Petitchef

Miel-curry cu dovleac

Felul principal
4 porții
15 min
20 min
Foarte ușor
  • Miel-curry cu dovleac
  • Miel-curry cu dovleac, poza 2
  • Miel-curry cu dovleac, poza 3
  • (5.00/5 - 4 voturi)
  • 11
Miel-curry cu dovleac
 

Ingrediente

Numarul de porții: 4
3 linguri de ulei de floarea soarelui

1 kg cotlet de miel

1 ceapa taiata pestisori

1 pipr cili verde eu am pus rosu ca verde nu aveamla moment

4 catei de usturoi pisat

1 lingura praf de curry

1/2  betisor de scortisoara

2 rosii curatate si taiate

sucul de la 1/2 lamaie sau lime

600 ml supa de miel sau pui

500 g. dovleac galben curatat si taiat cuburi

patrunjel pentru servit

Preparare

  • Incalziti uleiul intr-o tigaie si rumeniti carnea de miel.
  • scoateti bucatile rumenite intr-un vas si caliti ceapa pana se inmoaie.
  • Adaugati cili, usturoi, praful curry, scortisoara si prajiti 2 minute.
  • Puneti in tigaie carnea si rosiile, adaugati sucul de lamaie si turnati supa.
  • Acoperiti cu capac si fierbeti la foc mic 1,30 ore pana carnea devine moale.
  • Adaugati dovleacul mariti focul si mai fierbeti inca 20 de minute fara capac pana dovleacul va fi moale si se va ingrosa supa.
  • Se serveste fierbinte si se presoara cu patrunjel taiat.




Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Bunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de Halloween„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!Semintele de dovleac – semintele cu puteri miraculoaseSemintele de dovleac – semintele cu puteri miraculoase

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: