Petitchef

Pui la cuptor cu sos de usturoi

Felul principal
4 porții
30 min
40 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
800 g piept de pui, crestat putin

1 lamaie taiata felii

200 ml vin alb

sare, piper dupa gust

legume dupa preferinta , trase in unt


Pentru marinada:

2 linguri ulei de masline

4 catei de usturoi, tocati marunt

1 ceapa rosie tocata fin

1 lingurita cimbru uscat

1 lingurita oregano uscat

Pentru sosul de usturoi

3 catei de usturoi

1 pliculet sofran Kotany (1/4 lingurita)

1 galbenus de ou

200 ml ulei de masline

2 linguri zeama de lamaie

2 linguri patrunjel verde, tocat marunt

sare, piper dupa gust

Preparare

  • Amesteca ingredientele marinadei si lasa 10 minute sa se intrepatrunda aromele.Incalzeste cuptorul la 180 C. Pune pieptul de pui intr-o tava si freaca-l cu putina sare si piper. Toarna marinada deasupra si feliile de lamaie langa.
  • Lasa la rece 20 minute. Dupa acest timp, toarna vinul in tava si baga la cuptor cam 40 minute (sau, in functie de cat de groasa e carnea, pana ce e facut, dar nu uscat).
  • In acest timp fa sosul. Zdrobeste usturoiul si fa-l ca o pasta, impreuna cu sofranul si sare. Adauga galbenusul si amesteca bine cam 1 minut.
  • Adauga uleiul in fir subtire, ca la maioneza. La sfarsit adauga patrunjelul si potriveste de sare, piper si lamaie.Serveste carnea calda cu legume si sos.
C Cooking with my soul





Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Pui la cuptor, cu legume si sos curry
Pui la cuptor, cu legume si sos curry
4 porții
45 min
Foarte ușor
3.9 / 5
Rețetă Pui cu sos de curry la cuptor
Pui cu sos de curry la cuptor
8 porții
1h20m
Ușor
4.5 / 5
Rețetă Pui la cuptor cu sos de iaurt
Pui la cuptor cu sos de iaurt
2 porții
50 min
Ușor
4.4 / 5
Rețetă Pui cu ghimbir si lemongrass
Pui cu ghimbir si lemongrass
2 porții
1h23m
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Anghinare la cuptor
Anghinare la cuptor
2 porții
1h15m
Ușor
3.8 / 5
Rețetă Pui tandoori Petitchef
Pui tandoori Petitchef
2 porții
20 min
Foarte ușor
4.9 / 5

Rețete

Articole conexe

Retete cu carne de pui gata in 30 minuteRetete cu carne de pui gata in 30 minuteSalata de sfecla rosie cu piept de pui si maionezaSalata de sfecla rosie cu piept de pui si maionezaRomesco - sos spaniol de ardei rosiiRomesco - sos spaniol de ardei rosii

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: