Petitchef

Mancare de naut indiana

Felul principal
4 porții
5 min
20 min
Ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
1 1/2 cani naut uscat sau 2 conserve naut deja fiert


2 rosii

2 chilli verzi

2 pastai cardamon

2 cuisoare

1 bat mic de scortisoara

1 mana caju

1 bucatica ghimbir proaspat

1 lingurita chimen seminte

1 chilli rosu uscat

1 lingurita turmeric

2 lingurite piper cayenne

2 + 2 linguri ulei (sau Ghee)

verdeata

Preparare

  • n aceasta reteta puteti folosi fie naut uscat, fie naut la conserva, deja fiert.

    Daca folositi naut uscat, atunci trebuie sa-l puneti la inmuiat peste noapte sau macar 4 ore. Apoi scurgeti apa si il puneti in oala cu presiune, cu putina apa si 1/2 lingurita turmeric. Fierbeti-l bine, insa nu intr-atat incat boabele sa se sfarame. Scurgeti apa si lasati-l deoparte.
  • Intr-o tigaie puneti 2 linguri de ulei la incalzit si adaugati chilli verzi taiati, cardamon, cuisoare, scortisoara. Tineti pe foc si amestecati cam 20 secunde.

    Apoi adaugati ceapa tocata. Gatiti pana ceapa devine translucida.
  • Adaugati rosiile tocate, turmeric, piper cayenne. Mai gatiti 4-5 minute (daca folositi rosii de la conserva e nevoie numai de 2 minute).

    Lasati sa se racoreasca 10 minute.
  • Apoi mixati impreuna cu caju si ghimbir cu mixerul vertical sau in blender.
  • Intr-o oala puneti restul de ulei la incalzit si apoi puneti semintele de chimen si chilli-ul rosu uscat. Dupa 10 secunde rasturnati nautul cu pasta. Adaugati apa pentru a obtine consistenta dorita (cam 1 cana). Puneti si sare si aduceti la punctul de fierbere.

    Tineti pe foc inca 5 minute.

    Gata! Presarati verdeata si serviti.


Video sugerat

YouTube

Comentarii (30):

pauleugenlazar, 05/04/2019

Reteta esre deosebit de buna, cu mentiunea ca este extrem de picanta, astfel recomand folosirea unei singure lingurite de piper in loc de doua si folosirea ardeilor iuti in cantitate mult mai mica.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
Diana Lucia, 16/01/2018

Daca urmati etapele indicate, reiese clar din ce se mixeaza pentru a se face pasta (adica toate condimentele ce sunt mentionate in etapele 2 - 3 - 4 ), deci evident FARA boabele de naut, care asteapta, fierte fiind, deoparte, precum in indicatia de la etapa 1. Continuati apoi cu etapa 5, pana la final. Va asigur ca este minunata. Eu o gatesc din 1976, de cand am invatat reteta de la o familie de diplomati din Pakistan, unde am mancat naut pentru prima data. Tot de la ei am aflat ca se gaseste naut si in Romania, la PLAFAR , iar dupa revolutie se gaseste mereu si in magazinele naturiste dar si in Supermarket-uri.

PS: Unora ce nu se pot abtine sa-si spuna parerea, fara insa a citi cu atentie indicatiile de pregatire, le recomand (repet: doar unora !) sa-si verifice gramatica si punctuatia.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
16/11/2017

D-e-l-i-c-i-o-a-s-a reteta.RECOMAND

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
23/02/2015

Am gatit dupa aceasta retete de cateva ori cu o singura modificare,am adaugat si linte.De fiecare data mi-a iesit pe gustul meu,picanta si delicioasa.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
26/01/2014

Vreme de gatit...ceva nou...

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
10/08/2013

Bun

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
06/08/2016

Frate zici ca vorbesti pentru indieni ,ai ingrediente si se le puate zice an romana ,(mana caju,) si altele traducele cu google si punele an romana .

(0) (1) Abuz
28/08/2015

Ce pasam in blender? doar caju cu ghimbir, sau si nautul? ca nu e clar deloc! chiar nu sunteti in stare sa scrieti o reteta clar? e asa de greu? atunci lasati-va de meserie!

(0) (0) Abuz
28/08/2015

Cum adica sa rastorn nautul cu pasta? Rețeta nu a fost gatita ci doar tradusa (prost) de undeva.

(0) (0) Abuz
27/01/2015

Pare a fi tare buna , este bine sa incercam

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Mancare de naut
Mancare de naut
4 porții
1h20m
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Mancare de naut (reteta video)
Mancare de naut (reteta video)
4 porții
55 min
Ușor
4.4 / 5
Rețetă Harira, supa marocana
Harira, supa marocana
8 porții
1h40m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Supa de naut cu spanac
Supa de naut cu spanac
5 porții
50 min
Foarte ușor
3.1 / 5
Rețetă Naut prajit
Naut prajit
3 porții
20 min
Foarte ușor
4.8 / 5

Rețete

Articole conexe

Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica?Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica?O mancare in culori, arome si texturi – Musacaua!O mancare in culori, arome si texturi – Musacaua!Cartofii - fel de mancare sau garnitura?Cartofii - fel de mancare sau garnitura?

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: