Petitchef

Sos / dip din ardei cu rosii

Altele
2 porții
15 min
15 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 2
1 ardei gras rosu

4 rosii uscate

2~3 catei de usturoi

1 lingura otet de vin

1 lingura tahina

un praf de piper

un praf de ardei iute

Preparare

  • Ardeiul si usturoiul se coc pe aragaz pe un gratar. Ardeiul se curata apoi si se taie bucati. Toate ingredientele se pun in food-processor si se mixeaza pana devin un piure.
  • Daca este prea gros piureul se mai adauga putina supa de legume sau apa.
  • In loc de rosii uscate se pot folosi si rosii proaspete. Acestea se vor coace si ele impreuna cu ardeiul, apoi se vor curata de pielita.
  • In cazul in care se folosesc rosii proapete se adauga putin ulei de masline si sare cand se mixeaza ingredientele.
  • Se poate folosi atat ca dip pentru legume cat si ca sos pentru paste.





Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Sos / dip de nuci
Sos / dip de nuci
2 porții
25 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Sos de rosii pentru friptura
Sos de rosii pentru friptura
4 porții
30 min
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Frigarui de pui cu ardei
Frigarui de pui cu ardei
3 porții
1h10m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Rosii umplute - simplu si gustos
Rosii umplute - simplu si gustos
6 porții
1h25m
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Sos de branza pentru tacos
Sos de branza pentru tacos
2 porții
15 min
Foarte ușor

Rețete

Articole conexe

Romesco - sos spaniol de ardei rosiiRomesco - sos spaniol de ardei rosiiSriracha sos – sosul de ardei chiliSriracha sos – sosul de ardei chiliCei mai iuti 10 ardei din lume – 2014Cei mai iuti 10 ardei din lume – 2014

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: