Petitchef

Lasagna alla bolognese

Felul principal
3 porții
45 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 3
o cutie foi de lasagna

carne tocata de porc

carne tocata de vita

2 cepe medii


cateva ciuperci (3 maini de ciuperci)

250 ml vin rosu

putin ulei pentru prajit carnea

condimente dupa gust

250 g suc de rosii

100 g parmezan

200 g mozarella


Sosul Bechamel:

un sfert pachet de unt (50 g)

2-3 linguri faina

Preparare

  • Incepem cu un fel de sos numit Ragu.
    Se taie ceapa si morcovii marunt. In reteta originala se puneau si 2 fire de frunze de telina taiate felii mici, dar noi nu am mai pus. Am pus in schimb, ciuperci.
  • Se pune ceapa si morcovii la calit in putin ulei sau unt (poza 1). Dupa 5 minute adaugam si carnea tocata si ciupercile (poza 2). Atunci cand carnea s-a facut pe toate partile si si-a schimbat culoare adaugam vinul rosu (poza 3).
  • Lasam pe foc mediu pana cand alcoolul s-a evaporat de tot. Condimentam sosul ragu dupa gust si adaugam sosul de rosii (poza 4). Lasam pe foc pana cand sosul scade. Se ia umplutura de pe foc si se lasa deoparte sa se raceasca.
  • Intre timp preparam sosul bechamel.
    Intr-o tigaie potrivita se topeste untul si se adauga faina incetul cu incetul (poza 1). Se amesteca constant pentru a nu se face cocoloase. Se adauga lapte si se subtiaza sosul, pana cand este indeajuns de mult (depinde si de tava pe care o folosesti pentru lasagna; cu cat mai mare cu atat mai mult sos este necesar).
  • Punerea lasagniei in tava: mai intai se unge tava cu putin ulei si se tapeteaza cu faina. Se pune primul strat de foi de lasagna (poza 2), iar deasupra amestecul ragu (poza 3). Se presara parmezan si mozarella, iar deasupra sos bechamel.
    Randul doi, la fel: foi de lasagna, ragu, parmeza, mozarella, bechamel.Poti sa pui cate randuri vrei. Noua ne-a ajuns doar pentru doua randuri de carne (sos ragu) si am terminat cu foi de lasagna acoperite de mozarella, parmezan, ciuperci taiate felii mari si sos bechamel din abundenta (poza 4).
  • Se baga la cuptorul deja incins, la foc mediu, si se lasa 20 de minute. Iata si cum arata: delicios!

Poze

Lasagna alla Bolognese, poza 1
Lasagna alla Bolognese, poza 2
Lasagna alla Bolognese, poza 3
Lasagna alla Bolognese, poza 4
Lasagna alla Bolognese, poza 5
Lasagna alla Bolognese, poza 6

Întrebări:




Comentarii (19):

Florica, 07/08/2020

Am preparat de multe ori , EXCELENTA !

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
laurentiu_m2019
laurentiu_m2019, 08/08/2020

Nu se pun ciuperci, Nu se pun primul strat de jos in sus foile de Lasagna, nu asa se prepara carnea si ceapa cu rosiile in suc propriu, ce ati facut voi voi acolo este o amestecatura, cu foi de Lasagna, intrati pe youtube si cautati reteta originala a lui Genaro ( https://www.youtube.com/watch?v=x64gbjmtnHM ) . Am facut dupa reteta lui, bestiala .

(0) (0) Abuz
Diana Lucia, 07/08/2020

Nu am gatit niciodata Lasagne, dar o voi face zilele astea. Oricum, ador mancarea italiana. Multumesc.

(0) (0) Abuz
04/06/2020

Nu am vazut cantitatile de carne. Nu sunt sigur ca la bolognese se pun ciuperci (poate la milanese) Condimentele ( care or fi ele) precum si reteta ar trebui sa fie scrise pe cutia cu foi de lasagna ( sunt f usor de facut in casa )Cum spunea cineva, lipseste laptele la bechamel. In rest, arata bine.

(0) (0) Abuz
04/06/2020

Ati uitat sa puneti laptele la ingrediente pt sosul bechamel ..este totusi un ingredient important

(0) (0) Abuz
budicon, 04/06/2020

Nu are nici cea mai mica legatura cu bolognese! Pune alt titlu! Lasagna reteta mea sau altceva in acest gen!

(2) (0) Abuz
07/02/2015

Ciuperci in cobinatie cu vin sunt foarte toxice nu recomand aveti grija¨¨¨¨

(0) (0) Abuz
05/02/2015

Reta este una buna , dar nu este in tocmai reteta originala , cum scrie mai sus .

(1) (0) Abuz
06/02/2014

Dupa cum arata,zic ca e buna,zilele acestea am so prepar si eu

(0) (0) Abuz
19/10/2013

#suna delicios#

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Lasagna bolognese
Lasagna bolognese
4 porții
1h30m
Ușor
4.6 / 5
Rețetă Lasagna
Lasagna
8 porții
1h20m
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Lasagna bolognese (reteta video)
Lasagna bolognese (reteta video)
8 porții
45 min
Ușor
4.6 / 5
Rețetă Tomato Burger
Tomato Burger
1 porții
20 min
Foarte ușor
3.3 / 5
Rețetă Chiftele cu miez de mozzarella
Chiftele cu miez de mozzarella
3 porții
40 min
Foarte ușor
Rețetă Rulouri cu vinete si parmezan
Rulouri cu vinete si parmezan
4 porții
1 oră
Foarte ușor

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei