Petitchef

Lasagna Cu Paste De Casa Si Sos Bechamel

A trecut ceva timp de cand nu am mai facut lasagna, si ieri cum am avut o zii libera am trecut la treaba ca imi era o pofta...o asa pofta incat am mancat doua portii mari:)

Felul principal
8 porții
50 min
45 min
Dificil

Ingrediente

8

Aluat pentru paste:

Sos bechamel:

Compozitie lasagna:

Preparare

  • Pentru paste puneti faina pe o suprafata de lucru sau intr-un castron mai adanc, faceti o adancitura in mijloc si spargeti ouale.
    Presarati un praf de sare si cu ajutorul unei furculite spargeti ouale amestecandu-le cu faina usor. Framantati pana ce se incorporeaza toata faina si aluatul devine elastic.
    Intindeti aluatul subtire (cam de marimea a doua carti de joc) cu ajutorul unui facalet sau daca aveti masina da facut paste. Taiati aluatul in dreptunghiuri de o palma latime si lasati deoparte pentru cel putin20 de minute.
  • Pentru compozitia de lasagna: tocati ceapa marunt, taiati bacon-ul in cubulete, morcovul in felii subtiri si puneti la calit cu un praf de sare si piper.
    Cand ceapa s-a calit adaugati carnea tocata si lasati pe foc mic pana ce carnea isi schimba culoarea.
    Apoi adaugati rosiile decojite si taiate marunt.
    Adaugati pasta de tomate si cubul de condimente. Lasati sa fiarba pe foc mic pentru 20 de minute.
  • Pentru sosul bechamel puneti untul intr-o cratita iar cand acesta s-a topit luati de pe foc si adaugati toata faina amestecand energic.
    Puneti din nou cratita pe foc si adaugati laptele treptat amestecand continuu pana ce sosul se ingroasa. Condimentati cu sare si piper si lasati sa se racoreasca.
  • Puneti pe foc o cratita cu apa si un praf de sare si lasati sa dea in fiert. Apoi adaugati pe rand foile de lasagna (daca le faceti mai lungi mai bine fierbeti cate una, sau doua cate doua daca sunt mai mici), lasati sa fiarba cate 2-3 minute fiecare.
    Cand foile de lasagna sunt gata treceti-le sub un jet de apa rece si asezati un strat intr-o tava de cuptor sau un vas termorezistent.
  • Peste paste adaugati un strat de carne tocata si un strat de sos bechamel.
    Peste sosul bechamel presarati cascaval ras si continuati asa pana ce folositi toate ingredientele.
    Pe ultimul strat puneti ultimele foi de lasagna si presarati cu cascaval din abundenta
  • Puneti in cuptorul preincalzil la 180 C/ gaz 4 pentru 45-50 de minute sau pana se formeaza o crusta aurie.
    Scoateti din cuptor, lasati sa se racoreasca cam 10 minute si taiati in sectiuni de marimea dorita.
    POFTA BUNA!!!


Poze

Lasagna Cu Paste De Casa Si Sos Bechamel
Lasagna Cu Paste De Casa Si Sos Bechamel - poza 2
Lasagna Cu Paste De Casa Si Sos Bechamel - poza 3
Lasagna Cu Paste De Casa Si Sos Bechamel - poza 4
Lasagna Cu Paste De Casa Si Sos Bechamel - poza 5
Lasagna Cu Paste De Casa Si Sos Bechamel - poza 6
Lasagna Cu Paste De Casa Si Sos Bechamel - poza 7
Lasagna Cu Paste De Casa Si Sos Bechamel - poza 8

Întrebări:




Comentarii (22):

06/03/2018

Este foarte delicioasa am preparat-o
va sfatui s-o incercati

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
20/10/2014

Foarte bun. Doar ca, din experienta spun, daca aluatul de paste este proaspat, nu necesita fierbere.

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
07/03/2018

"am avut o zii libera" Nu mai zii asa ca nu zici bine!

(0) (0) Abuz
cmarina67, 07/03/2018

Foile de lasagna nu se fierb,fie ca sunt proaspete ,fie ca sunt uscate.

(0) (0) Abuz
constanta_s2014
constanta_s2014, 17/03/2017

"Compozitia de lasagna", cum ii spui tu, este sosul bolognez obisnuit care se foloseste de cand lumea la lasagna, asa se numeste. Reteta este una de lasagna clasica, este foarte buna, si eu o fac destul de des.

(1) (0) Abuz
violeta_i2016, 09/06/2016

Foarte buna! Si foarte bine explicat. Chair merita sa o incercati!

(0) (0) Abuz
13/02/2015

.....romaneasca!!!!

(0) (0) Abuz
elena.bica, 25/10/2014

Arata super o sa incerc si eu

(0) (0) Abuz
03/02/2014

Bunut

(0) (0) Abuz
20/12/2013

EXCELENTA , DACA AI UN PIC DE ANDEMANARE.

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 3

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Lasagna vegetariană
Lasagna vegetariană
4 porții
1 h 40 m
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Lasagna cu dovlecei
Lasagna cu dovlecei
8 porții
1 h 25 m
Ușor
4.3 / 5
Rețetă Lasagna cu ricotta și spanac
Lasagna cu ricotta și spanac
4 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cum se prepară foile de lasagna în casă?
Cum se prepară foile de lasagna în casă?
4 porții
55 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Paste alla norma - paste siciliene cu vinete
Paste alla norma - paste siciliene cu vinete
3 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cum sa faci paste proaspete de casa?
Cum sa faci paste proaspete de casa?
2 porții
1 h 3 m
Ușor
5 / 5

Articole conexe

Lasagna - fel de mancare preparat in toata lumea Lasagna - fel de mancare preparat in toata lumea From „Salsa” with love! From „Salsa” with love! Romesco - sos spaniol de ardei rosii Romesco - sos spaniol de ardei rosii

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează