Petitchef

Frigarui de pui cu sos satay

Felul principal
4 porții
30 min
20 min
Ușor
Aceste frigarui sunt perfecte: parfumate cu un sos satay aromat cu lapte de cocos și alune.
De origine indoneziana, le gasiti in toata Asia de Sud Est.
Un deliciu, o reteta pe care o voi reface cu siguranta si care a placut la toata familia.

Ingrediente

Numarul de porții: 4

Pentru frigaruile de pui marinate:

4 piepturi de pui

10 cl de lapte de nuca de cocos

cateva felii de ghimbir proaspăt

25 g de zahăr pudră

2 lingurițe de curcuma

1 linguriță de chimen

1 linguriță praf de coriandru

un praf de pudra de chili

1-2 linguri sos de soia

Pentru sosul Satay

20 cl de lapte de nuca de cocos

25 g de zahăr pudră

50 g de unt de arahide

o mică mână de alune nesarate

2 lingurițe de curcuma

1 linguriță de chimen

1 linguriță praf de coriandru

pudra de chili dupa gust

1 lingura amidon de porumb

2 linguri sos de soia

Preparare

  • Etapa 1 - Frigarui de pui cu sos satay
    Am pregătit unt de arahide de casă. 125g alune nesarate, 2 lingurițe de miere.
    Se pun arahidele într-un blender echipat cu lama de oțel și se mixeaza până obtinem un unt.
    Se adaugă mierea și se amestecă din nou.
  • Etapa 2 - Frigarui de pui cu sos satay
    Se taie carnea în bucăți de 2-3 cm.
    Puneti carnea taiata intr-un castron, adaugati celelalte ingrediente si amestecati bine.
    Dati la rece pentru 2-3 ore.
  • Etapa 3 - Frigarui de pui cu sos satay
    Dupa ce carnea a marinat, se formeaza frigaruile.
  • Etapa 4 - Frigarui de pui cu sos satay
    Puneti frigaruile pe gratarul incins si le prajiti 10-12 minute intorcandu-le pe fiecare parte- trebuie sa se coloreze bine..
  • Etapa 5 - Frigarui de pui cu sos satay
    Sosul Satay : Se dizolvă amidonul in laptele de cocos rece. Apoi se adaugă toate celelalte componente (cu excepția arahidelor) și se aduce la fierbere . Se reduce temperatura si se fierbe la foc mic cateva minute.
    Intr-o tigaie uscati alunele zdrobite în bucăți mici și le adăugați la sos.
  • Etapa 6 - Frigarui de pui cu sos satay
    Serviti frigaruile de pui calde cu sosul fierbinte și cu garnitura de orez, nouilles etc.... la alegere .





Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Frigarui de pui marinate
Frigarui de pui marinate
4 porții
1h20m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Frigarui de pui gatit la steamer cu sos de legume
Frigarui de pui gatit la steamer cu sos de legume
2 porții
50 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Frigarui cu ficatei de pui
Frigarui cu ficatei de pui
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Frigarui de pui cu ardei
Frigarui de pui cu ardei
3 porții
1h10m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Pui cu salsa de soia si miere
Pui cu salsa de soia si miere
2 porții
2h22m
Foarte ușor
2.5 / 5

Rețete

Articole conexe

Retete cu carne de pui gata in 30 minuteRetete cu carne de pui gata in 30 minuteSalata de sfecla rosie cu piept de pui si maionezaSalata de sfecla rosie cu piept de pui si maionezaRomesco - sos spaniol de ardei rosiiRomesco - sos spaniol de ardei rosii

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: