Petitchef

Lasagna cu paste de casa si sos bechamel

Felul principal
8 porții
50 min
45 min
Dificil
A trecut ceva timp de cand nu am mai facut lasagna, si ieri cum am avut o zii libera am trecut la treaba ca imi era o pofta...o asa pofta incat am mancat doua portii mari:)

Ingrediente

Numarul de porții: 8

Aluat pentru paste:

200 g faina

2 oua

un praf de sare


Sos bechamel:

16 g unt

16 g faina

250 ml lapte


Compozitie lasagna:

400 g carne tocata vita

o ceapa mare

2 morcovi potriviti

3 felii bacon

4 rosii

o lingura pasta tomate(pentru un plus de culoare)

un cub condimente vita

sare si piper

150 g cascaval (eu am folosit chedar)

Preparare

  • Pentru paste puneti faina pe o suprafata de lucru sau intr-un castron mai adanc, faceti o adancitura in mijloc si spargeti ouale.
    Presarati un praf de sare si cu ajutorul unei furculite spargeti ouale amestecandu-le cu faina usor. Framantati pana ce se incorporeaza toata faina si aluatul devine elastic.
    Intindeti aluatul subtire (cam de marimea a doua carti de joc) cu ajutorul unui facalet sau daca aveti masina da facut paste. Taiati aluatul in dreptunghiuri de o palma latime si lasati deoparte pentru cel putin20 de minute.
  • Pentru compozitia de lasagna: tocati ceapa marunt, taiati bacon-ul in cubulete, morcovul in felii subtiri si puneti la calit cu un praf de sare si piper.
    Cand ceapa s-a calit adaugati carnea tocata si lasati pe foc mic pana ce carnea isi schimba culoarea.
    Apoi adaugati rosiile decojite si taiate marunt.
    Adaugati pasta de tomate si cubul de condimente. Lasati sa fiarba pe foc mic pentru 20 de minute.
  • Pentru sosul bechamel puneti untul intr-o cratita iar cand acesta s-a topit luati de pe foc si adaugati toata faina amestecand energic.
    Puneti din nou cratita pe foc si adaugati laptele treptat amestecand continuu pana ce sosul se ingroasa. Condimentati cu sare si piper si lasati sa se racoreasca.
  • Puneti pe foc o cratita cu apa si un praf de sare si lasati sa dea in fiert. Apoi adaugati pe rand foile de lasagna (daca le faceti mai lungi mai bine fierbeti cate una, sau doua cate doua daca sunt mai mici), lasati sa fiarba cate 2-3 minute fiecare.
    Cand foile de lasagna sunt gata treceti-le sub un jet de apa rece si asezati un strat intr-o tava de cuptor sau un vas termorezistent.
  • Peste paste adaugati un strat de carne tocata si un strat de sos bechamel.
    Peste sosul bechamel presarati cascaval ras si continuati asa pana ce folositi toate ingredientele.
    Pe ultimul strat puneti ultimele foi de lasagna si presarati cu cascaval din abundenta
  • Puneti in cuptorul preincalzil la 180 C/ gaz 4 pentru 45-50 de minute sau pana se formeaza o crusta aurie.
    Scoateti din cuptor, lasati sa se racoreasca cam 10 minute si taiati in sectiuni de marimea dorita.
    POFTA BUNA!!!

Poze

Lasagna Cu Paste De Casa Si Sos Bechamel, poza 1Lasagna Cu Paste De Casa Si Sos Bechamel, poza 2Lasagna Cu Paste De Casa Si Sos Bechamel, poza 3Lasagna Cu Paste De Casa Si Sos Bechamel, poza 4Lasagna Cu Paste De Casa Si Sos Bechamel, poza 5Lasagna Cu Paste De Casa Si Sos Bechamel, poza 6Lasagna Cu Paste De Casa Si Sos Bechamel, poza 7Lasagna Cu Paste De Casa Si Sos Bechamel, poza 8


Comentarii (22):

06/03/2018

Este foarte delicioasa am preparat-o
va sfatui s-o incercati

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
20/10/2014

Foarte bun. Doar ca, din experienta spun, daca aluatul de paste este proaspat, nu necesita fierbere.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
07/03/2018

"am avut o zii libera" Nu mai zii asa ca nu zici bine!

(0) (0) Abuz
cmarina67, 07/03/2018

Foile de lasagna nu se fierb,fie ca sunt proaspete ,fie ca sunt uscate.

(0) (0) Abuz
constanta_s2014
constanta_s2014, 17/03/2017

"Compozitia de lasagna", cum ii spui tu, este sosul bolognez obisnuit care se foloseste de cand lumea la lasagna, asa se numeste. Reteta este una de lasagna clasica, este foarte buna, si eu o fac destul de des.

(0) (0) Abuz
violeta_i2016, 09/06/2016

Foarte buna! Si foarte bine explicat. Chair merita sa o incercati!

(0) (0) Abuz
13/02/2015

.....romaneasca!!!!

(0) (0) Abuz
elena.bica, 25/10/2014

Arata super o sa incerc si eu

(0) (0) Abuz
03/02/2014

Bunut

(0) (0) Abuz
20/12/2013

EXCELENTA , DACA AI UN PIC DE ANDEMANARE.

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Lasagna a la garfield :)
Lasagna a la garfield :)
4 porții
1h25m
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Lasagna cu paste de casa
Lasagna cu paste de casa
8 porții
45 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Lasagna cu sos ragu
Lasagna cu sos ragu
6 porții
1h30m
Ușor
3.9 / 5
Rețetă Cum sa faci paste proaspete de casa?
Cum sa faci paste proaspete de casa?
2 porții
1h3m
Ușor
5 / 5
Rețetă Salata de paste - simpla si rapida
Salata de paste - simpla si rapida
6 porții
25 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Gradina de Paste (humus si legume mici)
Gradina de Paste (humus si legume mici)
10 porții
10 min
Foarte ușor
3.5 / 5

Rețete

Articole conexe

Vopsirea oualor de PasteVopsirea oualor de PastePizza delicioasă pregatită în casăPizza delicioasă pregatită în casăMuraturile de casa, ambasadorii sanatatiiMuraturile de casa, ambasadorii sanatatii

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: