Petitchef

Mancare de spanac

Felul principal
4 porții
20 min
30 min
Foarte ușor
Fie ca folosim spanac prospat, sau spanac congelat, fie ca este un fel principal vegetarian sau garnitura pentru o friptura, mancarea de spanac este o sursa de vitamine, mai ales ca se spune ca ne asteapta o iarna grea.

Ingrediente

Numarul de porții: 4
o legatura de spanac curatat si foarte bine spalat (2 Kilograme)

o ceapa curatata si spalata

4-5 catei de usturoi curatati si spalati

doua rosii decojite (sau 3-4 linguri de pasta de rosii)

zeama de la o lamaie

doua linguri de ulei

sare

piper proaspat macinat

1,5 Litri de apa

Preparare

  • Pregatim aragazul.
    Pregatim o cratita mare in care punem apa, adaugam sare si lasam sa fiarba.
  • Tocam ceapa marunt.
    Taiem rosiile in cubulete mici.
    Zdrobim usturoiul.
  • Cand apa fierbe, punem spanacul. Adaugam spanacul in reprize, daca nu are loc toata cantitatea (pe parcurs se va face loc in cratita). Lasam sa fiarba timp de maxim doua minute, pentru a se opari bine.
  • Pregatim o strecuratoare si rasturnam spanacul oparit. Lasam sa se scurga bine.
    Punem apa rece in aceeasi cratita in care am oparit spanacul.

    Rasturnam spanacul scurs in cratita cu apa rece (astfel spanacul isi va pastra culoarea).

    Scurgem spanacul din nou si scuturam cat mai energic strecuratoarea pentru a scoate apa.

    Strangem spanacul puternic cu mana, pentru a scoate toata apa ramasa.
  • Pregatim o cratita in care vom gati spanacul. Punem uleiul in cratita, adaugam ceapa si calim timp de un minut.

    Adaugam o jumatate de pahar cu apa calda, apoi rosiile, amestecam si lasam sa fiarba pana cand legumele devin moi.
  • Tocam marunt spanacul scurs.

    Cand legumele au devenit moi, adaugam spanacul tocat in cratita, amestecam si lasam sa fiarba la foc mic, timp de 5-10 minute.

    Adaugam apoi usturoiul zdrobit. Punem treptat zeama de lamaie, condimentam cu sare si piper macinat, amestecam si gustam.
  • Inchidem aragazul si servim simplu, ca preparat de post (vegetarian), cu un ou ochi deasupra (cu galbenusul moale) sau ca si garnitura langa friptura.

    POFTA BUNA!



Comentarii (17):

17/06/2014

Foarte gustoasa

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
felicia_g2015, 23/02/2017

Sanatos, gustos si foarte la indemana oricarei gospodine,spanacul poate fi preparat in multe feluri, iar ca salata, in stare cruda, este excelent. Pofta buna!

(0) (0) Abuz
11/03/2015

Excelent!!!!

(0) (0) Abuz
16/04/2014

Foarte bun

(0) (0) Abuz
01/04/2014

O sa o incerc si eu astazi!

(0) (0) Abuz
16/03/2014

Buna

(0) (0) Abuz
15/03/2014

Usor de preparat si sanatos

(0) (0) Abuz
16/12/2013

Eu il tai si il adaug peste ceapă si rosie imediat, nu il mai oparesc pentrucă se pierd vitaminele si fierul din el.

(1) (0) Abuz
20/10/2013

F.sanatoasa, gustoasa

(1) (0) Abuz
Reteta-Video
Răspuns Reteta-Video:

Multumesc frumos!

20/10/2013

Este ft ft ft ft buna

(0) (0) Abuz
Reteta-Video
Răspuns Reteta-Video:

Se vede! Multumesc!


Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Mancare de spanac
Mancare de spanac
2 porții
45 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Mancare de spanac cu orez
Mancare de spanac cu orez
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Mancare de spanac
Mancare de spanac
4 porții
25 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Supa de naut cu spanac
Supa de naut cu spanac
5 porții
50 min
Foarte ușor
3.1 / 5
Rețetă Galette cu spanac si branza de capra
Galette cu spanac si branza de capra
1 porții
25 min
Foarte ușor

Rețete

Articole conexe

Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica?Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica?O mancare in culori, arome si texturi – Musacaua!O mancare in culori, arome si texturi – Musacaua!Cartofii - fel de mancare sau garnitura?Cartofii - fel de mancare sau garnitura?

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: