv cu pepene, sunca, rozmarin
2 porții
15 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Halloumi prăjită la tigaie - cu miere și rozmarin
Halloumi prăjită la tigaie - cu miere și rozmarin
2 porții
16 min
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati! Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati! Am plecat la colindat, la piftii de degustat... Am plecat la colindat, la piftii de degustat... Cartofii - fel de mancare sau garnitura? Cartofii - fel de mancare sau garnitura?

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează