Petitchef

Lasagna bolognese

Felul principal
4 porții
30 min
1 oră
Ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
-250g foi de lasagna

-600g carne (vita, porc, pui)

-sos de rosii

-1 ceapa medie

-1-2 morcovi rasi

-60g unt

-2 linguri faina

-400ml lapte

-sare, piper

-busuioc, oregano

-nucsoara, usturoi granulat

-ulei de masline

-100ml vin rosu sec

Preparare

  • Intotdeauna sosul bolognese se prepara primul, deoarece are nevoie de un timp mai mare de gatire. In carti, se vorbeste de 3 ore, eu am fiert numai o ora, dar a iesit perfect si asa. Deci, pentru acest sos, tocam in primul rand carnea si ceapa. Radem morcovul pe razatoarea mica. Le calim in 2 linguri de ulei de masline, pana cand carnea capata culoare.
    Imediat ce apa lasata de carne scade, adaugam condimentele (busuioc, oregano, sare, piper, usturoi granulat), cam cate o lingurita rasa din fiecare (atentie la piper!!), sosul de rosii si cam o jumatate de pahar de vin rosu sec. Totul se fierbe la foc mic o ora, amestecand din cand in cand in vas.
    Sosul bechamel se face foarte rapid, se amesteca continuu, ca sa nu se prinda si sa nu se formeze cocoloase. Se topeste untul. Se da cratita la o parte de pe foc si se incorporeaza faina. Se pune cratita la loc pe foc si incepem sa adaugam laptele, putin, cate putin, amestecand de preferat cu un tel in forma de para. Sosul bechamel se fierbe pana capata consistenta smantanei. Se condimenteaza cu sare, piper alb, nucsoara.
    Urmeaza partea cea mai simpla. Intr-un vas termorezistent punem in strat de sos bechamel, un strat de foi de lasagna, un strat de sos bolognese.
    Ultimul strat trebuie sa fie de sos bechamel, peste care se pune un strat generos de branza/cascaval ras. Se introduce la cuptor si se coace timp de 45-50 minute la 180 grade.



Comentarii (33):

19/06/2015

Am ajuns la magazin, am luat toate ingredientele iar cand am inceput sa prepar mancarea propriu-zisa apare de unde nu-i si un steat generos de cascaval la final. Cum nu sunt generos din fire mi-am pus pofta-n cui!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
16/03/2015

Acum gatesc a treia oara aceasta reteta.Foarte buna!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
06/01/2014

Foarte buna!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
04/01/2014

Excelent

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
06/12/2013

E FOARTE BUNA

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
odil
odil, 20/08/2013

Cam departe de reteta originala(intamplarea face ca locuiesc in Emilia-Romagna,patria acestei retete),dar merge.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
20/08/2013

Foarte buna

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
19/08/2013

Este minunata si eu fac lasagna.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
19/08/2013

Am facut au iesit UUUAAAAU ...durere salivez si acum

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
05/09/2015

Sosul acesta nu contine cumva apio? Altfel de ce-l numim bolognese. Exclusa din acest sos este deasemenea ceapa, ca de aia nu se numeste tocana

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Lasagna alla bolognese
Lasagna alla bolognese
3 porții
1h5m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Lasagna bolognese
Lasagna bolognese
4 porții
57 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Lasagna bolognese (reteta video)
Lasagna bolognese (reteta video)
8 porții
45 min
Ușor
4.6 / 5
Rețetă Clapon cu castane
Clapon cu castane
12 porții
2h35m
Ușor
5 / 5
Rețetă Linte spaniola
Linte spaniola
4 porții
55 min
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Medalioane cu linte rosie
Medalioane cu linte rosie
4 porții
1h15m
Foarte ușor
4.4 / 5

Rețete

Articole conexe

Lasagna - fel de mancare preparat in toata lumeaLasagna - fel de mancare preparat in toata lumea

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: