A trecut ceva timp de cand nu am mai facut lasagna, si ieri cum am avut o zii libera am trecut la treaba ca imi era o pofta...o asa pofta incat am mancat doua portii mari:)
Pentru paste puneti faina pe o suprafata de lucru sau intr-un castron mai adanc, faceti o adancitura in mijloc si spargeti ouale. Presarati un praf de sare si cu ajutorul unei furculite spargeti ouale amestecandu-le cu faina usor. Framantati pana ce se incorporeaza toata faina si aluatul devine elastic. Intindeti aluatul subtire (cam de marimea a doua carti de joc) cu ajutorul unui facalet sau daca aveti masina da facut paste. Taiati aluatul in dreptunghiuri de o palma latime si lasati deoparte pentru cel putin20 de minute.
Pentru compozitia de lasagna: tocati ceapa marunt, taiati bacon-ul in cubulete, morcovul in felii subtiri si puneti la calit cu un praf de sare si piper. Cand ceapa s-a calit adaugati carnea tocata si lasati pe foc mic pana ce carnea isi schimba culoarea. Apoi adaugati rosiile decojite si taiate marunt. Adaugati pasta de tomate si cubul de condimente. Lasati sa fiarba pe foc mic pentru 20 de minute.
Pentru sosul bechamel puneti untul intr-o cratita iar cand acesta s-a topit luati de pe foc si adaugati toata faina amestecand energic. Puneti din nou cratita pe foc si adaugati laptele treptat amestecand continuu pana ce sosul se ingroasa. Condimentati cu sare si piper si lasati sa se racoreasca.
Puneti pe foc o cratita cu apa si un praf de sare si lasati sa dea in fiert. Apoi adaugati pe rand foile de lasagna (daca le faceti mai lungi mai bine fierbeti cate una, sau doua cate doua daca sunt mai mici), lasati sa fiarba cate 2-3 minute fiecare. Cand foile de lasagna sunt gata treceti-le sub un jet de apa rece si asezati un strat intr-o tava de cuptor sau un vas termorezistent.
Peste paste adaugati un strat de carne tocata si un strat de sos bechamel. Peste sosul bechamel presarati cascaval ras si continuati asa pana ce folositi toate ingredientele. Pe ultimul strat puneti ultimele foi de lasagna si presarati cu cascaval din abundenta
Puneti in cuptorul preincalzil la 180 C/ gaz 4 pentru 45-50 de minute sau pana se formeaza o crusta aurie. Scoateti din cuptor, lasati sa se racoreasca cam 10 minute si taiati in sectiuni de marimea dorita. POFTA BUNA!!!
"Compozitia de lasagna", cum ii spui tu, este sosul bolognez obisnuit care se foloseste de cand lumea la lasagna, asa se numeste. Reteta este una de lasagna clasica, este foarte buna, si eu o fac destul de des.
Comentarii (22):
Este foarte delicioasa am preparat-o
va sfatui s-o incercati
Foarte bun. Doar ca, din experienta spun, daca aluatul de paste este proaspat, nu necesita fierbere.
"am avut o zii libera" Nu mai zii asa ca nu zici bine!
Foile de lasagna nu se fierb,fie ca sunt proaspete ,fie ca sunt uscate.
"Compozitia de lasagna", cum ii spui tu, este sosul bolognez obisnuit care se foloseste de cand lumea la lasagna, asa se numeste. Reteta este una de lasagna clasica, este foarte buna, si eu o fac destul de des.
Foarte buna! Si foarte bine explicat. Chair merita sa o incercati!
.....romaneasca!!!!
Arata super o sa incerc si eu
Bunut
EXCELENTA , DACA AI UN PIC DE ANDEMANARE.