Petitchef

Friptură de porc cu rozmarin

Felul principal
4 porții
15 min
90 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
1,5 kg carne de porc,

3 fire rozmarin proaspăt,

o linguriță salvie uscată,


4 căței de usturoi,

sare,

piper.

Preparare

  • Carnea se spală bine. De preferat să alegem o cărniță cu ceva grăsime pe ea.
    Se condimentează cu sare, piper și salvie.
    Se leagă bine cu o sfoară, să-și păstreze forma la cuptor.
    Se introduce rozmarinul ușor pe sub sfoară, un fir deasupra și unul dedesubt.
    Se aranjează carnea într-o tavă unsă cu puțin ulei sau unt, de preferat o tavă cu capac.
  • Cartofii se spală bine și se taie fiecare în sferturi, apoi se aranjează pe lângă carne.
    Usturoiul se curăță și se zdrobește un pic cu lama unui cuțit.
    Se pune în tavă usturoiul și firul de rozmarin.
    Se stropește totul cu puțin ulei, se acoperă și se dă la cuptor pentru o oră la 180 grade C.
  • După ce a stat o oră în cuptor se scoate capacul și se mai lasă încă 30 minute să se rumenească.
  • Când este gata, se scoate pe un platou și se înlătură sfoara.
    Aranjăm cartofii alături.

Poze

Friptură de porc cu rozmarin, poza 1Friptură de porc cu rozmarin, poza 2



Comentarii (22):

Nicolae
Nicolae, 01/01/2015

Super...

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
01/01/2015

F.buna...

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
29/12/2013

Foarte delicioasa

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
29/12/2015

Pentru cine a postat in 03/10/2014, 16:23:
Du-te si gateste la o unitate militara! O sa-ti astupe soldatii toate gaurile!

(1) (0) Abuz
09/01/2015

Foarte,foarte buna

(0) (0) Abuz
29/12/2014

Un picut dar foarte putin mai gras doar un pic si daca reteta este simpla nu inseamna ca nu-i si bunaaa!!!

(0) (0) Abuz
wald_alex, 29/12/2014

CARTOFII NU SE PUN PUTIN MAI TARZIU????? TIMPUL DE PREPARARE FATA DE CARNE ESTE DIFERIT.

(0) (0) Abuz
29/12/2014

Excelenta, excelenta, excelenta!!!

(0) (0) Abuz
29/12/2014

O reteta super tare

(0) (0) Abuz
03/10/2014

Gatesc asa ceva la domiciliu oricand,... taxa : un futai

(1) (2) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Friptura de porc
Friptura de porc
4 porții
25 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Friptura de porc cu rozmarin si usturoi
Friptura de porc cu rozmarin si usturoi
4 porții
35 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Friptura de porc in lapte
Friptura de porc in lapte
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Pulpa de miel in sare cu rozmarin
Pulpa de miel in sare cu rozmarin
4 porții
2h30m
Ușor
4 / 5
Rețetă Linte cu pulpa de porc
Linte cu pulpa de porc
4 porții
2h15m
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Focaccia, painea italiana cu rozmarin
Focaccia, painea italiana cu rozmarin
10 porții
2h20m
Ușor
3 / 5

Rețete

Articole conexe

Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati!Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati!Friptura de miel de PasteFriptura de miel de PasteCum gatim corect o friptura – testul degetuluiCum gatim corect o friptura – testul degetului

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: