Petitchef

Pastrav cu portocale si sos picant

Felul principal
4 porții
30 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
2-3 pastravi medii

1 portocala (sau 1 lamaie)

1-2 ardei iuti (rosu sau verde)

1-2 rosii

1 ardei rosu kapia

3-4 catei de usturoi

cateva frunze loboda rosie, spanac

cateva fire de marar si patrunjel

1 pahar vin alb

50 ml bulion

3 linguri otet

sare, piper, condimente pentru peste

1-2 foi de dafin

Preparare

  • Se eviscereaza pestii, se curata branhiile, solzii si se spala bine, apoi se sterg cu hartie absorbanta si se condimenteaza pe dinafara si pe dinauntru.
    Intr-o tava inalta si mai lunga se aseaza pestii pe un pat de felii de rosii, frunze, verdeata si cateva feliute de ardei iute.
  • Garnisiti pestii si deasupra cu cateva feliute de ardei kapia, de ardei iuti si rosii. Adaugati in tava bulionul, otetul, uleiul si apa cat sa ajunga cam la jumatatea pestilor (sa nu-i acopere de tot).
    Dati tava la cuptorul incalzit la treapta 1 sau 2 (120 - 160 grade) acoperita cu folie de staniol. Dupa vreo 45-60 minute, scoateti tava pe un fund de lemn, indepartati folia si intoarceti usor cu o spatula pastravii pe partea cealalta.
  • Garnisiti-i din nou cu feliute de rosii, ardei, ardei iute, portocala rasa de coaja (sau lamaie). Stoarceti putina zeama de portocala in sosul din tava, adaugati frunza de dafin si daca mai trebuie, sare, piper, condimente, otet si putina apa sau bulion, daca a scazut prea mult zeama.
  • Introduceti tava descoperita la cuptor inca 30-40 minute la foc mic pana se rumenesc putin deasupra avand grija sa ii stropiti de 2-3 ori cu zeama din tava. Cand sunt gata, se scot pe un platou, cu grija sa nu-i rupeti si se garnisesc de jur imprejur cu verdeata, frunze de loboda, spanac, felii de portocala, bastonase de ardei iute, feliute de usturoi si puneti peste ei putin sos din tava.
  • Restul de sos turnati-l intr-o sosiera sau cescuta, mai adaugati in el putin usturoi zdrobit, condimente si zeama de portocala, dupa gust.
    Se poate servi cu garnitura de cartofi noi natur, unt si verdeata. Se recomanda vin alb.

Poze

Pastrav cu portocale si sos picant, poza 1
Pastrav cu portocale si sos picant, poza 2
Pastrav cu portocale si sos picant, poza 3
Pastrav cu portocale si sos picant, poza 4
Pastrav cu portocale si sos picant, poza 5
Pastrav cu portocale si sos picant, poza 6
Pastrav cu portocale si sos picant, poza 7
Pastrav cu portocale si sos picant, poza 8
Pastrav cu portocale si sos picant, poza 9
Pastrav cu portocale si sos picant, poza 10

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Pastrav cu sos de ciuperci
Pastrav cu sos de ciuperci
4 porții
45 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Pastrav prajit cu sos de struguri si lamaie
Pastrav prajit cu sos de struguri si lamaie
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Pastrav la cuptor simplu si rapid
Pastrav la cuptor simplu si rapid
2 porții
25 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Paste cu sos si ton
Paste cu sos si ton
3 porții
23 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Enchiladas cu pui si sos de tomate picant
Enchiladas cu pui si sos de tomate picant
4 porții
50 min
Foarte ușor
4 / 5

Rețete

Articole conexe

Peștele, un aliment esențial pentru sănătatePeștele, un aliment esențial pentru sănătateSriracha sos – sosul de ardei chiliSriracha sos – sosul de ardei chiliRomesco - sos spaniol de ardei rosiiRomesco - sos spaniol de ardei rosiiFrom „Salsa” with love!From „Salsa” with love!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.