Petitchef

Pastrav la cuptor cu sos de lamaie si orez cu legume

Felul principal
2 porții
15 min
60 min
Ușor
Astazi va propun o idee de masa de pranz foarte usoara si sanatoasa: pastrav la cuptor, alaturi de care am servit un orez salbatic cu legume. Am servit pestele alaturi de un sos special de lamaie. Ce ziceti? V-am facut pofta? :)

Ingrediente

Numarul de porții: 2
2 pastravi eviscerati

2 catei de usturoi

4 felii de lamaie

Orez salbatic


Putina telina

1 morcov

1 ardei kapia

Cimbru

Patrunjel

Sare de mare

Piper

Ulei de masline

Un cubulet de unt

O lingurita curry


Pentru sosul de lamaie aveti nevoie de :

Coaja de la 5 lamai

50 ml ulei masline

50 ml apa

Un varf lingurita sare

Un varf lingurita zahar

Zeama de la jumatate de lamaie

Preparare

  • Vom incepe mai intai cu sosul de lamaie pentru ca aveti putin de munca la el. Folosind un peeler luati coaja de la 5 lamai spalate in prealabil. Incercati sa nu decojiti si partea alba.
  • Fierbeti coaja de lamaie in 5-6 ape. Acest procedeu este necesar pentru a lua din amareala si ceara de pe coaja lamaiei. Cand apa fierbe, introduceti coaja de lamaie si lasati-o sa fiarba 1 minut, maxim 2.

    Dupa aceea adaugati toate ingredientele intr-un mixer vertical si amestecati timp de 2-3 minute pana ce obtineti un sos fin.
  • Acum ca sosul este gata va puteti apuca de peste. Condimentati pastravii cu sare mare, piper, cimbru, iar in taietura de pe abdomen introduceti usturoi maruntit si cate 2 felii de lamaie si patrunjel. Introduceti fiecare peste in folie de aluminiu unsa cu ulei de masline si introduceti in cuptorul preincalzit (180 grade) pentru aproximativ 35 minute. Dupa 20 de minute desfaceti folia de aluminiu pentru a se rumeni putin pestele la exterior.
  • Pentru orez trebuie sa fierbeti orezul conform instructiunilor de pe ambalaj. Separat caliti in ulei de masline si putin unt ceapa, morcovul si telina taiate cubulete micute. Focul trebuie sa fie mic pentru a nu se arde legumele. Dupa 10 minute puteti adauga si ardeiul kapia taiat cubulete. Apoi adaugati si orezul si condimentati cu sare si curry dupa gust. Amestecati si mai lasati 2 minute pe foc.

    Pofta buna!

Poze

Pastrav la cuptor cu sos de lamaie si orez cu legume, poza 1Pastrav la cuptor cu sos de lamaie si orez cu legume, poza 2Pastrav la cuptor cu sos de lamaie si orez cu legume, poza 3




Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Pastrav cu legume la cuptor!
Pastrav cu legume la cuptor!
2 porții
1h15m
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Pastrav cu legume la cuptor
Pastrav cu legume la cuptor
2 porții
25 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Pastrav la cuptor simplu si rapid
Pastrav la cuptor simplu si rapid
2 porții
25 min
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Anghinare la cuptor
Anghinare la cuptor
2 porții
1h15m
Ușor
3.3 / 5

Rețete

Articole conexe

Orez cu lapte - desertul copilarieiOrez cu lapte - desertul copilarieiCele mai bune 10 legume preparate la gratarCele mai bune 10 legume preparate la gratarRatatouille - Un amestec impetuos legumeRatatouille - Un amestec impetuos legume

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: