Paine de carne tocata cu sos de ceapa / gehaktbrood

De MelianMelian
(4.47/5 - 103 voturi)
5 comentarii

Reteta originara Belgiana, mai exact zona flamanda. Este o reteta foarte gustoasa si deloc greu de facut. Sper sa va placa.

Ingrediente

1 kg carne tocata mixta ( porc si vita sau cum preferati )
2 oua
100 gr pesmet
1-2 catei de usturoi
1/2 legatura patrunjel
2 crengute de cimbru ( sau uscat)
1 crenguta rozmarin ( sau uscat )
1 ceapa
sare
piper

Pentru sosul de ceapa :

3 cepe
1 lingura de faina
40% dintr-un cubulet de vita dizolvat in 200 ml apa
1 strop de vin rosu
putin cimbru
1 foaie de dafin

Preparare

Etapa 1

Carnea:
Luati un castron mare si amestecati carnea tocată cu ouale, pesmetul, usturoiul zdrobit si ceapa data pe razatoarea mica.Tocati patrunjelul, rozmarinul si cimbrul marunt si le adaugati peste carne. Amestecati bine si potriviti de sare si piper.Scoateti carnea din bol si dati-i forma unei paini.

Etapa 2

Intr-o tigaie topiti o bucata de unt ( sau puneti putin ulei ) si prajiti carnea pe fiecare parte cat sa obtineti o crusta aurie. Scoateti carnea, dar nu aruncati untul/uleiul din tigaie daca doriti sosul de ceapa.

Etapa 3

Asezati carnea intr-un recipient termorezistent (sau tava de chec/paine), adaugati cateva cubulete mici de unt deasupra ei si dati la cuptorul preincalzit la 170°C timp de 40 de minute.

Etapa 4

Sosul:
Taiati ceapa juliene si o prajiti in tigaia unde ati prajit carnea. Adaugati faina in ploaie si lasati cateva minute la prajit amestecand aproape tot timpul.

Etapa 5

Stingeti cu vinul rosu, adaugati cimbrul si dafinul si lasati pana cand vinul aproape fierbe; adaugati apoi cubul dizolvat. Mai lasati 2 minute si il luati de pe foc. Daca sosul nu vi se pare destul de gros adaugati o lingurita de amidon.

Etapa 6

Am servit cu garnitura de cartofi natur maioneza si salata de varza alba cu usturoi. Sosul de ceapa eu nu l-am facut de data asta.

Etapa 7

Serviti cu pofta !

Rețete inrudite


Întrebări:



De MelianMelian





Punctează această reţetă:

Comentarii:

rosala ceci
rosala ceci, 12/05/2013

O varianta f usoara si gustoasa!

(1) (0) Abuz
anyta81, 13/05/2013

E superrrrrrrrrrrr!

(1) (0) Abuz
12/05/2013

E buna,buna,buna.

(1) (0) Abuz
07/06/2013

Grozava!!!!

(1) (0) Abuz
Melian
Răspuns Melian:

Am adaugat si o alta varianta fara cuptor o gasiti aici http://www.petitchef.ro/retete/felul-principal/paine-de-carne-tocata-varianta-fara-cuptor-gehaktbrood-fid-1519476

13/05/2013

F.gustoasa

(1) (0) Abuz

Video sugerat

Choux cu foie gras si confit de ceapa





Rețete

Articole conexe

Retete cu carne tocataRetete cu carne tocata„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!Supa-enciclopedia culinara!Supa-enciclopedia culinara!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic:

(c) Madeinwork | Mențiuni legale