Petitchef

Curry de ciuperci din orissa

Felul principal
4 porții
30 min
30 min
Ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Curatati ciupercile si taiati-le cum doriti. Puneti-le la inmuiat in apa calda cu 1/2 lingurita turmeric 30 minute. Scurgeti-le bine in maini stangandu-le dar nu foarte tare incat sa se zdrobeasca.
  • Incalziti 2 linguri ulei intr-o tigaie si faceti ciupercile sote, presarand putina sare peste ele. Amestecati frecvent. Tineti pe foc mediu cam 7 minute fara capac. Din cauza ca le-ati inmuiat, ciupercile nu vor mai lasa zeama; deci in loc sa se fiarba in suc propriu se vor face sote. Daca doriti, puteti sa sariti peste faza cu inmuiatul lor si le puteti prepara in tigaie mai mult timp (cam 15 minute) avand in vedere ca vor lasa zeama.
  • Separat, intr-o oala de 2 litri, puneti celelalte 2 linguri de ulei la incalzit. Cand uleiul e destul de fierbinte dar nu fumega inca, aruncati in el semintele de chimen care vor pocni. Imediat, puneti ceapa si pasta de ghimbir-usturoi. Tineti pe foc mediu aproximativ 3 minute.
  • Dupa care adaugati piure-ul de rosii. Amestecati. Gatiti inca 4 minute.

    Adaugati turmeric, piper cayenne, curry si sare. Gatiti 2 minute. Puneti ciupercile din tigaie. Amestecati.
  • Separat, intr-o cana, luati faina si turnati cate putina apa peste ea, incetisor ca sa nu faca cocoloase. Amestecati bine toata apa cu faina si turnati-o in oala. Mai fierbeti 5 minute.
  • Luati de pe foc. Garnisiti cu patrunjel tocat.

Rețete inrudite

YouTube


Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Curry cu creveti si lapte de cocos
Curry cu creveti si lapte de cocos
2 porții
20 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Curry Samosas
Curry Samosas
6 porții
20 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Risotto super cremos cu ciuperci
Risotto super cremos cu ciuperci
2 porții
1 h 45 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Curry de ciuperci cu mazare
Curry de ciuperci cu mazare
4 porții
35 min
Ușor
4.3 / 5
Rețetă Curry vegetarian
Curry vegetarian
2 porții
40 min
Foarte ușor
4.6 / 5

Rețete

Articole conexe

Ciupercile și bucătăria românească Ciupercile și bucătăria românească „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! O mancare in culori, arome si texturi – Musacaua! O mancare in culori, arome si texturi – Musacaua!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.