Petitchef

Lasagna cu sos ragu

Felul principal
6 porții
30 min
1 oră
Ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
Ne trebuie;

foi lasagna

500gr carne tocata vita.....


tulpini de telina

2 cepe

100 ml ulei masline

1oo ml vin

piper,sare

suc rosii 400 ml

parmezan,50 gr cascaval

faina alba 1lg ,lapte 150 ml,unt 30 gr

Preparare

  • Prima data se face sosul ragu.
    Se curata legumele ,se toaca si se pun la calit cu un pic de ulei
  • Apoi se adauga carnea tocata, si se amesteca bine, desfacand bine carnea tocata.
  • Apoi se adauga vinul,se lasa la scazut,si pe urma sucul de rosii, lasand la scazut.
    Se adauga spre sfarsit, 3 lg de parmezan ras.,sare si piper.
  • Se fieb foile de lasagna in apa cu sare si ulei.(neaparat ulei in apa fiarta, altfel se lipesc)
  • Dupa aceea eu, le scot.
    Facem sosul bechamel;se amesteca laptele cu faina, untul se topeste si se toarna compozitia de lapte in fir subtire,mestecand continuu cu telul pana se ingroasa ca o smantana. Se condimenteaza cu sare si piper.
  • Trecem la asamblare.
    Ungem o tava yena cu unt, punem un strat de foi.
    Se pune apoi sos ragu,se rade cascaval,apoi iar foi, un strat de bechamel,sos ragu....etc,in cate straturi doriti.
  • Ultima data se pun foi, sos bechamel, se rade cascaval si se da la cuptor, la foc potrivit.(se pune capac la vasul yena)
    POFTA MARE!!!

Poze

Lasagna cu sos ragu, poza 1Lasagna cu sos ragu, poza 2Lasagna cu sos ragu, poza 3


Comentarii:

18/01/2013

Asa se face si e f f buna!

(0) (0) Abuz
30/09/2012

Dificultate nu e usor, cat se da la cuptor?, sosul bechamel nu a ajuns, a trebuit facut inca unul.

(0) (0) Abuz
30/04/2012

Multumesc,de cind astept reteta asta.vroiam sa incerc dar imi era teama ca no sa-mi iasa.voi incerca

(0) (0) Abuz
29/04/2012

Eu nu fierb pastele(lasagna). Incep cu sos la baza vasului pentru ca foaia de lasagna sa nu ramana tare, apoi alternez cu foaie, sos,.....Foile se fierb intre sosuri foarte bine.Cascavalul il pun deasupra peste sosul bechamel.

(0) (0) Abuz
29/04/2012

Da, e adevarat, doua cepe e prea mult la 500 gr carne. In plus, trebuie specificat ca ragu-ul( sosul cu carne) trebuie fiert la foc slab cel putin 1 ora si jumatate, chiar doua. Completam in acest timp cu supa de legume. Sosul bechamel e gresit, se "prajeste " faina in unt si apoi se adauga laptele cald.Eu pun in bechamel nucsoara si piper alb (cel negru schimba culoarea sosului ). Pun ultimul strat carne tocata si bechamel.

(0) (0) Abuz
culinare cu fete istete
Răspuns culinare cu fete istete:

Oameni buni. daca stiti, asa bine, de ce nu faceti publicatii!!!
Cand o sa intelegeti ca aici impartasim retete , NU CORECTAM RETETE!!!

27/04/2012

Poate ,fi bun , hmm...

(0) (0) Abuz
27/04/2012

Arata mizerabil in poza... Nici nu m-as atinge de aceasta mancare... Bravo mie! Mai slabesc pentru sezonul estival...

(0) (0) Abuz
27/04/2012

Fetelor istete,atatea gospodine.....atatea retete!....fiecare face cum vrea si cum ii place.Mie imi place varianta asta.

(0) (0) Abuz
culinare cu fete istete
Răspuns culinare cu fete istete:

Multumesc, pentru apreciere si voturi!! Mai vad si oameni cu multa minte!!!

27/04/2012

Doua cepe pentru 500g de carne sunt prea mult, doar daca punem 2 cepe mari cat un ou de gaina. Parmezanul nu se pune in sos, se presoara pe sos cand facem straturile, foile de lasagna nu se fierb se oparesc ceea ce e divers, cand se scot se pun intr-un vas cu apa rece. Sosul bechamel: se pune intr-un vas antiaderent untul si faina, cand s-a topit untul se toarna putin cate putin, invartind ca sa nu se faca cocolosi, laptele cald, la sfarsit se pune nucsoara rasa.Nu se unge tava cu unt, se pune un pic de ragu si se unge tava.

(0) (0) Abuz
culinare cu fete istete
Răspuns culinare cu fete istete:

Aici nu santem la examen, sa imi corectez lucrarea!!!Tu fa pe gustul tau, iar eu pe al meu.Daca toti am avea aceleasi gusturi, ce ar iesi!!!


Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Lasagna
Lasagna
4 porții
1h20m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Lasagna-reteta traditional italiana
Lasagna-reteta traditional italiana
8 porții
6h20m
Ușor
4.6 / 5
Rețetă Lasagna cu paste de casa si sos bechamel
Lasagna cu paste de casa si sos bechamel
8 porții
1h35m
Dificil
4.4 / 5
Rețetă Pot-au-feu, o reteta clasica frantuzeasca
Pot-au-feu, o reteta clasica frantuzeasca
6 porții
4h20m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Sos de branza pentru tacos
Sos de branza pentru tacos
2 porții
15 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Burger monstru
Burger monstru
1 porții
15 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Romesco - sos spaniol de ardei rosiiRomesco - sos spaniol de ardei rosiiLasagna - fel de mancare preparat in toata lumeaLasagna - fel de mancare preparat in toata lumeaSriracha sos – sosul de ardei chiliSriracha sos – sosul de ardei chili

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: