Petitchef

Tochitura dobrogeana

Felul principal
6 porții
20 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
1 kg carne de porc;

50 ml ulei;

2 foi de dafin;

10 ? 15 boabe de piper;

2 cani cu apa;

1 pahar cu vin rosu;

3 linguri pasta de rosii;

1 capatana usturoi;

sare;

boia de ardei;

piper macinat;

Preparare

  • Se taie carne cubulete.
  • Se pune uleiul in tigaie si se incinge. Cand este fierbinte se adauga carnea cubulete. Se lasa pana se albeste, iar apoi se adauga cele doua cani de apa, foile de dafin si piperul boabe.
  • Se fierbe totul la foc mic timp de 30 minute. Apoi se adauga vinul, pasta de tomate, usturoiul curatat si taiat feliute subtiri.
  • Se potriveste de sare, piper, boia si cimbru. Se mai lasa pe foc inca 5-10 minute.

Poze

Tochitura dobrogeana, poza 1
Tochitura dobrogeana, poza 2

Întrebări:




Comentarii (59):

Alex, 12/05/2020

As recomanda sa se lase carnea la macerat mai intai. Se pune toata carnea intr-o punga de plastic cu zipper , adaugati 2 lingurite de suc de lamaie proaspat , 2 lingurite de boia dulce , 1 lingurita de cimbru , 1-2 cani de vin rosu merlot , 1 lingura de otet balsamic de calitate , 1/2 lingurita de piper cayenne (optional) , niste usturoi zdrobit , 1 lingurita bicarbonat de sodiu , 2 linguri ulei de masline , sare si piper dupa gust. Lasati totul 24 de ore la frigider apoi urmati reteta , scoateti doar carnea , prajiti-o , iar la final adaugati compozitia cu vin si lasati totul pe foc 15 minute :) . Sper sa fie de ajutor

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
18/01/2014

Bunnnnnn

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
20/10/2013

Bun bun

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
28/09/2013

Waw ce gust............

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
11/09/2013

Buna rau

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
13/06/2013

O bunatate si cu niste muraturi de casa langa tochitura mananci de nu te mai ridici de la masa

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
06/08/2017

Reteta este de apreciat, si dau laude autorului, dar in mentalitatea mea " tochitura " este un fel de a smentele, fireste mamaliga este obligatorie :)pune, " pomana porcului " unde se puneau bucati de carne, ficat, inima, carnati de la porcul precedent, si toate condimentele, mamaliga este obligatorie.

(0) (0) Abuz
25/11/2016

Se servește cu mămăliguță, 1-2oua ochiuri,si brânză telemea rasă, care e mai gurmand poate adăuga și un cârnaț afumat

(0) (0) Abuz
14/08/2015

F bun si sanatos !

(0) (0) Abuz
30/03/2014

FOARTE BUNA.

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Tochitura
Tochitura
4 porții
44 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tochitura ardeleneasca
Tochitura ardeleneasca
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tochitura
Tochitura
4 porții
30 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Musaca à la grecque
Musaca à la grecque
6 porții
1h35m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Chiftelute IKEA cu sos
Chiftelute IKEA cu sos
6 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Chiftele cu miez de mozzarella
Chiftele cu miez de mozzarella
3 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.