Petitchef

Varza calita/ romanian slow roasted cabbage stew

Felul principal
4 porții
20 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
1 carnat proaspat taiat in bucati

3-4 linguri de ulei

1 ceapa mai mare tocata

1 morcov tocat

2 tulpini de telina tocata

1/2 ardei gras tocat

1/2 lingurita chimen macinat

1/2 lingurita boia afumata

1 varza medie tocata

2 linguri pasta de rosii

2 foi de dafin

1 lingurita cimbru sau oregano uscat

3-4 linguri marar tocat

Sare si piper dupa gust

Preparare

  • Se incinge uleiul intr-o cratita, si se prajesc carnatii, intorcandu-se pe toate partile, pana se rumenesc. Se scot si se dau deoparte.
  • In uleiul ramas se adauga ceapa si se caleste 2-3 minute. Se adauga chimenul si boiaua si se calesc 1 minut. Se adauga morcovul, ardeiul si telina si se calesc si ele cateva minute. Se incepe sa se adauge varza, cate o mana odata, calindu-se si adaugandu-se mai multa. Se stinge cu o cana de apa, si se caleste incet, pana cand toata varza este adaugata.
  • Daca vi se pare ca este prea multa varza, nu va ingrijorati. Varza va scadea foarte mult si se va reduce la jumatate. Se adauga foile de dafin si se condimenteaza cu sare si piper. Se adauga cimbrul si pasta de rosii si se caleste pe foc, mestecandu-se din cand in cand, pana cand varza este patrunsa , fara sa se adauge multa apa .
  • Intre timp se incinge cuptorul la 180 grade Celsius. Se pun carnatii inapoi in cratita si se ingroapa putin in varza.
  • Se baga in cuptorul incins pentru aproape o ora, cand tot lichidul s-a evaporat si se rumeneste deasupra.
  • Se serveste cu marar si smantana. Nu uitati de niste paine proaspata. Si daca va place condimentat, serviti cu un ardei iute.

Poze

Varza calita/ Romanian slow roasted cabbage stew, poza 1
Varza calita/ Romanian slow roasted cabbage stew, poza 2

Întrebări:




Comentarii:

31/10/2014

A AMESTECÁ améstec tranz. 1) (elemente, lucruri eterogene) A face să se amestece. 2) (lucruri) A supune unei dezordini; a încurca între ele. 3) fam. (persoane) A antrena în mod conștient (într-o chestiune sau într-o situație nedorită); a implica. / iar
A MESTECÁ méstec tranz. 1) (alimente) A sfărâma cu dinții (în gură), înmuind cu salivă (pentru a înlesni înghițirea și digerarea). 2) A învârti în gură cu limba. ~ gumă. 3) (mai ales alimente) A mișca (cu o lingură) pentru a obține o masă omogenă sau pentru a nu se arde la foc. 4) fig. (mai ales acțiuni reprobabile) A pune la cale; a organiza pe ascuns; a urzi; a țese; a unelti; a coace. /
deci ce anume ai facut? ai mestecat sau ai amestecat?

(0) (0) Abuz
04/08/2013

Incerc reteta chiar azi

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Varza proaspata calita de post
Varza proaspata calita de post
4 porții
45 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Varza calita
Varza calita
4 porții
45 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Varza calita cu afumatura
Varza calita cu afumatura
6 porții
45 min
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Coleslaw - salata de varza si morcov
Coleslaw - salata de varza si morcov
4 porții
30 min
Foarte ușor
3.3 / 5
Rețetă Varza cu bacon
Varza cu bacon
4 porții
50 min
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Salata japoneza de varza
Salata japoneza de varza
4 porții
4 ore
Foarte ușor
4.6 / 5

Rețete

Articole conexe

„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!Muraturile de casa, ambasadorii sanatatiiMuraturile de casa, ambasadorii sanatatiiVarza de Bruxelles - ori o iubesti, ori o urasti!Varza de Bruxelles - ori o iubesti, ori o urasti!Varza - remediu universalVarza - remediu universal

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.