Petitchef

Ragù (sos bolognez)

Felul principal
6 porții
20 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
1 kg carne tocata amestec vita si porc

2 cepe


1 l suc de rosii

6 linguri ulei

200 g bacon

sare

1/2 pahar vin sec alb

1 litru apacateva ramurele de telina

Preparare

  • Se caleste ceapa tocata fin in ulei apoi se adauga telina si baconul macinat sau taiat cubulete mici.Taiem marunt 2-3 catei de usturoi si ii adaugam.Cand bacon-ul a capatat o culoare aurie se incorporeaza carnea tocata si se lasa putin la prajit apoi morcovul ras sau taiat cubulete si el. Se adauga sucul de rosii, apoi apa si sarea si se fierbe la foc mic cca 3 ore.Nu tai frunzele de telina ,ci le pun intregi,iar la urma le scot.
  • Cu cat fierbe mai mult cu atat va fi mai bun,contrar parerilor cum ca ar fi la fel si fiert putin.Oricum,va veti adapta dupa timpul pe care il aveti.Nu e mult de munca,dupa adaugarea sucului de rosii trebuie doar sa il lasam la foc mic si sa amestecam din cand in cand.
  • Cand se raceste il pun in recipiente de cca 300 g si il dau la congelator,unde se poate pastra pana la 3 luni,insa nu va dura atat,fiindca are un gust exceptional.Este foarte important sa folosim carne proaspata si de calitate.Recomand folosirea bacon-ului,fiindca schimba mult savoarea sosului.

Poze

Ragù (Sos Bolognez), poza 1Ragù (Sos Bolognez), poza 2Ragù (Sos Bolognez), poza 3



Comentarii:

20/01/2015

Yammii

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
28/01/2014

Bravo asa da ragu

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
24/01/2017

Unde se regăsește vinul in prepararea rețetei ?

(0) (0) Abuz
02/01/2014

Foarte bun

(0) (0) Abuz
09/12/2013

Buuuuuun

(0) (0) Abuz
25/11/2013

Super

(0) (0) Abuz
01/03/2013

L-am facut,e super

(0) (0) Abuz
31/12/2012

Excelent

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Sos ragu
Sos ragu
4 porții
2h40m
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Ragu de pui
Ragu de pui
2 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Fusilli cu sos ragu la cuptor (reteta video)
Fusilli cu sos ragu la cuptor (reteta video)
8 porții
35 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Harira, supa marocana
Harira, supa marocana
8 porții
1h40m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Pot-au-feu, o reteta clasica frantuzeasca
Pot-au-feu, o reteta clasica frantuzeasca
6 porții
4h20m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Sos de branza pentru tacos
Sos de branza pentru tacos
2 porții
15 min
Foarte ușor

Rețete

Articole conexe

Romesco - sos spaniol de ardei rosiiRomesco - sos spaniol de ardei rosiiSriracha sos – sosul de ardei chiliSriracha sos – sosul de ardei chili

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: