Petitchef

Friptura de porc in lapte

Felul principal
4 porții
20 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
700 ml lapte

50 ml ulei

1 crenguta cimbru

5-6 frunze salvie

1 crenguta rozmarin

2 foi de dafin

2 catei usturoi

sare

piper

1 kg cotlet porc fara os

Preparare

  • Intr-un vas punem uleiul si lasam la incins, apoi asezam carnea si o frigem cateva minute la foc iute .Intoarceam ca sa se friga pe toate laturile.
  • Cand carnea este usor rumenita pe toate laturile, punem in ulei usturoiul si calim pret de cateva secunde, apoi turnam laptele impreuna cu ierburile aromatice. Acoperim cu folie de aluminiu si dam la cuptorul preincins la 180 gr pt 30 minute.
  • Cand s-au scurs cele 30 minute, scoatem carnea din cuptor, o transferam pe o farfurie, o acoperim cu folie de aluminiu si o lasam sa se odihneasca pret de 10 minute.
  • Zeama de lapte o strecuram, adaugam 1 lingurita de faina si o punem pe foc 2 minute pana se ingoasa, daca s-a ingrosat prea tare mai adaugati lapte pana obtineti consistenta dorita. Asezonam daca este necesar.
  • Feliem carnea si servim cu sos si garnitura preferata.

Poze

Friptura de porc in lapte, poza 1Friptura de porc in lapte, poza 2



Comentarii:

gica, 02/11/2018

Interesant va deveni sos alb cu pilaf am so servesc

(0) (0) Abuz
26/08/2011

Fff nuna

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Friptura de porc
Friptura de porc
4 porții
25 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Friptura de porc la cuptor
Friptura de porc la cuptor
4 porții
45 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Friptură de porc cu rozmarin
Friptură de porc cu rozmarin
4 porții
1h45m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Curry cu creveti si lapte de cocos
Curry cu creveti si lapte de cocos
2 porții
20 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Linte cu pulpa de porc
Linte cu pulpa de porc
4 porții
2h15m
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Orez cu lapte si caramel sarat
Orez cu lapte si caramel sarat
6 porții
1h20m
Foarte ușor
4.5 / 5

Rețete

Articole conexe

Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati!Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati!Orez cu lapte - desertul copilarieiOrez cu lapte - desertul copilarieiDe ce sa consumam lapte de capra?De ce sa consumam lapte de capra?

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: