Petitchef

Lasagna cu paste de casa

Felul principal
8 porții
20 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 8
500-700 g carne de vita tocata

1 ceapa mare ori 2 mijlocii

1 morcov, o codita de telina, un ardei rosu , date pe razatoarea robotului de bucatarie

1 lingura bulion de ardei si-o cana de sos de rosii

ulei de masline

sare, piper dupa gust

1 L lapte

2 linguri varfuite de faina

1 lingura de unt (unt rece)

300 g mozzarella proaspata data pe razatoare - sare si piper dupa gust

Preparare

  • A lucrat intr-o tigaie cu peretii inalti ceapa tocata marunt se pune la prajit in cateva linguri de ulei, prajim pana devine usor sticloasa se adauga restul de legume si se prajesc impreuna pt alte 3 minute.
  • Urmeaza carnea tocata si de-aici pana carnea se transforma in ''firimituri'' prajirea trebuie supravegheata, altfel raman cocoloase inestetice de carne tocata.
  • Cand s-au format 'firimiturile' se adauga lingura de bulion de ardei, se da focul mic si se lasa totul sub capac 40-45 minute. Reveniti la fiecare 10 minute sa amestecati si sa adaugati putin lichid in cazul in care nu mai este.
  • Dupa cele 45 minute se adauga si sosul de rosii si se lasa fara capac alte 10-15 minut a adaugat si foarte putin oregano, se poate si putin busuioc, insa adaosurile depind de gusturile voastre desigur. Daca pielea ardeiului adaugat la inceput apare ici si colo in amestec, pescuiti-o si dati-o la gunoi.
  • Se pune untul la topit intr-o cratita se adauga faina si se amesteca incontinuu pt 2 minute, s-o prajim, sa-i schimbam putin gustul.
  • Se adauga laptele incet, amestecand mereu, nu ne dorim cocoloase in sos se lasa la fiert pe foc mic pana se ingroasa, amestecand dinc and in cand se adauga mozzarella, se amesteca pana se topeste si se trage de pe foc se adauga sare si piper dupa gust.
  • Cum se monteaza:
    A fiert pastele numai dupa ce am facut ambele sosuri, pt ca au fost multe foi si trebuiau folosite imediat
    o tava de ceramica/yena se unge cu putin ulei, se presara o lingura rasa de pezmet si se tapeteaza fundul formei se asterne un rand de foi, se toarna si intinde un polonic, doua de sos alb si se asterne iarasi un rand de foi urmeaza sosul rosu si-un rand de foi, iarasi alb si foi dupa cum vedeti am vrut sa delimitez cele 2 culori pt un look spectaculos continuati pana se termina sosurile, ultimul este cel alb iar tusul final este parmezan si romano proaspat ras cu care acoperiti lasagna se da la cuptorul incins in prealabil la 375-400F pana se rumenesteste frumos. Minim 30 de minute.

Poze

Lasagna cu paste de casa, poza 1Lasagna cu paste de casa, poza 2



Comentarii:

31/01/2012

Super interesanta treaba cu foile facute in casa

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Lasagna
Lasagna
4 porții
1h10m
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Lasagna cu paste de casa si sos bechamel
Lasagna cu paste de casa si sos bechamel
8 porții
1h35m
Dificil
4.4 / 5
Rețetă Lasagna de duminica
Lasagna de duminica
6 porții
55 min
Foarte ușor
Rețetă Clapon cu castane
Clapon cu castane
12 porții
2h35m
Ușor
5 / 5
Rețetă Linte spaniola
Linte spaniola
4 porții
55 min
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Salata de paste - simpla si rapida
Salata de paste - simpla si rapida
6 porții
25 min
Foarte ușor
4.2 / 5

Rețete

Articole conexe

Vopsirea oualor de PasteVopsirea oualor de PastePizza delicioasă pregatită în casăPizza delicioasă pregatită în casăMuraturile de casa, ambasadorii sanatatiiMuraturile de casa, ambasadorii sanatatii

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: